Nieuw

Filosoof Peter Sloterdijk verdedigt de natiestaat: Het post-nationale bedreigt de verworvenheden van de beschaving.

Peter Sloterdijk is een origineel en productief denker. De Duitse filosoof met een Nederlandse vader werpt zich vol overgave in het maatschappelijke debat. Meer dan veertig boeken en talloze essays vormen de neerslag van zoveel geëngageerd denken. Hij laat zich zowel uit over de vluchtelingencrisis en het belang van nationale grenzen als over Friedrich Nietzsche. Zo hield hij bij de honderdste sterfdag van de ‘filosoof met de hamer’ in 2000 in Weimar een voordracht van wel drie uur.

Op maandag 26 juni viert Sloterdijk zelf zijn 70ste verjaardag. Het weekblad Der Spiegel (26/2017) publiceert naar aanleiding daarvan een diepgravend interview met hem. In feite verdient het vraaggesprek om vertaald en gepubliceerd te worden. Doorbraak wil zijn lezers alvast enkele veelzeggende gedachten van Sloterdijk over natiestaat, globalisering en conservatisme meegeven.

Doorbraak >>

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7145 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Filosoof Peter Sloterdijk verdedigt de natiestaat: Het post-nationale bedreigt de verworvenheden van de beschaving.

 1. polderboy // juni 27, 2017 om 09:33 //

  Wat ik begrijp, deed Sloterdijk in het verleden omstreden uitspraken, die de discussies levendig hielden.

  Maar het moment dat hij in Duitsland kritische uitspraken deed, die tegen wat machthebbers daar feitelijk in het heden doen, doken ze boven op hen. Toen ging men alles wat hij ooit in discussies zei, en wat tegen hem gebruikt kon worden, bij elkaar zoeken, hem allerlei negatieve karaktertrekken toedichten, en zijn kritiek in een zwart-wit vergelijk zetten.
  Zo was het een een narcistische asociale verkrachter van de werkelijkheid, toen hij sprak over de invloed van massa immigratie uit een regio met een bepaalde religieuze cultuur (kuch) op de eigen cultuur met haar normen en waarden. Kalltstellen dus.
  http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/landtagswahlen-peter-sloterdijk-erklaert-rechte-buergerwut-a-1082072.html

  Merkel, die altijd in dat tweedelig Mao broekpakje rondloopt, met christelijke stasi vorming en vanuit haar natuurkunde studie daarbovenop een sterke “zo is het en niet anders” waarheid behept, doet vermoeden, dat die niet zo vrolijk reageert, als iemand kritisch is.
  Daarnaast hebben de Duitse machthebbers sowieso de overtuiging dat ze een zootje triefel leiden, want als je dat schorem de kans maar geeft, dan is ISIS in Raqqa vergeleken met hun eigen volk nog een stel barmhartige samaritanen.
  Daarbij vergeet de Duitse leiding, dat het Duitse volk toen werd geleid door een leiding, zelf extreem tuig, namelijk de Duitse leiding.

  Maar goed, dan gaat Sloterdijk dus beginnen met zoiets als de “normen en waarden” van een volk, dus de Duitse normen en waarden?!!!!
  Merkel en haar leiding stonden werkelijk bijna op het punt om cultuur marxistische heropvoedingskampen te openen, vermoed ik, of een thuisland voor Sloterdijk en de zijnen te zoeken, maar waar? Tja, en zou dat niet lukken: Endlösung misschien van het rechts extremistische probleem?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: