Nieuw

Opsluiten van potentiële terroristen? Het is niet genoeg

Dat betekent dat er geen middenweg is, het is islam verbieden of niets.

Over en voor het opsluiten van potentiële terroristen valt veel te zeggen. Het wetsvoorstel van de PVV is begrijpelijk, maar geen goed idee.

Mijn bezwaar tegen het wetsvoorstel van de PVV is tweeledig. In de eerste plaats geeft het de overheid veel meer macht dan gebleken is dat zij aan kan. Wie denkt dat dat innerlijk tegenstrijdig is moet maar eens terugdenken aan hoe de steeds verder uitgebreide bevoegdheden van politie en AIVD worden ingezet: het zijn vooral de normale, goedwillende burgers die er de meeste last van ervaren, en potentiële risicogroepen die zich met een beroep op hun religieuze overtuigingen aan controles weten te onttrekken. Het klassieke voorbeeld zijn de scanners op Schiphol, waar iedereen doorheen moest – behalve de moslima’s die eens iets zouden kunnen onthullen dat onder hun hoogpolige tapijten verborgen zit. Waar waren die scanners ook alweer voor bedoeld? Precies.

Door Hannibal, lees verder bij Veren of Lood >>

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7466 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on Opsluiten van potentiële terroristen? Het is niet genoeg

 1. qdanny // juni 29, 2017 om 22:37 //

  Valt iets voor te zeggen.
  Maar wat is wijsheid in deze?

  Heb nog veel liever dat mogelijke terroristen preventief uitgezet gaan worden.

  Ver van hier en terug naar de zandbak.

  Like

 2. Die scanners, stonden die niet al met duizenden te dringen om aangekocht te worden toen opeens er heel toevallig een vent z’n onderbroek in een plane in de fik stak?
  Potentiële terroristen moeten net als elke potentieel verwarde man gewoon worden opgesloten in kampen waar die beroemde Russische schrijvers ’t altijd over hebben. Ik adviseer Rottummerplaat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: