Nieuw

Een grens heeft toch twee zijden?

Dat was wat steeds door mijn hoofd speelde bij de reportage/korte docu vanavond van Tegenlicht voor de VPRO die speelde over de druk op de Europese grenzen door de aanhoudende migratiestroom.

De EU betaalt Turkije 6 miljard om hun grens dicht te houden en als tegemoetkoming voor de vluchtelingenkampen in Turkije. Nu wil men deze “successtory” gaan uitbreiden naar andere Noord-Afrikaanse landen.

Houd uw portemonnee dus maar alvast gereed want reken er maar op dat dit niet gratis is. De reportage toonde veel beelden uit Niger een buurland van Libië. Libië zelf is niet geschikt, daar heerst totale chaos na de dood van Khadaffi, maar liefst drie regeringen beweren het land te besturen dus ja dat werkt niet. Wetteloosheid en rechteloosheid is het gevolg. Dus dan maar Niger. Toe maar jongens, nog effe en we moeten tot aan Zimbabwe gaan helpen met de grensbewaking!!

Waar vluchten die mensen voor? Voor totale en diepe armoede zoveel is wel duidelijk. Ondanks alle miljarden of misschien zelfs wel biljarden slagen Afrikaanse landen er niet in om een doeltreffende overheid op poten te zetten, het geld komt terecht bij een dunne bovenlaag, een elite die in weelde leeft en geen enkel oog heeft voor de bevolking.

En nu is het plan dus om hun te betalen voor grensbewaking en het tegenhouden van de migranten.

En ja dan vraag ik me af wat is er mis met het bewaken van onze eigen grenzen? Turkije gebruikt het als chantagemiddel; “Denk erom als jullie niet doen wat Erdogan zegt dan gooien wij de grenzen open”. Het antwoord zou natuurlijk gewoon moeten zijn; “Je gaat je gang maar want aan onze kant blijft die potdicht dus je ziet maar wat je doet”.

weapons-1135513_640

Hoe kant het zijn dat wij mensen in Niger op moeten gaan leiden voor grensbewaking als we daar zelf niet toe in staat zijn?

Bootvluchtelingen? Wilders heeft al direct vanaf het begin gezegd wat de oplossing is, de gammele bootjes tegenhouden en terugsturen, dreigen ze dat niet te halen omdat ze te gammel zijn, geef ze dan maar een boot die dat wel kan. Stuur hulp naar de landen in de regio om die mensen op te vangen, hulp in de vorm van goederen en indien nodig troepen om die kampen te beschermen tegen andere armoezaaiers of rebellengroepen.

Het terugkeerbeleid werkt niet we moeten dus zorgen dat ze helemaal niet komen dan heb je ook niet het probleem dat ze terug moeten. Weiger die zogenaamde mensenredders die in feite een verlengstuk zijn van de mensenhandelaars om aan land te komen. Pak degenen die er onverhoopt toch in slagen om Europa te bereiken op en zet ze in detentie tot ze terug kunnen, maak het zinloos dat de oversteek gemaakt wordt en de stroom zal vanzelf opdrogen. Het gemiddelde IQ mag dan laag zijn, ze zien het vanzelf dat het geen enkele zin heeft, de tamtam doet binnen ja en nee zijn werk.

We mogen voor onze grensbewaking niet afhankelijk zijn van anderen, dat moeten we zoals elk normaal land in eigen handen houden. Australië is het lichtend voorbeeld dat het kan. En al die progressieve schreeuwers die roepen dat het niet kan; probeer eens zonder paspoort Rusland in te gaan, wedden dat je van een koude kermis terugkomt? Waarom kunnen de Russen dat wel en waarom zouden wij dat niet kunnen?

barbed-265674_640

Onvoldoende celruimte? Ga eens naar de FEMAkampen in de VS kijken, wat zij kunnen dat kunnen wij ook.

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

7 Comments on Een grens heeft toch twee zijden?

 1. Duchesne // juli 3, 2017 om 08:20 //

  Ongeveeriedereen weet wat Afrikaanse leiders doen met geld van ontwikkelingshulp…..en nu wil men ze geld geven om lui binnen de grensen te houden……dat word exit Rolls en here come Maybach….

  Hoe komt het dat de “geleerde” koppen van Europa niet in staat zijn een deugdelijk beleid te voeren inzake immigratie, hoe komt het dat men denkt dat het invoeren van mannen uit Afrika en uit Islamitische landen ons ” hard nodige” arbeidskrachten gaat opleveren terwijl het de vrouwen zijn in die landen die het werk doen terwijl de mannen in koffiehuizen zitten of op kleedjes liggen te janken….en als het zo broodnodig is om hier een gemixt ras te kweken, is het dan niet logischer vrouwen te importeren in plaats van nutteloze mannen?

  En is het niet absurd dat men arbeidskrachten wil invoeren terwijl bijna de helft van de bevolking in zuidelijke landen geen werk meer heeft en steeds meer industrie nasr China en andere verre landen vertrekt…

  Ik weet niet precies wat men op universiteiten leert en wat erin partij kaders aan kennis aanwezig is maar ik weet wel dat het logisch boerenverstand compleet ontbreekt…

  Als dit de leiders zijn van Europa dan begrijp ik de noodzaak om een bevolking te kweken die lager in intelligentie is…..geconfronterrd worden met jezlef is voor sommigen nu eenmaal zeer pijnlijk en onverdraaglijk…

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // juli 3, 2017 om 09:59 //

  Dat industrieën het wel uit hun hoofd laten om naar Afrika te vertrekken is niet zo gek Duchesne, ze zouden wel gek zijn ook om naar een instabiel land te gaan waar ze zelfs een doosje spijkers achter slot en grendel moeten bewaren en gewapende beveiligers aan de poort moeten zetten.. Werkwilligheid inzet en werkethiek zijn ook geen zaken waar ze hoog in scoren, het is mij dan ook een raadsel waarom negroïde mensen zo domineren op alle hardloopwedstrijden, in het dagelijks leven zie je ze zelden hardlopen, zweten doen ze ook uitsluitend door de warmte en niet door inspanning.
  Toen ik klein was had ik een oom die opzichter was bij Shell op Curaçao, hij had ooit een filmpje gemaakt van een neger met een slee van een auto, zo’n grote dikke Amerikaan (bij ons in de straat stond destijds welgeteld 1 auto die nog gedateerd was ook), deze man reed naar een heel klein krot van golfplaat en daar bleek hij te wonen, kwestie van prioriteiten zullen we maar zeggen…

  Like

 3. Crimineel ook in steden vrijuit door onderbezette politie.
  Door personeelstekorten bij de politie blijven aangiften weken liggen en moet de politie criminelen laten lopen. Zelfs met agenten die overuren draaien, blijft het korps ook in de grote steden behoorlijk onderbezet.
  http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/07/519483-519483/

  http://nieuws.tpo.nl/2017/07/03/criminelen-krijgen-zomervakantie-carte-blanche-nederland-leeg-roven-want-politietekort/

  Like

 4. Horatius // juli 3, 2017 om 13:11 //

  De betreffende documentaire met aandacht bekeken en het blijkt maar weer dat het verdrijven en elimineren van het regime Khadaffi een enorme blunder is geweest met catastrofale gevolgen voor de veiligheid van met name West-Europa.

  In ieder geval gebeurt er iets om te voorkomen dat pakweg de helft van de totale Afrikaanse bevolking binnen enkele decennia Europa binnenstroomt als z.g. zielige vluchteling.
  Dat dit een smak geld gaat kosten moge duidelijk zijn maar een alternatief zoals het hermetisch sluiten van de binnen- en buitengrenzen van de EU zal in de praktijk helaas niet haalbaar zijn.

  Daar zorgen de Linkse kerk en de activisten wel voor en met Merkel als machtigste vrouw van Europa hoeven we ons al helemaal geen illusies te maken.

  7000 Euro betalen deze hoogopgeleide kennismigranten aan de mensensmokkelaars om hun overtocht mogelijk te maken, er zijn heel wat autochtone Nederlanders die een dergelijk bedrag niet op hun spaarrekening hebben staan, laat staan op zak hebben, dus het beeld van de straatarme vluchteling die met zijn laatste krachten in een rubberbootje tuimelt klopt van geen kanten.

  Door de Linkse goedmensen wordt ons een schuldcomplex aangepraat dat wij het hier in het vrije Westen zo goed hebben en de Afrikaan zo slecht, allemaal op de vlucht voor stammentwisten en de radicale Islam. Dan nog de periodieke droogteproblematiek en de corruptie, wie zou niet zijn biezen pakken op weg naar de vleespotten van de verzorgingsstaat en met als bonus nog het zeer milde strafklimaat?

  Het punt is dat de Afrikaan niet in staat is tot het leefbaar maken van zijn eigen werelddeel ondanks de vele miljarden aan Ontwikkelingsgelden en bovendien de talrijke bodemschatten die daar aanwezig zijn, wat in principe van Afrika een welvarend gebied zou kunnen maken.

  Een mentaliteitskwestie dus, waarin zeer waarschijnlijk nooit geen verandering zal komen. Er is dus geen enkele indicatie dat die mentaliteit zal veranderen als men hier eenmaal een permanente Verblijfsstatus heeft verworven.

  Wat zien we namelijk in de praktijk? Men weigert werk omdat de Bijstandsuitkering en de bijbehorende Toeslagen meer opleveren dat een baan als vakkenvuller of ander werk waar de handen uit de mouwen moeten worden gestoken. Heeft u ooit een Somaliër aan het werk gezien? Heel misschien in Opsporing Verzocht, maar daar hebben zij een geduchte concurrentie van de Marokkanen, alhoewel deze ‘gediscrimineerde en uiterst kwetsbare culturele minderheid’ de laatste tijd zich meer richt op het plegen van plofkraken.

  Blijft over het probleem van de uitgeprocedeerde asielzoekers die onze bromsnorren heel wat hoofdbrekens opleveren, zo erg dat zij dit liever onder de pet willen houden om de populisten (Geert Wilders?) niet in de kaart te spelen. In Verzekerde Bewaring stellen tot het moment van repatriëring zou in strijd zijn met de Mensenrechten. Het is maar dat u het weet.

  Wat is dat toch met die Amsterdamse politie? Er gaan hardnekkige geruchten dat zij in het verleden hand- en spandiensten hebben verleend aan de Amsterdamse Onderwereld en zelfs aan de Duitse autoriteiten tijdens de vorige bezetting tussen 40-45.

  Ach, het zijn maar geruchten, waarschijnlijk verspreid door Rechtsextremisten (PVVers?) en zolang ze nog niet massaal met hoofddoeken rondlopen of in witte soepjurken met bijbehorende lange baarden zal het wel meevallen.

  BROMSNOR WAAKT OVER U!

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // juli 3, 2017 om 14:03 //

  Horatius ik ben het roerend met u eens, het enige waar mijn haren altijd van overeind gaan staan is als iemand zegt dat het sluiten van de grens niet haalbaar is. U voegt daar gelukkig aan toe; “Daar zorgen de Linkse kerk en de activisten wel voor en met Merkel als machtigste vrouw van Europa hoeven we ons al helemaal geen illusies te maken.”
  Progressieven zeggen het vaak om aan te geven dat het niet zou kunnen en dat is je reinste onzin. Er zal ongetwijfeld zo nu en dan iemand door de mazen van het net glippen maar naarmate steeds meer blijkt dat het erg moeilijk is zullen minder mensen het proberen. Maak illegaliteit weer strafbaar en pak illegalen op en plaats ze in detentie in afwachting van hun uitzetting. Maken ze uitzetting onmogelijk? Ook goed dan blijven ze vastzitten. De animo zal dan als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  Helaas heeft u gelijk dat deze maatregelen door progressieven onmogelijk wordt gemaakt maar zij vormen een steeds kleinere minderheid, tijd dus om de minderheid aan de kant te schuiven.

  Like

 6. Horatius // juli 3, 2017 om 19:40 //

  Tijl Uylenspiegel,

  Als landen als Hongarije en Polen etc. hun grenzen hermetisch kunnen sluiten voor de invasie vanuit het Midden-Oosten en Afrika zouden wij dit toch ook moeten kunnen?

  Mark Rutte had het in het begin van de vluchtelingencrisis over een ”totale ontwrichting van onze samenleving” als er ongelimiteerde aantallen asielzoekers een beroep zouden doen op onze gastvrijheid. Maar daarna heb ik hem nooit meer deze stoere woorden horen gebruiken, zeker nu niet, nu hij gedwongen wordt om met D66 een coalitie te gaan vormen.

  Het sluiten van de grenzen van de Lage landen zou alleen mogelijk zijn als er in Duitsland een ‘sterke man’ aan het bewind zou komen die een onmiddellijke stop zou afkondigen voor het opnemen van nog meer echte én economische vluchtelingen om de huidige problematiek enigszins beheersbaar te maken.

  Het probleem is echter dat ten eerste die ‘sterke man’ er eenvoudigweg niet is, en ten tweede al zou die er zijn, dit herinneringen zouden oproepen aan een duister verleden toen er ook een z.g. sterke man de macht greep met uiteindelijk fatale gevolgen.

  Die angst zit als het ware in de Duitse genen en daar zouden die progressieven onmiddellijk gebruik van maken en dan zijn die detentiecentra (die overigens hoognodig zijn!) in hun visie gelijk aan de voormalige concentratiekampen.

  Ons landje loopt trouw aan de leiband van onze Oosterburen en Brussel is ook niet ver weg, dus zal er op de korte termijn niets veranderen.

  De invloed van de Linkse kerk neemt inderdaad sterk af en op de wat langere termijn zal er zeker een omslag gaan plaatsvinden omdat de z.g. zwijgende meerderheid inmiddels door begint te krijgen dat we flink in de maling worden genomen. De criminaliteit zou de afgelopen jaren sterk zijn afgenomen, vandaar de sluiting van diverse penitentiaire inrichtingen terwijl een blinde kan zien dat die criminaliteit juist enorm is gestegen sinds de komst van o.a. asielzoekers en niet uit te zetten uitgeprocedeerde gelukszoekers, waaronder zelfs Albanezen en Marokkanen.

  Tot het onvermijdelijke omslagpunt zal er nog een dure les te leren zijn voor ons volk door het langzaam maar zeker uitkleden van onze verzorgingsstaat door asielzoekers die niet in te passen zijn in het arbeidsproces vanwege analfabetisme, culturele en religieuze obstakels en te weinig echte motivatie.

  Uiteindelijk zal het realisme (ook wel populisme genoemd) het gaan winnen van het Linkse idealisme wat in de praktijk garant staat voor een multiculturele chaos waar de Islam zeker van zal willen profiteren.

  Maar zelfs bij een onmiddellijke stop op de komst van nog meer vluchtelingen zitten we nog dik in de problemen, maar we zijn nog steeds in de meerderheid dus die strijd moeten we kunnen winnen.
  Als we er gemakshalve maar van uitgaan, mocht de zaak uit de klauw lopen, dat ons leger en de politie de kant zullen kiezen van de autochtone bevolking.

  DE TIJD ZAL HET LEREN…

  Like

 7. En hoeveel kost het om de marine in te zetten en die piraten bootjes terug te sturen of tot zinken te brengen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: