Nieuw

Tsjechische parlement zet zich in om vuurwapenbezit te legaliseren

De tweede kamer van het Tsjechische parlement is overeengekomen de grondwet zodanig te wijzigen dat vuurwapens legaal in bezit kunnen worden gehouden wanneer de nationale veiligheid bedreigd wordt.

Het amendement geeft Tsjechen het recht om vuurwapens te gebruiken tijdens terroristische aanslagen.

Het voorstel werd door de tweede kamer met een grote meerderheid aangenomen, en de verwachting is dat het door de eerste kamer ook wordt goedgekeurd.

De beslissing van het parlement is een tarting voor de EU-wapenbeheersregels die burgers verbiedt bepaalde soorten semi-automatische wapens te bezitten.

De EU betoogt dat zijn verbod een noodzakelijke maatregel tegen terrorisme is. Maar het Tsjechische parlement is een andere mening toegedaan en betoogt dat het toestaan van legaal vuurwapenbezit voor burgers hen in staat stellen zich te verdedigen tegen terrorisme.

“We willen onze burgers niet ontwapenen op een moment dat de veiligheidssituatie in Europa steeds erger wordt”, zei minister van Binnenlandse Zaken Milaan Chovanec tegen het parlement afgelopen woensdag.

“Wijs mij een enkele terroristische aanval aan in Europa die gepleegd is met een legaal in bezit vuurwapen”.

De Tsjechische Republiek heeft geen recente geschiedenis van terreuraanvallen, hoewel andere landen in de Europese Unie die wel hebben.

De Europese Commissie heeft in december de strengere wapenbezit regels goedgekeurd – vier maanden later werd het door de EU ministers van Binnenlandse Zaken goedgekeurd, ondanks bezwaren van Tsjechië, Luxemburg en Polen.

In 2017 waren er meer dan 800.000 vuurwapens geregistreerd in Tsjechië, een land met een bevolking van 10,6 miljoen.

Veel Tsjechen in landelijke gebieden dragen ook vuurwapens voor gebruik bij het jagen.

Bron:

http://www.bbc.com/news/world-europe-40438378

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

5 Comments on Tsjechische parlement zet zich in om vuurwapenbezit te legaliseren

 1. Wij zijn vêêl hoger öpgeleidt , dus Inteligenter ! “Maar waarom doen ! zij wêl iets en “laten wij ons als “schaapjes naar de “slachtbank leiden ? “Door “Lulletjes die nog steeds “gebukt gaan onder het “pestgedrag van jou en mij op school vroeger ? “Zijn jij en ik nu die “Lulletjes ? ‘Laten wij ons op de “kop zitten omdat zij nu een “zeteltje in het “Haagse hebben ? Het zijn dezelfde zwakkelingen !! “Dump ze !! “Zij “leven”op een andere “planeet !!

  Like

 2. ieznogoedh // juli 1, 2017 om 18:08 //

  De EU betoogt dat zijn verbod een noodzakelijke maatregel tegen terrorisme is.
  Moet ik begrijpen dat sinds dat verbod er geen terroristische aanslagen meer zijn geweest?
  Of is het gewoon een aanscherping van het toch al rücksichlos ontwapenen van burgers door overheden om toch vooral maar geen gewapende opstanden tegen verkeerde overheden mogelijk te maken?
  Enfin, nu het allemaal legaal wordt in Tsjechië, is een uitstapje daarheen wellicht een idee. Je kan beter een terrorist doodschieten (en daarvoor uiteraard in het gevang moeten, vast en zeker ook als er sprake van noodweer was) dan zelf door die terrorist omgelegd te worden.

  Like

 3. Duchesne // juli 1, 2017 om 18:29 //

  Blijkbaar komt de burger voor de Tsjechische politici op de eerste plaats, wat ook het enige excuus is om een regering te hebben, het behartigen van de belangen van de bevolking. In mijn ogen is de Tsjech vele plaatsen opgeschoven in het verdedigen van eigen recht en have….net als de Polen, blijkbaar hebben die wel de juiste lessen getrokken uit twee wereldoorlogen…

  mijn karige vakantiebudget gaat dit jaar niet naar Frankrijk, mijn plannen om naar Zweden te gaan zijn geaborteerd want net als Franrijk is het niet langer een veilige bestemming. blijven over Polen, Tsjechie, Hongartije, Servie….waarbij ik wel een T shirt moet hebben voor dat laatse land met daarop dat mijn land Nederland een land is van verraders en lafaards…

  Fijn dat duidelijk is geworden welke landen hun burgers serieus nemen in Europa, ik zie dan ook een afsplitsing van de oostelijke landen van de EU in een eigen economisch packt, en mogelijk een eigen NATO…met rusland als stille partner, het zou zo verdomd logisch zijn, van ons kunnen ze niet opaan met onze glibberige politici…

  Wat faalt Nedelrand weer met de ruggegraatloze politici en hun hofhouding van likkers en pedofielen, van doofpot en verstopspelletjes, van het manipuleren van verkiezingen en informatie. en ze blijven maar doorliegen terwijl ze met hun broek op de enkels en een huilend kind op de grond zijn betrapt in de peuterspeelzaal. Bah, wat schaam ik me voor mijn geboorteland. stenigen is nog te goed voor de zwijnen die zich politici noemen. Wie o wie verlost ons van deze gedrochten, al is het er maar een per keer….?

  Like

 4. skeeter // juli 1, 2017 om 23:31 //

  De EU leiers geven het ontevreden kutvolk geen wapen vergunning want ze zouden per ongeluk maar zo tegen een verdwaalde kogel kunnen lopen.

  Like

 5. Duchesne // juli 3, 2017 om 22:11 //

  …gezien de berichten vandaag over het “incident” tussen de Griekse kustwacht en enenTurks vrachtschip met een lading die het daglicht niet kan verdrsgen en de diefstal van een enrome hoeveelheid handgranaten, anti tank raketten en springstof in Portugal en de mededeling van de Prtugese president dat de diefstal mogelijk verband houd met andere diefstallen uit Europeese kazernes en opslagplaatsen en je zou zomaar kunnen denken dat er een groot terreur offensief komende is…

  Ik denk dat er enorm door veiligheidsdiensten achter alles word aangelopen en dat de schade al onherstelbaar is……en dat hoe dan ook de burger gewoon het vee is dat geslacht moet worden.

  God, ik benijd de Tsjechen en de Engelsen, de een voor een verstandige regering en de ander voor het hebben van een natuurlijke vesting en de mazzel net uit de kaken van Belzeblub te zijn gekropen….now all that’s left is a good old grand cleanup of Brtisch soil…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: