Nieuw

Saudi-Arabië verspreidt extremisme met miljarden, ook in West-Europa

Saudi-Arabië besteedt 3,5 miljard euro per jaar om zijn extreme wahabitische gedachtegoed in het buitenland te verspreiden. Dat meldt de Britse denktank The Henry Jackson Society. Sinds de jaren 60 zou het islamitische koninkrijk al 76 miljard euro hebben uitgegeven om het wahabisme wereldwijd te promoten.

Veel van dat geld gaat naar islamitische landen, van Afrika tot Zuidoost-Azië. Daar is de invloed van de strenge Saudische islam steeds zichtbaarder. Maar ook in West-Europa financiert Saudi-Arabië het extremisme, samen met andere Golfstaten als de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Qatar.

110 radicale moskeeën

En de invloed neemt toe. Waren er in Groot-Brittannië in 2007 bijvoorbeeld nog 68 moskeeën die het salafisme en wahabisme aanhingen, in 2014 waren dat er naar schatting al 110. In Groot-Brittannië signaleren gematigde islamitische groeperingen dat jongeren steeds vaker het salafisme aanhangen.

Lees verder:

http://nos.nl/artikel/2181661-saudi-arabie-verspreidt-extremisme-met-miljarden-ook-in-west-europa.html

Doe mee met 7.610 andere volgers

About Rommel (2578 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: