Nieuw

Zo ziet een vluchtelingenvilla er uit

In Den Helder hebben bewoners een villa gekocht die het COA op het oog had om 16 minderjarige asielzoekers (15-18 jaar) in te vestigen. Een straat verderop In de Jacob van Heemskerckstraat kunnen de bewoners de plaatsing van 20 asielzoekers in een voormalig gebouw van kunststichting Triade niet tegenhouden. Het COA stelt de bewoners weer eens voor voldongen feiten, omdat democratie te vies is om aan te pakken en in de praktijk te brengen:

In de Jacob van Heemskerckstraat zijn veel bewoners geschrokken van het bericht.

,,Vooral omdat het allemaal al geregeld is’’, zegt omwonende Marijtje de Leeuw. ,,We worden nog uitgenodigd voor een inloopavond, maar waarvoor? Het kan binnen het bestemmingsplan, dus het gaat gewoon door.’’

De schrik komt niet door de komst van vluchtelingen, benadrukt De Leeuw – zelf moeder van kinderen van 7 en 12 – maar de leeftijdsgroep. ,,Mijn kinderen zitten op de Tuindorpschool en ik heb me juist hard gemaakt voor het AZC. Maar dit is pal naast het enige speeltuintje hier in de buurt. Zo’n grote groep jeugd in deze leeftijd, die daar vast gaat hangen, kan voor kleinere kinderen echt heel intimiderend zijn.’’

“ik heb me juist hard gemaakt voor het AZC. Maar dit is pal naast het enige speeltuintje”, hebben we hier een NIMBY of hebben we hier een NIMBY ?

Ik had het wel grappig gevonden als het een GroenLinks buurt was, maar GroenLinks komt er niet boven de 10%, 8.2 om precies te zijn:

Bron met interactief kaartje met uitslagen per stembureau in Nederland, via. Een VVD buurt met 97% koophuizen die vanaf nu onverkoopbaar zijn, dankzij de Turkije-terreurdeal van Mark Rutte.

Maar hoe ziet zo’n VVD-vluchtelingen-villa er nou uit in de praktijk ? De site van de makelaar geeft antwoord op deze vraag:

Deze bijzondere vrijstaande villa is gelegen in een heerlijke rustige en groene villawijk in Den Helder. Licht en ruimte zijn kenmerkend voor deze mooie woning. Tevens een riante oprit waar u 2 auto’s kunt parkeren. Royale living met grote raampartijen en schuifpui welke uitzicht bieden op de mooie groene tuin en het water. De woonkamer is voorzien van een massief houten vloer en fraaie houtkachel. Via de woonkamer is de keuken te bereiken, deze is v.v. een lichte keuken met volop werk en opbergruimte. Diverse inbouwapparatuur aanwezig o.a. vaatwasser, inductiekookplaat, koel-/vriescombinatie. Aansluitend de praktische bijkeuken met witgoedopstelling en toegang tot de berging. Hierachter nog een bergruimte met de opstelling van de heteluchtverwarming en deur naar de tuin. Op de etage een bibliotheek met zitruimte en toegang tot alle vertrekken.

 

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7431 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

13 Comments on Zo ziet een vluchtelingenvilla er uit

 1. skeeter // juli 13, 2017 om 22:30 //

  “ik heb me juist hard gemaakt voor het AZC.”
  Niet zeiken nu je op de blaren moet zitten dom mokkel Marijtje de Leeuw.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // juli 13, 2017 om 23:25 //

  Gemengde gevoelens. Het is natuurlijk te zot voor woorden dat het COA werkelijk denkt villa’s te moeten kopen voor de opvang van migranten. Op zich dus een goede actie om het COA de voet dwars te zetten. Gelijktijdig is het natuurlijk ook knap elitair, de villawijk bewoners kunnen het zich veroorloven zo’n villa weg te kapen voor het COA daar met zijn grijpgrage klauwen aanzit. Een weelde die andere minder kapitaalkrachtige Nederlanders zich niet kunnen veroorloven. En ra ra waar komen de meeste migranten terecht? Nou in elk geval niet in de buurt van rijke, blanke, zelf gecreëerde enclaves. Nee daar worden gewone mensen als u en ik mee opgezadeld. En wij zijn daar ook niet blij mee.

  Like

 3. trebor2110 // juli 14, 2017 om 00:01 //

  Like

 4. trebor2110 // juli 14, 2017 om 00:04 //

  Hier is nog een opvang vrij gehaal naar Afrikaanse maatstaven

  Liked by 3 people

 5. trebor2110 // juli 14, 2017 om 00:07 //

  oeps , geheel dus

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // juli 14, 2017 om 00:11 //

  Ja en voor het geld dat bestemd was voor de villa kun je een hele hoop van dit soort optrekjes kopen, win-win situatie dus ! Volgende voorstel is om die optrekjes op een Wadden eiland te zetten, zitten ze gezellig bij mekaar en hebben wij er een stuk minder last van.

  Like

 7. Hier 5 -verdiepingen voor slechts 67.500, nog eens een rijksmonument ook:
  http://www.telegraaf.nl/opmerkelijk/28634017/__Horrorhuis_te_koop_voor_schijntje__.html

  Like

 8. In Den Helder stemmen we hoofdzakelijk rechts. In de villawijk zijn het geen Gooise NIMBY types, maar nuchtere hardwerkende Hollanders. De Doggerij is nog een pand in Den Helder wat voor een groot bedrag is opgekocht door het coa voor ama’s en verbouwd wordt van uw geld. Google Doggerij en zie het kapitale pand. Het mag wat kosten allemaal.

  Like

 9. Ik lees de artikelen al jaren. Amsterdam Post heb ik ook nog meegemaakt. Bedankt voor jullie bijdrages, het wordt erg gewaardeerd door veel mensen die niet reageren maar wel meelezen. Ga zo door.

  Liked by 3 people

 10. Republikein // juli 14, 2017 om 02:55 //

  Wat laag, beetje Femke-achtige streken.

  Liked by 1 persoon

 11. HetZalWelWeer // juli 14, 2017 om 10:39 //

  @ Tijl Uylenspiegel // juli 13, 2017 om 23:25 //

  Het is nog erger dan dit, de veelal werkgevers die daar wonen, willen wel vluchtelingen vanwege lage lonen, maar er mee wonen willen ze niet, dat moet een ander maar doen, zoiets als alles “eerlijk” verdelen.

  Like

 12. Ik ben benieuwd naar de foto’s als er een jaar in gewoond is door de jongeren…

  Liked by 1 persoon

 13. Is er in die panden veel hout verwerkt?.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: