Nieuw

Hamburg de nazit

Wonderlijk; na dagen van grootscheepse rellen inclusief stuitend vandalisme, plunderingen en vele vele gewonde politiemensen is het grote verzwijgen een dag later al begonnen.

Het nieuws uit Hamburg daarover is naar kleine onbeduidende stukjes ergens achterin de krant verdrongen.

new-york-times-newspaper-1159719_640

De vraag is of dat alleen wonderlijk is of kwaadaardige opzet. Tijl denkt het laatste, socialisten zouden eens negatief het Nieuws halen, dat willen onze Linkse media koste wat kost voorkomen al moeten ze het complete fundament onder hun beroepsgroep ervoor verkrachten. Verslaggeving? Zelfs dat is teveel gevraagd, geïnteresseerden zijn aangewezen op filmpjes op YouTube en aanverwanten, zo nu en dan sijpelt er eentje door in het nieuws maar alleen als het niet anders meer kan. Lachwekkend ook zo nu en dan gezien het feit dat ze nog in chocoladeletters melden van “Vreedzame protesten bij tweede ronde G20 in Hamburg” terwijl op een later tijdstip bleek dat ook deze “vreedzame” protesten weer zijn uitgedraaid op geweld. Schuld van de politie denkt u ook niet?

Terwijl de politieke kopstukken van de wereld ongestoord hebben kunnen doen wat ze wilden doen betalen burgers die werkelijk nergens iets mee te maken hebben het gelag. Middenstanders die hun totale winkel hebben zien plunderen en alsof dat nog niet genoeg was ook nog zien vernielen door zogenaamde gewelddadige demonstranten. Gewone burgers zoals u en ik die hun zuurverdiende auto in vlammen op hebben zien gaan. En kijk gerust uw verzekering maar eens na; vandalisme is vaak uitgesloten. De totale schade zal ongetwijfeld vele miljoenen kosten maar veel particulieren zullen niet of nauwelijks gecompenseerd worden.

Weinig hoor je ook over waar ze nou eigenlijk tegen demonstreerden, ja “het kapitalisme” maar kom op, dat is zo breed dat laat zich niet zomaar vatten. Grote groepen zogenaamd radicalen zijn intussen niet veel meer dan werkschuwe anarchistengas-mask-2333328_640 waarvan het leeuwendeel nog nimmer een dag in loondienst gewerkt hebben, die ook nog nimmer een bijdrage, hoe klein ook, aan de samenleving hebben bijgedragen maar er geen enkel bezwaar in zien om te parasiteren op diezelfde samenleving die ze kennelijk zo verafschuwen. Hoeveel, of beter gezegd hoe weinig van dit rapaille is gearresteerd? Er was een tijd dat er op het politiebureau nog even stevig met je “gesproken” werd als je voor dergelijk wangedrag werd opgepakt, die tijd is voorbij, dit type terroristen heeft advocaten binnen hun gelederen die zich in dit soort aanhoudingen hebben gespecialiseerd. En dus worden ze gewoon al niet meer gearresteerd, de hopeloosheid straalt er als het ware vanaf.

Tijl zou het wel geweten hebben als hij deel had uitgemaakt van de ME, je kunt dat soort gajes toch met enig gemak enige keren door het arrestantenbusje slaan en vervolgens zeggen dat hij is gevallen? Gooi hem met zijn schedel eens tegen de wand! “Oh sorry hoor”. Als je links en rechts collega’s gewond ziet raken door molotovcocktails en rondvliegende stoeptegels dan doet toch wat met je? Dan wil je toch je gram halen?

Maar goed, mijn geouweneel is natuurlijk volstrekt facultatief, de pers zal zich er niks van aantrekken, de politieagent kan ook alleen maar doen wat hem is opgedragen en de heren die verantwoordelijk zijn wassen hun handen in onschuld.

coffee-2425395_640

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Hamburg de nazit

 1. Ben benieuwd wat dat zo schuift, een dagje demonstreren en keten met de bus. En wie zou dat dan betalen? Volgens mijn onderbuik betaal ik daar via de belastingen aan mee. Maar misschien zijn onze demonstranten zo begaan met het lot van demense dat ze de vergoedingen in de kas van hun partijen herstorten.

  Like

 2. Claudia M. // juli 9, 2017 om 20:07 //

  Evenknie Bron plaatst net een “aardige” compilatie: https://ejbron.wordpress.com/2017/07/09/video-frankrijk-is-frankrijk-niet-meer/

  Niets zal op korte termijn meer hetzelfde zijn. Overal is de poen op, ze hebben het ons alleen nog niet verteld. Het is jezelf beschermen, niemand anders zal dat doen.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // juli 9, 2017 om 22:06 //

  Nou Claudia een kleine correctie, de poen in de knoflooklanden is op, Duitsland, Nederland en tot voor kort Groot-Brittannië hielden zelfs tijdens de crisis het hoofd wel boven water.

  Like

 4. @Tijl, DLD en NL hielden het hoofd boven water met het geld, dat van de werkende burgers in die landen is gestolen en we lieten het toe.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // juli 9, 2017 om 23:34 //

  Nou Bert daar deden de knoflooklanden net zo hard hun best op hoor maar het schijnt dat het plukken van een kale kip een stuk moeizamer gaat. Binnenkort kost een pakje sigaretten in Frankrijk € 10,00 en reken maar dat Rutte dat meeneemt in zijn achterhoofd, “wat zij kunnen kan ik ook” denkt hij.

  Like

 6. * Handel ziet*

  Vorige week aangeplant, groeit als kool tabak.

  Like

 7. ” de politieagent kan ook alleen maar doen wat hem is opgedragen”

  Het zit dieper dan ik dacht dat ‘Befehl ist befehl’.

  Like

 8. Interessante visie:

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // juli 10, 2017 om 00:45 //

  Wat zijn dat, brandnetels?
  En ja, ik weet dat jij wat tegen politieagenten hebt, in een aantal gevallen begrijpelijk, zo’n grote organisatie daar zitten ook rotte appelen tussen maar ze zijn wel onmisbaar.

  Like

 10. Tabak, tabak groeit niet alleen in Turkije. Nederland was vroeger een centrum van tabak.

  Rond 1710-1720 hadden veel boeren in Gelderland en Utrecht in de tabaksteelt een bestaan. Kleine boeren waren daarmee in Amersfoort begonnen op initiatief van Amsterdamse kooplieden.
  De inlandse tabak had een goede reputatie als snuif- en pruimtabak. Vanuit Amersfoort verspreidde de teelt zich naar andere gebieden: de omgeving van Nijkerk op de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug (Rhenen, Amerongen), de Betuwe, Noord-Brabant (op kleine schaal) en Noord-Limburg. Zo’n 350 jaar (tot ongeveer 1960) waren de teelt en de handel in inlandse tabak voor Nederland van grote betekenis.
  http://rparticles.kobala.nl/aproxy.php?id=2789377

  En al snel stond heel Nederland vol 🕺
  Een beetje als nu met wiet en daarvoor met coke.

  Liked by 2 people

 11. Tijl Uylenspiegel // juli 10, 2017 om 01:00 //

  En weet je ook al hoe je dat straks moet bewerken en zo ja, ga je er dan sigaren van maken of shag voor sigaretten? Ik ben benieuwd want ik heb ook een balkon en heb dit jaar voor het eerst geen hanggeraniums (of enig andere plantjes) geplant. Vertel !?

  Like

 12. In België wordt nog steeds tabak gekweekt. Ik heb ergens een hele serie foto’s slingeren van een van mijn fietstochten, planten, drogerijen, de hele reut.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // juli 10, 2017 om 01:51 //

  Nee die bladeren zijn me te groot, ik wil af en toe ook nog kunnen zonnen.

  Like

 14. Zeg dat dan meteen. Dan moet je deze nemen, geeft ook mooie bloemen, dus valt ook niet op op je balkon. Kun je roken, thee van zetten voor als je bij de plaatselijke moskee langsgaat, basen, slikken, eten, drinken, spuiten. Alleen snuiven gaat niet voor zover ik weet.

  Like

 15. Ivan Chapka // juli 10, 2017 om 17:54 //

  En in Oekraïne bakken ze het zaad van de papaver (blauw maanzaad) mee in de cake. Verdomd lekker, maar je wordt er niet high van.

  Like

 16. trebor2110 // juli 11, 2017 om 01:01 //

  Nou dat is niet netjes he er een beetje tussenuit knijpen , rammen slaan neer knuppelen dat was zijn opdracht en niet een plein mijden omdat er rellen zijn .

  De Nederlandse agenten zijn niet aangevallen, maar besloten wel uit voorzorg een groot plein te mijden. “Daar waren misschien wel duizenden demonstranten echt aan het rellen met de politie
  https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1639356/utrechtse-agent-in-hamburg-blij-dat-we-heel-thuis-zijn.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: