Nieuw

Boerkaverbod niet in strijd met mensenrechten

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) heeft vandaag geoordeeld dat het boerkaverbod in ons land niet in strijd is met de mensenrechten. Meer zelfs: het dragen van een boerka of nikab “is nefast voor een gelijkheid tussen man en vrouw”. Het verbod blijft dus gehandhaafd.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft België vandaag gelijk gegeven en oordeelt dat er in beide zaken geen schending is van de artikelen 8 (recht op privacy), 9 (godsdienstvrijheid) en 14 (discriminatieverbod). Het Hof concludeert zelfs dat “het dragen van een nikab of boerka de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in onze samenleving bemoeilijkt”. Het verbod blijft dus gehandhaafd.

HLN >>

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7145 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Boerkaverbod niet in strijd met mensenrechten

 1. Like

 2. Burka’s zijn zeker weten wel in strijd met de mensenrechten.

  Is absoluut geen vrije keuze

  Verder hoe gaat zo’n burka dame uberhaupt ooit aan in baan komen in zo’n tent.

  Staat in “heilige koran’ dat vrouwen zich moeten bedekken anders zouden mannen in de verleiding kunnen raken.

  Pfffff..

  Wie laat z’n vrouw nou met een burka rondlopen?

  Getuigt echt van respect voor de vrouwen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: