Nieuw

Als moslim ben ik geschokt door liberalen en linksisten

Anjem Choudary, een radicale Britse islamitische geestelijke, werd eind vorig jaar veroordeeld door een Britse rechter tot vijf en een half jaar gevangenisstraf voor het aanmoedigen van mensen om toe te treden tot de Islamitische Staat. (Afbeeldingsbron: Dan H/Flickr)

Door: Majid Rafizadeh

Als u was opgegroeid, zoals ik, onder twee autoritaire regeringen – de Islamitische Republiek Iran en Syrië – onder leiding van mensen zoals Hafez al Assad, Ayatollah Ali Khamenei en Mahmoud Ahmadinejad, en uw jeugd was daardoor beïnvloed, dan zou u de twee grote afdelingen van de islam in de islamitische wereld hebben gezien: de sjiieten en de soennieten. Ik bestudeerde beide, en op een gegeven moment werd ik zelfs een vrome moslim. Mijn ouders die nog steeds in Iran en Syrië leven, zijn afkomstig uit twee verschillende islamitische bevolkingsgroepen: Arabisch en Perzisch.

U zou ook hebben gezien hoe de godsdienst van de islam verstrengelt is met de politiek, en hoe de radicale islam de samenleving regeert door middel van religieuze wetten, de sharia. U zou hebben meegemaakt hoe de radicale islam kan domineren en de dagelijkse keuzes van de mensen onderzoekt: hun eten, kleding, socialiseren, entertainment, alles.

U zou hebben gezien hoe de tentakels van hun controle elk aspect van uw leven vast zouden pakken. U zou hebben gezien de manier waarop er door de fundamentalisten deze radicale islam werd uitgeoefend, als een krachtig hulpmiddel voor ongebreideld geweld. Het is de angst voor dit geweld, deze foltering en dood door de extremistische moslims, die iedereen wanhopig laat gehoorzamen.

Mijn vader is op brute wijze gemarteld – gerechtvaardigd door bepaalde fundamentalistische, islamitische wetten van regeringen, zowel in Iran als in Syrië. De straf werd uitgebreid naar mijn moeder, mijn familie, en andere familieleden, die met een regelmatige terugkeer werden gekweld.

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/10618/moslims-linksisten

Doe mee met 7.503 andere volgers

About rommel (2183 Articles)
Zwijgen is goud... en ducttape is zilver.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: