Nieuw

Gratis bestaat niet

Van de week kwam staatssecretaris (of moet ik zeggen staatssecretaresse ?) Klijnsma even aanschuiven bij Jinek om het experimenteren met de Bijstand toe te lichten met een jubelverhaal.

Helaas voor haar ging ze volledig de mist in, er was dan ook een wel heel slecht voorbeeld gekozen door de NOS. Een jonge vrouw die keurig Nederlands sprak en een MBO opleiding mode had afgerond maar niet aan het werk kwam in haar sector. Zij had het in haar bolletje gehaald om met afvalstukken bont leer en meubelstof tassen te maken. En dat mocht nu dus van Kleinsma en consorten met behoud van uitkering….

Onnodig te vermelden dat ze van een koude kermis thuiskwam, de vloer werd met haar aangeveegd. Niet dat het Klijnsma iets uitmaakte, zij bleef stug volhouden dat het een strak plan was.

Het deed mij denken aan een column van wijlen Pamela Hemelrijk waarin zij uitlegde dat gratis niet bestaat. (Ondergetekende was waarschijnlijk de grootste fan van Pamela die keer op keer in staat bleek dingen met een dosis humor aan de kaak te stellen)

Gratis bestaat namelijk niet, het wordt alleen betaald door anderen.

Hier dus maar een stukje uit de bewuste column;

Laatst hebben twee socialisten voorgesteld om het openbaar vervoer gratis te maken, althans voor de zwakkeren. Een ambitieus plan, want in de ogen van een socialist is vrijwel iedereen hulpbehoevend, behalve de eigenaars van PC Hooft-tractors.

Het geloof dat je welvaart kunt scheppen door te gelasten dat iets voortaan gratis moet zijn is onder socialisten onuitroeibaar. De vraag is alleen: als ze dat werkelijk geloven, waarom beperken ze zich dan tot het openbaar vervoer? Waarom stellen ze niet voor om de hele voedselvoorziening gratis te maken? Eten is zoiets elementairs, dat kun je toch zeker niet aan het vrije spel der maatschappelijke krachten overlaten?

Kom op jongens! Niet van dat halve werk! Als je de nood wilt lenigen, doe het dan ook goed! Albert Heijn, Super de Boer en Dirk van den Broek moeten voortaan het Nederlandse volk gratis van etenswaren voorzien! Zij krijgen daarvoor van de overheid een jaarlijks budget. Een Centraal Orgaan Tarieven Voedselvoorziening (COTV) gaat berekenen hoeveel geld daarvoor moet worden uitgetrokken. De caissières komen dan in de Bijstand terecht, maar dat geeft niks, want ze kunnen toch gratis boodschappen doen.

Problemen lossen we gewoon weer op door nieuwe maatregelen. Zo blijkt het Nederlandse volk plotseling veel meer voedsel te consumeren dan was begroot. Vooral ganzenleverpaté, gerookte zalm en oesters zijn niet aan te slepen. oysters-681034_640Als je een fles champagne nodig hebt moet je ‘s nachts al in een slaapzak bij Albert Heijn op de stoep gaan liggen, want de champagne is altijd om tien over negen al op.champagne-2407247_640 De politiek is geschokt (“Dit had niemand verwacht!”), en komt met maatregelen om te voorkomen dat alleen zij die sterk genoeg zijn om op straat de nacht door te brengen, zich van de meest gewilde artikelen meester maken. Voortaan moet je op een wachtlijst en krijg je bericht als je aan de beurt bent. Dit levert ook weer mooi werkgelegenheid op
black-caviar-2315831_640.jpg

 

 

Na een half jaar blijkt dat honderden supermarkten hun budgetten hebben overschreden. Het COTV besluit derhalve dat de consumptie van levensmiddelen drastisch omlaag moet. Supermarkten die hun jaarbudget hebben opgesoupeerd moeten voortaan hun deuren voor de rest van het jaar sluiten. Bejaarden die daardoor in nood raken worden met gratis pendelbusjes naar wijken gereden waar nog wel winkels open zijn. Daar ontstaan kilometerslange rijen wachtenden, dus besluit het COTV een pasjes-systeem in het leven te roepen. Lammen, blinden, astmalijders en bejaarden hebben voorrang, daarna mogen de werklozen en de minima naar binnen, en als laatsten de bezitters van PC Hooft-tractors. Af en toe hoor je iemand fluisteren dat hij eigenlijk veel liever zijn eigen boodschappen zou willen betalen. Maar die wordt dan door de wachtenden vóór hem uitgescholden voor sociaal-darwinist.anger-18615_640

 

Wat een gemis is het toch dat Pamela ons veel te vroeg ontvallen is. Overdreven denkt u? Een aantal van haar columns zijn nog te lezen, en mocht u nieuwsgierig geworden zijn en de link volgen dan moet u eens opletten dat veel van de misstanden die zij fileerde vandaag de dag nog geen millimeter veranderd zijn.

https://meervrijheid.nl/index.php?pagina=8&auteur=23

En mocht u net als ik na het lezen van een paar van haar columns zou kunnen proberen een tweedehands exemplaar te vinden van “Niemands knecht” (ISBN 90-5911-075-7)

Doe mee met 8.469 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

15 Comments on Gratis bestaat niet

 1. Alphons Mantel // juli 5, 2017 om 15:17 //

  asielzoekers zijn ook nooit gratis; de factuur gaat naar de belastingbetaler; wethouders en publieke omroep zwijgen hierover

  Like

 2. Is te vinden bij bol.com. Nog 2 stuks hebben ze daar.
  https://www.bol.com/nl/p/niemands-knecht/1001004001744832/

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // juli 5, 2017 om 15:47 //

  Nou Bert mocht je het nog niet hebben dan zou ik deze gelegenheid niet voorbij laten gaan, echt een heerlijk boek als je je wilt verbazen over onze overheid en de complete gekte aan de linkerzijde. Ik denk dat ik het boek inmiddels stuk gelezen heb. Ondanks dat het niet terug te vinden is schijnt het de wapenspreuk van het ANP te zijn geweest “Ieders dienaar, niemands knecht”. Wat zijn ze afgedwaald hè?

  Liked by 1 persoon

 4. En dat heb ik dan ook zojuist gedaan, ben benieuwd.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // juli 5, 2017 om 16:08 //

  Wel laten horen wat je ervan vond hè? Ik wil tenslotte geen slechte naam krijgen door mijn “reclame”!! 😀

  Liked by 1 persoon

 6. Nou, dat duurt nog wel even dan.
  Het kan 8 dagen duren voordat ik ‘m heb, en dan moet ik ‘m nog lezen.
  En dat doe ik alleen als ik mijn bed lig, dus dat gaat niet zo snel dan.
  Het is een vrij dik boek met ruim 300 pagina’s.

  Like

 7. Altijd in voor een tegengeluid ik 😉

  Extreem gesubsidieerde Jinek doet een Jan Muldertje en wil steun voor bijstands-meisje afpakken
  https://martienpennings.wordpress.com/2017/07/03/extreem-gesubsidieerde-jinek-doet-een-jan-muldertje-en-wil-steun-voor-bijstands-meisje-afpakken/

  Like

 8. Ik zei laatst tegen zo’n linkse rakkert: “Weet jij wat het verschil is tussen ‘gratis’ en ‘voor niets’?”
  “Hoezo” antwoordde hij, “dat is toch hetzelfde?”
  “Dat zou je denken” zei ik, “ik zal het je uitleggen. IK ben gratis naar school geweest, en JIJ voor niets.”
  Ha.

  Liked by 4 people

 9. sudare // juli 5, 2017 om 19:02 //

  staatsecretaris/staatsecretaresse = de heks van den haag

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // juli 5, 2017 om 22:47 //

  Nee daar ben ik het niet mee eens, de heks van Den Haag is Jeltje van Nieuwenhoven, ooit ‘lijstduwer’ bij de Gemeenteraadsverkiezingen maar bij nader inzien was de functie van Gemeenteraadslid financieel kennelijk zo aantrekkelijk dat ze toch maar zitting nam. 74 Jaar oud inmiddels maar het graaien is ze nog altijd niet afgeleerd of ze heeft het als hobby erbij gehouden.

  Liked by 3 people

 11. GRATIS bestaat WEL , Asiel zoekers krijgen alles gratis , onderdak eten , zakgeld kunnen op vakantie naar het land waar ze vandaan komen etcetera RARARA, Die hebben het beter dan iemand in de bijstand die kan amper eten laat staan op vakantie, allemaal lekker geregeld hoor !!!!

  Like

 12. HetZalWelWeer // juli 6, 2017 om 09:10 //

  De enigste die beter van dit soort projecten worden, zijn die zogenaamde coaches.

  Laatst in een programma te zien dat coaches 0,0% resultaat leveren als het gaat om iemand weer aan een baan te helpen.
  De Zorginstelling o.a. zijn gek op vage dure coaches inhuren, ons Zorggeld wordt op deze manier doorgeschoven naar vriendjes met zinloze baantjes dus.

  Als coaches 0,0% resultaat leveren, kun je duidelijk spreken van corruptie, fraude en oplichting.

  460.000 werklozen in Nederland, terwijl de werkelijkheid 1,5 miljoen is.
  In opdracht van Rutte, moest het CBS de cijfers mooier maken door de lat ergens anders te leggen.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // juli 6, 2017 om 09:58 //

  Nee Job gratis bestaat niet, de ontvanger krijgt het weliswaar voor niets maar er is een ander die ervoor betaald; de belasting afdragende burger.

  Like

 14. Pieter Jaap Aalmoestrekker // juli 6, 2017 om 15:43 //

  Dit zijn nou jongens, die ik goed kan gebruiken voor mijn korps politiek correcte troepen,,
  Ben blij, dat Fatima mij op deze toppers attendeerde.
  http://nieuws.tpo.nl/2017/07/06/tsjetseense-salafistische-moraalpolitie-terroriseert-berlijnse-vrouwen-en-christenen/
  Joden, christenen, homo’s en ander tuig zullen spoedig een toontje lager zingen,

  Like

 15. HetZalWelWeer // juli 6, 2017 om 18:15 //

  @ Fubar // juli 5, 2017 om 18:00 //

  Triest idd, ik kijk trouwens nooit naar de programmas van Jinek, een mooi smoeltje hebben wil niet zeggen dat iemand geschikt is om een programma op televisie te presenteren en Jinek is daar een geweldig voorbeeld van, ze voegt namelijk geheel niets toe aan de maatschappij.

  Maar nu even verder gekeken, feitelijk heeft nagenoeg iedereen een uitkering, een beetje bedrijf ligt niet te nare aan het infuus van de overheid… en daar worden o.a. de “salarissen” van betaald.

  Gelukkig ben ik niet werkeloos, maar werkloosheid is ook maar een vies overheidsspel, het maakt namelijk helemaal niet uit of iemand werkeloos is, dat kost zelfs nog minder dan een flinke gesubsidieerde baan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: