Nieuw

Stoppen met islam-kritiek is een historische vergissing

Door: Roderick Veelo

De aanslag met een bestelbusje op de bezoekers van een moskee in Londen, dreigbrieven sturen naar gebedshuizen en ook Tijs van den Brink (EO) heeft het gemerkt: vijandschap tegenover moslims bestaat. De term die we ook politici steeds vaker horen gebruiken voor deze vijandschap is islamofobie.

Maar islamofobie is in rap tempo de verzamelterm geworden waar geweld tegen gelovigen en religiekritiek onder één dak bivakkeren. Alsof kritiek op een godsdienst en mensen naar het leven staan van hetzelfde laken een pak is.

De verwarring die de term islamofobie zaait is zo venijnig, dat er al genoeg mensen zijn die beweren dat religiekritiek eigenlijk een vorm van racisme is. Of dat kritiek op de islam door moslims ervaren wordt als geweld en dat om die reden anti-islam en haat tegen moslims hetzelfde is.

Dat is het niet. In een moderne seculiere samenleving als de onze kan tolerantie voor gelovigen prima samengaan met forse kritiek op het geloof.

Lees verder:

https://www.rtlz.nl/opinie/column/roderick-veelo/stoppen-met-islam-kritiek-is-een-historische-vergissing

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

2 Comments on Stoppen met islam-kritiek is een historische vergissing

 1. Die vijandschap komt grotendeels doordat die religie zo wredig is…

  Like

 2. polderboy // juli 3, 2017 om 11:44 //

  In Indonesië wordt politie ook al steeds vaker afgeknald door iets minder gematigde gelovigen.
  De moslim regering in het als gematigd bekend staande moslimland denk eraan om het systeem die ten tijde van de “communistenjacht”, waar een half tot een miljoen mensen werden uitgeroeid, weer in te voeren.
  http://www.antaranews.com/en/news/111613/threats-of-radicalism-terrorism-difficult-to-detect-minister

  De vraag die rijst, nu gematigde en iets minder gematigde moslims een wat voor ons minder gebruikelijke mate van tolerante naar elkaar tonen, hoe tolerant ze beide zijn tegenover islamkritiek? Ik vermoed dat dat toch wel minder tolerant zal zijn, dan hoe ze elkaar afknallen en uitroeien als broeders onderling?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: