Nieuw

“We moesten handen en voeten afsnijden, anders mochten we onze mama nooit meer zien”

Mosoel mag dan na drie jaar bevrijd zijn van IS-terreur, de psychologische littekens zullen nog lang nazinderen. Seksuele slavernij, barbaarse martelpraktijken of laffe zelfmoordaanslagen: de plaatselijke bevolking kreeg er haast dagelijks mee te maken. Voor kinderen kwam de gruwel dubbel zo hard aan. In een Dateline-documentaire die vanavond uitgezonden wordt op de Australische zender SBS vertelt een elfjarig meisje hoe ze samen met haar jongere broers een gevangene moest verminken. De man zou het uiteindelijk niet overleven.

“Op een dag hield mijn broer Shadi (5) een mes tegen de keel van ons zusje”, klinkt het uit de mond van Hadya. “Als mijn moeder hem niet tegengehouden had, zou hij haar oor afgesneden hebben. Hij zei dat ze van hem was en dat hij ook haar keel zou doorsnijden.” Bikkelharde woorden, maar het elfjarige meisje spreekt ze uit alsof ze de normaalste zaak van de wereld zijn.

HLN >>

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on “We moesten handen en voeten afsnijden, anders mochten we onze mama nooit meer zien”

 1. Feniks // juli 11, 2017 om 20:52 //

  All wars are bankers wars.
  Dat zijn de werkelijke misdadigers.

  Like

 2. Lachen hoor zo’n kalifaat.

  Echt een heilstaat, maar niet heus.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: