Nieuw

Het westen: Te moe om zijn vrijheid te verdedigen?

Door: Giulio Meotti

  • “Wij bedriegen onszelf als we denken dat we nog leven in een verdraagzame en liberale samenleving” — Partijleider van de Britse Liberaal-Democraten, Tim Farron, die ontslag nam na het geven van “politiek incorrecte” antwoorden over homoseksuele seks en abortus.
  • De moord van islamitische racisten op homo’s in Orlando? Maar in plaats van trots te zijn op een open samenleving, en die te verdedigen tegen de islamitische jihadisten, inclusief de aanvaarding van de vrijheid om homoseksueel te zijn als een positief verschil tussen het westen en de islam, maken onze liberalen een zaak van “Liefde wint” en “Haat zal ons niet verdelen”.

Na de recente terroristische aanslagen in Groot-Brittannië, schreef The Spectator: “Na vijf eeuwen is de religieuze oorlog teruggekeerd naar Engeland,” met een verwijzing naar 1535, toen Thomas More voor zijn katholieke geloof werd geëxecuteerd. Tim Farron, een Britse premier en partijleider van de liberaal-democraten die voor meerdere dagen weigerde te verklaren of hij van mening was of homoseksuele seks een zonde was, en dubbelzinnige antwoorden gaf over abortus, werd niet naar de Tower of London gebracht voor een openbare executie. Echter, bijna 500 jaar na More zag Farron zijn politieke carrière geofferd worden op een bijna identiek ideologisch altaar als die van More.

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/10642/vrijheid-verdedigen

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on Het westen: Te moe om zijn vrijheid te verdedigen?

  1. nee, niet te moei maar te laf, de meesten dan.

    Like

  2. moei moet moe zijn uiteraard

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: