Nieuw

Waar bemoeit de overheid zich mee!

Dat is een onderwerp waar ik in gedachten wel vaker bij stilsta omdat al die overheidsbemoeienis waanzinnig veel geld kost, geld dat uiteindelijk opgehoest moet worden door brave belasting afdragende burgers.

U en ik dus! Gisteren was het weer eens zover, in het nieuws kwam dat twee steden in Drenthe “strijden” om de aanleg van een overdekte ijsbaan. Niet interessant? Nou voor mij niet bepaald, A) ik kan niet schaatsen, B) ik haat kou, C) het is in Drenthe (niet bepaald naast de deur voor mij). Wat het echter interessant maakt is dat de strijd te doen is om een subsidieeuro-163475_640 van de provincie van € 5.000.000,00 !

 

Nou is het modern dat tegenwoordig bij alles de miljoenen en de miljarden je om de oren vliegen en het lijkt wel dat hoe vaker die woorden gebruikt wordt hoe minder mensen zich beseffen hoeveel geld dat is. Laat ik het zo zeggen; er gaan dagen voorbij dat ik het niet in mijn zak heb.

Zeker, tot de kerntaken van een overheid behoren ook nutsvoorzieningen, daarbij moet je denken aan de distributie van gas, water en elektra, het aanleggen van wegen en infrastructuur en openbaar vervoer.

Helaas denkt de overheid dat ze zich overal mee mag bemoeien. Nou zult u denken; ze doen hun best maar. Maar dat is te kort door de bocht, die bemoeienis is namelijk niet gratis, die kost klauwen vol geld. apple-589640_640De overheid verdient in principe niks, ze produceren niks, ze verkopen niks maar ze geeft wel miljarden uit, miljarden die zoals gezegd worden afgedwongen van burgers. Daar hebben weinigen problemen mee zolang de overheid zich ook bewust zou zijn dat het niet hun geld is maar het onze. En daar gaat het dus mis, niet een klein beetje mis, nee mega mis!

Wat is het algemeen belang van een overdekte ijsbaan? 0.0? En daar blijft het niet bij, nagenoeg alle betaald voetbalclubs krijgen verkapte subsidie, stadions worden gebouwd en betaald door de overheid. Bouwgrond wordt gratis ter beschikking gesteld en ga zo maar door. En dat terwijl die clubs sponsors nodig hebben om net quitte te kunnen spelen, de astronomische bedragen die voetballers opstrijken worden niet eens gedekt door de inkomsten uit plaatsbewijzen. En dus voelt onze overheid zich geroepen bij te springen!

Met name werknemers beseffen zich niet of nauwelijks hoe hoog de lastendruk in Nederland werkelijk is, men kijkt op de loonstrook alleen naar het eindbedrag, zou men wat verder kijken dan de neus lang is dan zou je verwachten dat er massale protesten zouden komen. Het Kabinet Rutte heeft vanwege de crisis de lasten met 20 miljard verhoogt, inmiddels beweren ze dat de crisis voorbij is maar er wordt niets teruggedraaid, dat is op zijn minst opmerkelijk. Je verhoogt de lasten onder het mom van een crisis maar als de crisis voorbij is doe je net alsof je neus bloedt en kijk je de andere kant op.

En dat terwijl de overheid overal met geld loopt te strooien, oorlog in Verweggistan? Oh kom maar hierheen, wij zorgen wel dat je een inkomen krijgt van ons! (en een huis en een inrichting en…. nou ja ga nog maar even door) Ik zou weleens willen weten wat de overheden in Arabische of Afrikaanse landen aan sociale uitkeringen kennen. Denkt u nou echt dat een werkeloze Egyptenaar een werkeloosheidsuitkering krijgt? Of dat een Libanese geitenhoeder een arbeidsongeschiktheidsuitkering aan kan vragen als hij ziek wordt? Die mensen zien de hele wereld aan voor een aardbei als ze hier komen en plots van alle kanten geld toegestopt krijgen. Uw en mijn geld wel te verstaan!

En weet u wat mij nou het meest ergert aan de situatie dat de overheid denkt zich overal maar mee te mogen bemoeien? Dat daar nooit of te nimmer tegen in opstand wordt gekomen. Ga nog maar eens even in gedachten terug naar de verkiezingscampagne, alle partijen beloven dat ze meer geld uit willen trekken voor dingen waarvan ze denken dat de burger dat wel een goed idee vind, je hoort echter nooit dat ze dan elders willen bezuinigen. Dat verkoopt niet zo lekker. En dat terwijl iedereen weet dat geld uitgeven niet zo’n kunst is, je geld verantwoord uitgeven dát is een kunst.

En één ding kunnen we met een gerust hart stellen; de overheid verstaat die kunst niet. Niet een beetje, niet slecht, nee gewoon helemaal niet! En bijna nóg erger; wij spreken ze daar niet op aan! Geen hond die zegt “ho ho kan het niet een beetje minder?”

money-2082383_640.png

Doe mee met 8.101 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (473 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

9 Comments on Waar bemoeit de overheid zich mee!

 1. Spijker op z’n kop, meer valt er niet over te zeggen. lijkt me

  Like

 2. Alphons Mantel // juni 29, 2017 om 14:31 //

  de immigratie kost 7 miljard euro per jaar , dus bijna gratis

  Like

 3. Wat lees ik nou, een Nederlander die NIET kan schaatsen.
  Ik wist niet dat die bestonden.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // juni 29, 2017 om 15:01 //

  Ja hoor, ik ben zo ongeveer de grootste koukleum van de wereld en wijde omstreken, ik heb het wel ettelijke keren geprobeerd maar binnen ja en nee stond ik te tandakken van de kou en gaf ik het maar weer op. Ik krijg het al koud als ik er op tv naar kijk!

  Liked by 1 persoon

 5. polderboy // juni 29, 2017 om 16:13 //

  Nou, ze letten wel op de kleintjes.

  Zo hoorde ik van een oudere dame, 58 jaar, die door haar huisgenoot, waarmee ze samenwoonde, het huis uit was gejaagd. Ze was ook ziek, wachtende op een operatie en had verder een taalgebrek en kon niet met de computer overweg. Ze zocht toevlucht bij een vriendin in een andere gemeente. Ze had zelf geen geld en inkomsten.

  Nu zul je zeggen, dan is daar toch snel hulp geboden, voor zo een mens. De gemeente waar ze het huis uit was getrapt, zei in eerste instantie hulp te regelen, Na enkele weken besloten ze haar door te verwijzen, naar een samenwerkende gemeente die een daklozenuitkering zou regelen. Die hield haar 6 weken wachtende, met de mededeling dat ze die kreeg, maar toch niet: reden ze moest zijn in de gemeente waar ze logeerde bij de vriendin. Die zeiden natuurlijk dat ze in de gemeente moest zijn waar ze stond ingeschreven en het huis uit geschopt was. Ze is 4 maanden verder en heeft geen enkele bijstand.

  Besparing in casu in haar geval 2800,- Euro.

  Liked by 1 persoon

 6. “Het Kabinet Rutte heeft vanwege de crisis de lasten met 20 miljard verhoogt, ”

  Niet eens, wel met Aphons Mantel eens. En het is al veel meer dan 7 miljard.

  Alleen de asielopvang van afgelopen jaren kost per jaar al 5 miljard.

  36.000 (euro) x 130.000 (asielzoeker) = 4.680.000.000

  Hele rekensom hier:
  https://fubar.mobi/2015/10/15/dijsselbloem-kosten-asielopvang-1-miljard-fubar-gelul-kosten-zijn-5-miljard/

  Al die asielzoekers gaan hun leven lang de bijstand in:

  Een bijstandsuitkering is tegen de 1000 euro per maand netto voor een alleenstaande (PDF). Bruto bedragen zijn niet zo te achterhalen. Daarboven op komen nog een aantal toeslagen en kwijtscheldingen. Zorgtoeslag, huurtoeslag, kwijtschelding gemeentelijke belastingen.

  Zonder dat mee te rekenen kost de invasie van 1 jaar ons dus al meer dan 100 miljoen per jaar, dat is in 10 jaar tijd 1 miljard. In die 10 jaar komt er jaarlijks weer een vergelijkbare kostenpost bij. En dan komen daar de nareizende gezinsherenigers nog bij.

  Hele sommetje hier:
  https://fenixx.org/2017/06/22/cbs-90-syrische-en-eritrese-asielzoekers-na-18-maanden-in-de-bijstand/

  En dat komt allemaal bovenop die 7 miljard van het Nyfer instituut en bovenop de 240 miljard die Elsevier eens uitgerekend heeft.

  Het is financiële jihad met medeweten van onze eigen overheid.

  Like

 7. Trap er maar 100.000 mohammedanen uit en dan kunnen we in elk dorp een prachtige schaatsbaan neerleggen zonder dat ook maar 1 Nederlander het in zijn portemonnee voelt.

  Trap ze er alle 1.8 miljoen uit en we kunnen ze ook nog overdekken.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // juni 29, 2017 om 17:33 //

  “Bruto bedragen zijn niet zo te achterhalen.” Dat is ook facultatief oftewel het broekzak vestzak idee, de overheid geeft €1300 of €1400 en houd daar weer € 300 of € 400 op in, dat is dus puur voor de show. Zeker bij mensen met een tijdelijke verblijfsvergunning is het natuurlijk absurd dat ze bijvoorbeeld AOW afdragen. Wat mij betreft kunnen ze niet genoeg afdragen daar niet van maar iemand moet zich toch zo nu en dan eens op het achterhoofd krabben.

  Like

 9. JackvanderVeen // juni 29, 2017 om 17:49 //

  Gooi alle improductieve mohammedanen het land uit en we kunnen giga moskeëen bouwen bijna gratis voor de productieve mohammedanen.
  Oh wacht, een drive-inwoning in elke grote stad is dan voldoende.
  Kijk eens, ook daar besparen we dan weer! Dat is dubbel besparen. Of toch niet?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: