Nieuw

Criminele vreemdeling wordt maar zelden uitgezet, rechters bemoeilijken intrekken verblijfsstatus

De overheid heeft grote moeite om criminele vreemdelingen hun verblijfsvergunning af te pakken. In 2012 versoepelde het kabinet de regels om ook buitenlandse veroordeelden die al lang in Nederland wonen, te kunnen uitzetten. Maar rechters steken daar vaak een stokje voor.

De IND zegt dat het aantal mogelijk achterblijft doordat rechters sinds de strengere wet meer eisen stellen aan de argumentatie om een verblijfsstatus in te trekken. ‘Je moet in elk individueel geval onderbouwen dat de maatregel proportioneel is en opweegt tegen de persoonlijke gevolgen voor de vreemdeling, die soms al vele jaren in Nederland is en hier een gezin heeft’, zegt een woordvoerder.

Volkskrant >>

Doe mee met 8.101 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6154 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Criminele vreemdeling wordt maar zelden uitgezet, rechters bemoeilijken intrekken verblijfsstatus

 1. Daarom dus ook minimum straffen, scherpere wetgeving en het toetsen of rechters zich naar de geest van de wet gedragen. Sowieso moeten rechters die er een eigen politieke agenda op na houden worden ontslagen. Bovendien moeten in hoog tempo meer PVV rechters worden aangenomen, ook bij de politie. En burgemeesters. En hoogleraren!

  Like

 2. Gevulde virusdragers, baccillenkwekerijen en schimmelcontainers, die op zich al levensgevaarlijk voor elk organisme in het westen zijn, plus getrainde soldaten die gedeserteerd zijn, criminelen die op de vlucht zijn en uitgegraaide voormalige elte die richting hun bankrekening in de westerse belastingparadijzen afmarcheren. Dat is ongeveer wat er elke dag met duizenden op ons afkomt.

  Al die landen waar ze uit gevlucht zijn zulen blij zijn dat ze die meute kwijt zijn en geen haar op d’r hoofd dat er over piekert om ze zo maar even zonder papieren terug te nemen. Voor hetzelfde geld zijn ’t criminelen uit een van hun buurlanden waar ze toch al ruzie mee hebben en dan importeren ze, net als wij, de burgeroorlogen hun land in.

  Tegen betaling van een paar ton per kop is er misschien nog wel een politicus daar in die buurt plat te krijgen. Dus ze hebben het wel over uitzetten maar dat is niet mogelijk. Eenmaal binnen blijft binnen. Ja, ik heb geweldige oplossingen, zelfs erg definitieve, maar dan begint er op zeker iemand Nazi! te gillen.

  Liked by 2 people

 3. en onze commando’s mogen niet meer met scherp schieten.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: