Nieuw

NRC factcheckt: elektrische auto’s zijn milieuramp

Volgens de Noord-Duitse regionale krant Der Nordschleswiger blijkt het steeds meer een illusie te zijn dat elektrische auto’s een klimaatvriendelijk alternatief vormen voor traditionele wagens. Duidelijk was al dat elektrische auto’s door hun „honger naar grondstoffen” allesbehalve milieuvriendelijk zijn. Volgens de krant zou nu ook nog eens blijken dat de productie van accu’s zo slecht is voor het klimaat, dat elektrisch rijden pas na jaren voordeliger wordt voor het milieu.

NRC >>

Tesla Motors’ Dirty Little Secret Is a Major Problem

Energy independence, a reduction in greenhouse gas emissions, lower fuel costs: All of these promises are factors behind the rise in electric vehicles’ popularity. Unfortunately, they’re more fiction than fact. Here’s why, and how it could affect companies like Tesla Motors(NASDAQ:TSLA).

Do you want cancer with that battery?
Recently, the Environmental Protection Agency and the U.S. Department of Energy undertook a study to look at the environmental impact of lithium-ion batteries for EVs. The study showed that batteries that use cathodes with nickel and cobalt, as well as solvent-based electrode processing, have the highest potential for environmental impacts, including resource depletion, global warming, ecological toxicity, and human health. The largest contributing processes include those associated with the production, processing, and use of cobalt and nickel metal compounds, which may cause adverse respiratory, pulmonary, and neurological effects in those exposed.

Fool.com >>

En dat allemaal voor een beetje CO2 reductie.

Doe mee met 7.558 andere volgers

About Fubar (4774 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: