Nieuw

Saudi-Arabië verspreidt extremisme met miljarden, ook in West-Europa

Saudi-Arabië besteedt 3,5 miljard euro per jaar om zijn extreme wahabitische gedachtegoed in het buitenland te verspreiden. Dat meldt de Britse denktank The Henry Jackson Society. Sinds de jaren 60 zou het islamitische koninkrijk al 76 miljard euro hebben uitgegeven om het wahabisme wereldwijd te promoten.

Veel van dat geld gaat naar islamitische landen, van Afrika tot Zuidoost-Azië. Daar is de invloed van de strenge Saudische islam steeds zichtbaarder. Maar ook in West-Europa financiert Saudi-Arabië het extremisme, samen met andere Golfstaten als de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en Qatar.

110 radicale moskeeën

En de invloed neemt toe. Waren er in Groot-Brittannië in 2007 bijvoorbeeld nog 68 moskeeën die het salafisme en wahabisme aanhingen, in 2014 waren dat er naar schatting al 110. In Groot-Brittannië signaleren gematigde islamitische groeperingen dat jongeren steeds vaker het salafisme aanhangen.

Lees verder:

http://nos.nl/artikel/2181661-saudi-arabie-verspreidt-extremisme-met-miljarden-ook-in-west-europa.html

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: