Nieuwsticker

Video: mariniers VS bestoken Raqqa

‘Geheime’ oorlog Amerika: mariniers bestoken IS klokje rond met granaten

Uit het niets dalen high techprojectielen neer op jihadisten

Verscholen in de Syrische woestijn, onder een zandkleurig net, schieten Amerikaanse mariniers met hun M777-houwitser granaten af op IS-strijders in Raqqa. In het geniep en onafgebroken. Ze vormen Amerika’s geheime bijdrage aan het offensief om de jihadisten te verdrijven uit de hoofdstad van het kalifaat. Zonder de honderden granaten die zo’n 20 kilometer verderop neerdalen op de hoofden van de IS-strijders, zou de val van Raqqa niet nabij zijn.

De Volkskrant heeft er een filmpje bij staan zonder geluid, deze heeft wel geluid:

Zo geheim is die Amerikaanse aanwezigheid niet. Officieel zitten ze er niet, maar vorig jaar al hielpen ze de Koerden om de Eufraat over te steken en inmiddels hebben ze ook een soort van bufferzone tussen de Turkse jihadisten en de Koerden rond Manbij. In totaal hebben de Amerikanen nu 8 militaire bases in Syrië en dat is meer dan Rusland in de hele wereld buiten Rusland heeft. Een voorbode voor de opsplitsing van Syrië.

Doe mee met 7.228 andere volgers

About Fubar (4542 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Video: mariniers VS bestoken Raqqa

  1. Search and destroy!

    Like

  2. Tijl Uylenspiegel // juli 11, 2017 om 23:42 //

    Ach het maakt mij niet uit door wie het gespuis van IS kapot geschoten wordt, als ze maar kapot geschoten worden, dat mag van dichtbij dat mag van veraf dat maakt me geen fuck uit, het enige dat telt is het resultaat. Just give them hell !

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: