Nieuw

Jihadgangers zijn relatief vaak bekeerlingen; 45 procent is van Marokkaanse komaf

Onder de Nederlandse jihadgangers die sinds 2012 afreisden naar Syrië en Irak zijn relatief veel bekeerlingen: 17 procent. Dat percentage is zeven keer zo hoog als het aandeel van bekeerlingen in de gehele Nederlandse moslimgemeenschap. Dit blijkt uit een databank van Nederlandse jihadgangers.

De databank, ingezien door de Volkskrant, is opgezet door Reinier Bergema, onderzoeker bij The Hague Centre for Strategic Studies. Ze bevat profielen van 207 van de 280 Nederlanders die, volgens de laatste cijfers van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), tot juni 2017 naar dat conflictgebied vertrokken.

Het grootste deel (45 procent) van de Syriëgangers heeft een Marokkaanse achtergrond. Het Turks-Nederlandse aandeel is met 10 procent veel kleiner.

Ze gingen in drie golven, zijn man en grotendeels van Marokkaanse afkomst: dit zijn de jihadgangers (+)
Bijna eenvijfde is bekeerling en bijna de helft heeft een Marokkaanse achtergrond: een Haagse onderzoeker brengt de Nederlandse jihadgangers in kaart. Lees hier de belangrijkste conclusies van de databank.

De profielen van de Syriëgangers zijn relevant omdat inlichtingendiensten steeds nadrukkelijker waarschuwen voor het gevaar van ideologisch en militair getrainde jihadisten die – mogelijk met een opdracht van terreurbeweging IS – terugkeren…

leesverder>>
Volkskrant\
Also published on Zeepertje.com


Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.012 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Zeepertje (1534 Articles)
When you're scared of jumping, you'll never get anywhere... I'm a Kafir, a crusader against the most evil ideology islam. I have in depth knowledge and that's the reason I resist and reject islam, I will bash and smash it, in every possible way at every possible moment to every possible person. I gather and therefore expose all news on islam or islam-related news on the 2017 initiated site ZEEPERTJE.COM Please join and feel free to react. Fight islam for it's the evil of our time, evil trying to dominate and kill democracy, kill all freedom of speech and freedom of religion... Islam means annihilation of all that is non-islamic, AND the proces of islamization is, together with the promotion of the leftist "progressive" behaviour (like transgender /multiculti /mass-migration /interrace-marriage promotion and therefore destruction of Western (family) values) the blower on the machine called Zionism. The total submission/destruction of the Goyim/Kafir so Human Kind! Just always remember this!

4 Comments on Jihadgangers zijn relatief vaak bekeerlingen; 45 procent is van Marokkaanse komaf

 1. Tijl Uylenspiegel // juli 5, 2017 om 17:07 //

  Dat er zoveel bekeerlingen gaan komt waarschijnlijk omdat zij zich willen bewijzen binnen de islamitische gemeenschap.

  Liked by 1 persoon

 2. Het wordt er dan ook met de paplepel in gestopt.
  Generatie na generatie, en ze worden steeds fanatieker over wie nou de beste is.

  Liked by 1 persoon

 3. HetZalWelWeer // juli 5, 2017 om 18:11 //

  Het NOS:

  http://nos.nl/artikel/2181613-witte-sollicitant-met-strafblad-kansrijker-dan-een-allochtoon-zonder.html

  Hoe weten zij dat die allochtoon geen strafbare feiten gepleegd heeft????

  Lets take the math!!
  Een Nederlander heeft een appel gestolen en dat is erg hoor!!!
  Die allochtoon heeft iemands hoofd afgehakt, maar is hier niet voor veroordeeld, want held in dat land!

  WTF!!!!

  Liked by 1 persoon

 4. Avenger // juli 5, 2017 om 18:33 //

  De enige verdediging is kaliber 9. Dat koop je gewoon op internet.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s