Nieuw

Welkom in de DDR – Bundestag stimmt für Gesetz gegen Hass

Der Bundestag hat das Gesetz gegen Hasskommentare im Internet beschlossen. Damit sollen soziale Netzwerke zu einem härteren Vorgehen gegen Hetze und Terror-Propaganda verpflichtet werden. Ein Korrekturantrag der Grünen scheiterte.

Das umstrittene Gesetz gegen Hass und Verleumdung in den sozialen Netzwerken hat als eines der letzten Vorhaben der Großen Koalition den Bundestag passiert. Das Parlament stimmte mit den Stimmen von Union und SPD für das Gesetz. Die Linke stimmte dagegen, Bündnis 90/Die Grünen enthielten sich bei der Abstimmung zum sogenannten Netzwerkdurchsetzungsgesetz (NetzDG). Der Bundesrat wird sich voraussichtlich am 7. Juli abschließend damit befassen. Da es nicht der Zustimmung der Länderkammer bedarf, kann es danach in Kraft treten.

Das Gesetz verpflichtet die Betreiber großer sozialer Netzwerke wie Facebook, Twitter und YouTube, von Nutzern gemeldete Beiträge mit offensichtlich rechtswidrigem Inhalt binnen 24 Stunden zu löschen. Die Unternehmen müssen dazu ein wirksames Beschwerdemanagement einrichten. Ansonsten drohen Geldstrafen von bis zu fünf Millionen Euro. Eine freiwillige Selbstkontrolle der Unternehmen soll komplizierte Fälle behandeln. Die Unternehmen müssen außerdem halbjährlich einen Löschbericht veröffentlichen und Verantwortliche benennen.

Heute >>

Het is natuurlijk niet tegen islamitische haat, maar tegen de oorspronkelijke bevolking die klaagt dat zij gegenocideerd wordt.

Doe mee met 8.450 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7431 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Welkom in de DDR – Bundestag stimmt für Gesetz gegen Hass

 1. Like

 2. polderboy // juli 1, 2017 om 10:25 //

  In Turkije laten ze religieuze mensen gelukkig lekker aanklooien op sociale media, want die islamieten geloven in God, en vrede, en dan is het goed.

  Dat lees ik in een recent rapport over Turkije, waarin over de opkomst van de jihadisten voor 2000 wordt verhaald in Turkije, dan de initiële onderdrukking, en daarna, parallel met de opkomst van Erdogan, uiteindelijk de totale steun van duizenden Turkse terroristen die voor terreurgroepen gingen vechten in Syrië.
  Ach religieuze mensen, niet waar…
  http://www.defenddemocracy.org/content/uploads/documents/ISIS_Turkey_Report.pdf

  Allerlei anekdotisch vermeldenswaardige zaken lees ik, zoals de 13.000.000 kilo ammonium nitraat die Erdogan verkocht aan IS en ander agrariërs, om kunstmest van te maken, tussen 2013 en 2016 is leuk om te lezen. Daarvoor deed onze vredelievende Erdy dat niet.
  Dat je van die grondstof ammonium nitraat ook bommen kunt maken, kwam natuurlijk nooit op bij Erdogan en de agrariërs van Nusra, IS en andere lui in Syrië.
  Hier wat je met 3 kilo kan doen. De auto is volledig opgeblazen:

  Met ruim 300 kilo kun je een enorme rotsmuur opblazen:

  Maar ook met 5 gram kan de beginnende amateur jihadist al een klein resultaatje behalen:

  Like

 3. Ach, Duitsland heeft per slot van rekening een historie van vreemde wetten, dus zo echt verrassend kan dit niet zijn.
  Ik denk maar even aan de Nürnberger Rassenwetten van 15 september 1935 ten tijde van het derde rijk.
  Nu, in het vierde rijk gaat men gewoon op de oude voet verder, met dienv erstande dat de groep die in 1935 de pineut was, nu via immigratie te pakken wordt genomen en daarenboven komt nu ook een deel van het eigen volk (uiteraard wel niet deugende Duitsers, want tegen mislims) aan de beurt.
  Blijft natuurlijk de vraag wanneer de EU dit oplegt aan de rest van Europa.

  Like

 4. Voor een hele hoop Duitsers wordt het interessant om na te denken over emigratie naar Polen o.i.d. voordat ze moeten vluchten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: