Nieuw

“Lekker op vakantie”

Door ingezonden: Van Hamelen

Terwijl Mark Rutte de formatie tot dusver omschrijft als een relatief korte periode, omschrijft hij het reces als “zeeën van tijd”. Jeanine Hennis-Plasschaert zit in haar eigen tuin te ruiken aan de roosjes en is vooral niet onderweg. Jesse Klaver rent al kokend achter zijn kinderen aan in zijn eikeltjespak. Henk Kamp geniet van zijn riante woning in Twente waar hij op zijn elektrische fiets rondjes tuft. Sharon Dijksma gaat vooral lui zijn, gezien haar omvang doet zij weinig anders en voor haar kinderen zorgen is wat zij kennelijk de rest van het jaar verzaakt. Klaas Dijkhoff zit ergens met z’n reet lekker in Europa te bakken in de zon. Sander Dekker is ergens op de fiets in Frankrijk te vinden en alle andere politici delen de mening dat zij na een “zwaar” jaar wel even “recht” hebben op vakantie.

De burgers in het verscheurde land waar zij (even twee weken) niet naar omkijken zijn grotendeels al jaren geen twee weken meer op vakantie geweest! Daar waar een gezin met een modaal inkomen al blij is om er een weekendje tussenuit te kunnen, gaan onze politici het er even ruim van nemen op kosten van diezelfde hardwerkende burgers. De mensen aan de onderkant van ons “o zo welvarende” landje kunnen niet eens een fiets betalen! Laat staan dat zij überhaupt een weekend weg kunnen of iets leuks kunnen doen met de kinderen. Die mensen hebben pas een zwaar jaar achter de rug en die mensen moeten met lede ogen toezien hoe de door hun betaalde bestuurszieke medemens het er even lekker twee weken van neemt. Het er lekker twee weken van neemt terwijl zij hun werk niet eens naar behoeve uit kunnen voeren. Het er twee weken van neemt terwijl zij het land (al sinds de verkiezingen) onbestuurbaar achterlaat en wel als demissionair kabinet vast blijft houden aan hun schijnposities. Belangrijke besluitvormingen die toch al veel te lang op zich laten wachten in verband met schrijnende gevallen onder de eigen bevolking, worden vrolijk nog even twee weken uitgesteld om een cocktail te kunnen drinken of in alle rust een rondje te kunnen fietsen. Wanneer de politiek een afspiegeling van de samenleving wil zijn, is het misschien minder verstandig om van het geld wat die samenleving toch al niet heeft even twee weken op vakantie te gaan.

Alle politici die er voor kiezen om lekker twee weken niets te doen moeten zichzelf eens even flink achter de oren krabbelen en zichzelf een strenge blik in de spiegel gunnen. Zelf ben ik van mening dat de meeste politici sowieso al het hele jaar vakantie hebben maar die twee weken hebben jullie echt verdiend!

Zolang jullie je functie als beroeps-onzinvertellers niet eens kunnen vervullen, zolang je niet eens een nieuw kabinet kunt vormen en vooral zolang het land het randje van de afgrond nabij is verdient geen enkele persoon met een politieke functie een vakantie! Jullie horen met zijn allen je reet er af te werken om ONS land te verbeteren! ONS land uit de drek te trekken! ONS land te verdedigen en ONS land sterker te maken! Pas als alle Nederlanders zonder zorgen twee weken op vakantie kunnen hebben jullie het “recht” om er een weekend tussenuit te knijpen en geen seconde eerder!

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7162 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on “Lekker op vakantie”

  1. Alphons Mantel // juli 11, 2017 om 08:39 //

    het land is irreversibel aangetast door de paspoortafgifte aan niet-Europese moslims

    Like

  2. Like

  3. We worden geregeerd door idioten, criminelen, graaiers en baantjes jagers.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: