Nieuw

Mevrouw Nanninga pleit voor draconisch ingrijpen – wil islamitisch onderwijs

Dan heb je het dus niet begrepen. Dan mag je jezelf wel ‘NederIslam-criticus’ noemen, maar blijkt dat je de kern van islam niet vat.

Het is sowieso een vreemd woord in een bio, ‘NederIslam-criticus’. Bestaat er zoiets als een Nederislam, of is het misschien gewoon islam ? Volgens Erdogan is islam islam, en niks anders. Is islam in Bangladesh BangladeshIslam en die in Bosnië BosniëIslam, of is het gewoon allemaal Islam ?

Voor wie bekend is met der stukjes op GeenStijl, die weet dat die stukjes bijna zonder uitzondering zwaar leunden op de onderzoeksjournalistiek van PvdA-Opa Carel Brendel en niet op eigen inzicht. En dat wreekt zich, keer op keer. Elementaire islamkennis ontbreekt.

Kritisch pretenderen te zijn en toch niet de (financiële) mogelijkheden van de policor willen verspelen gaat moeilijk samen.

Policore islamkritiek. Het werkt niet. Vandaag komt ze met een stukkie:

Nu draconisch ingrijpen, want na de onvermijdelijke aanslag is het te laat

Na vijf open deuren:

Ik denk dat de Nederlanders prima koelbloedig kunnen en willen omgaan met dreiging en terreur. Ik denk dat bijna niemand van ons erover peinst om bepaalde dingen te doen of te laten vanwege de gruwelijke agressie van islamitische zeloten. Ik denk dat er onder dit volk – dwars door politieke, economische en religieuze achtergronden heen – prima tot een eensgezind afwijzen van terreur en kalm blijven in het aanschijn van jihad kan worden opgeroepen. En ja, bij dat ‘ons’ horen ook moslims die echt, écht in staat zijn andersdenkenden als gelijkwaardig te beschouwen.

“eensgezind afwijzen van terreur en kalm blijven in het aanschijn van jihad “, Jup want ‘part en parcel’, we laten ons niet kisten maar gaan gewoon door. Het kan zo in de Volkskrant, als quote van Sadiq Khan.

“En ja, bij dat ‘ons’ horen ook moslims die echt, écht in staat zijn andersdenkenden als gelijkwaardig te beschouwen.”

Ken je ze zelf ? Moslims die islam afzweren ? Want ongelijkwaardigheid tussen gelovigen en ongelovigen is wel zo’n beetje de kernboodschap van islam. Een moslim die ongelovigen als gelijkwaardig beschouwt is een afvallige en geen moslim. Islam staat geen cherrypicking toe, het is take it or leave it. En op dat laatste staat de doodstraf.

Het is onzin, Anna. Je wil heel graag de lieve vrede bewaren he, want het is een eng idee dat we iets moeten doen aan 1 miljoen ons vijandig gezinden.

Na nog een paar ingetrapte deuren komt mevrouw Nanninga met haar oplossingen:

 • Grenzen gedeeltelijk dicht, want er schijnen nog meer mensen in Nederland te passen.
 • Moskeeën moeten in het Nederlands preken. Alsof de teksten daar vriendelijker van worden en er geen taqiyya bestaat.

En:

– Islamitisch onderwijs geschiedt in het Nederlands en het curriculum inzake staatsburgerschap mag niet vervreemden van onze samenleving.

We gaan goed opletten wat kinderen te horen krijgen. En de school die kinderen losweekt of afkeert van Westerse normen en waarden, gaat dicht.

Islamitisch onderwijs gaat maar één kant uit. Richting islam. Alsof nazistisch onderwijs wel toegestaan zou zijn als het maar in het Nederlands gegeven zou worden. Maar we gaan goed opletten hoor.

Opletten heeft helemaal geen zin als je niet weet waar je op moet letten. Als dit het niveau is van de mainstreamislamkritiek in Nederland dan zie ik het somber in, eventuele handhavers en beleidsbepalers zijn namelijk nóg onwetender dan deze broodschrijfster.

Doe mee met 8.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6107 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

22 Comments on Mevrouw Nanninga pleit voor draconisch ingrijpen – wil islamitisch onderwijs

 1. ieznogoedh // juni 25, 2017 om 05:42 //

  Ze slaat wel vaker de plank mis. Goed mis om precies te zijn.

  Like

 2. skeeter // juni 25, 2017 om 05:46 //

  ieznogoedh, de plank kan in iedergeval dat draconisch wijf niet missen.

  Like

 3. Ze heeft gewoon geen idee van islam. Het is een dom (ik durf het bijna niet te zeggen, wicht)
  En dan de brutaliteit om jezelf ‘NederIslam-criticus’ te noemen, omdat criticA voor een vrouw niet past (ik zal het woord plagiaat niet gebruiken want hij was kennelijk akkoord).

  Policore Nederlandse shit, zonder enige kennis. En der meuk bij GS was voor 90% op het conto van die brave ouwe PvdA-erT.

  Het enge is dat de policor-idioten zich al op haar richten. Stel je voor dat iemand echt iets van islam weet.

  Like

 4. Zolang reagluurders voor 99% met nicknames werken, dus feitelijk broekepoepers en beddepissers zijn, moeten we er allemaal niks van verwachten. Amen.

  Like

 5. skeeter // juni 25, 2017 om 08:05 //

  met je echte naam te koop lopen is het antwoord ‘wim vreeseroplos”

  Like

 6. polderboy // juni 25, 2017 om 08:25 //

  Het stuk van Nannigna worden zaken voorgesteld, die best kunnen, zoals in China.
  China heeft sinds de korte oplaaiende burgeroorlog toestanden in 2009, in Xinjiang, waar de ratio moslims-niet moslims 50-50 is, dergelijke maatregelen genomen. Het werkt, burgers slaan elkaar niet meer zoals in 2009 dagelijks met honderden tegelijk dood, en salafisten wijken vrijwillig naar het buitenland uit: veel naar Turkije, waarna Erdogan ze inzet in “rebellenclubs” in Syrië bijvoorbeeld.

  Echter, China is een soevereine staat, uit de “westphalian order”, en Nederland niet. Hier is het motorblok afhankelijk van de politieke koers van het motorblok in Brussel, de EU, de “post westphalina orde”.
  Nederland wordt deels boven nationaal geleid, heeft geen afgebakend grondgebied, eigen wet, eigen politiek, en doel van Brussel en het motorblok: geen eigen volk.
  Nanninga is in Brussel niet meer dan een provinciaal, en daar lezen ze andere zaken:
  http://www.e-ir.info/2017/06/24/ungoverned-spaces-the-islamic-states-challenge-to-post-westphalian-order/

  De titel is “IS is een uitdaging voor “the post westphalian order”.
  De kern van deze samenvatting ook weer samenvattende: het jihad-salafisme is een uitdaging voor de nieuwe orde -waar clubs als de EU, de VN, de G20, de G8, de Bildenberg’s, de multinationals, systeembanken en de delfstoffenbaronnen, de nieuwe kosmopolitische orde is.
  Die nieuwe orde is het bestuursnetwerk, de kosmopolitische elite. Neem Rutte: was even staatshoofd van Luxemburg, had in Brexit overleg nog 1000 vragen, voorheen nog tussendoor EU-voorzitter, formatie lid bij vorming van het dagelijks bestuur van het stadsdeel Nederland, et cetera.

  De nieuwe elite ziet echt wel zaken. Niet iedereen is erop vooruitgegaan in die nieuwe orde, en niet alles loopt altijd perfect. Logisch. Maar onvrede in het Midden Oosten, die is bedreigend, want die mensen denken niet om hun onvrede lokaal te richten, maar door jihad-salafisme lokaal overstijgend.
  Populisme mag verder niet (dus wordt gecensureerd) omdat dat leidt tot clashes tussen de jihad-salafisten en de populisten (vindt de elite).

  Jihad-salafisme (islam mag het niet heten), tja, is het een “uitdaging”, of een “bedreiging”?
  Ik vermoed dat de elite momenteel scenario’s uitwerkt.
  Een paar aanslagen worden daarbij gezien als “part and parcel of daily live”. Ook wat lokale kleine feitelijk door jihad-salafisten bestuurde nederzettinkjes die reeds in door elite bestuurd gebied ontstaan, lijken geen echte bedreiging te zijn voor de elite.
  Tja, bij een verdere bedreiging, wat dan? Dan raakt de elite veel van haar macht kwijt aan de leiders van de lokale milities die de jihad-salafisten bevechten, en dat is een bedreiging. Vandaar, die lokale populisten, dat mag (voorlopig) niet.

  Liked by 2 people

 7. polderboy // juni 25, 2017 om 09:45 //

  Grappige quote vandaag in geenstijl:
  “Nederlandse beleidsmakers mogen een keertje naar Israël om zich bij te laten scholen hoe lastig en hoe intensief een verdediging kan worden.”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/06/elk_weldenkend_mens_snapt_dat_dit_een_keer_mis_moet_gaan.html
  Ja, een delegatie van DENK sturen…Een andere delegatie dan? SP, PvdA, Groenlinks en D66 zijn anti Israel. Beter niet, dan weet HAMAS alles van de defensie daar volgende week.
  De PVV mag niet. De rest is meestal neutraal (te link jongens, beter wegkijken).

  Like

 8. polderboy // juni 25, 2017 om 10:10 //

  Nanninga in haar schrijfsel:”We zijn moreel verplicht om ze te helpen, zoals Yezidi’s…

  Snel naar de Perry sport, camping spulletjes kopen, en bij het Leger des Heils afgeven, zodat een convoy die Yezidi’s boven op die berg…Oh, wacht, het Leger des Heils, dat zijn christenen, geen goed idee…
  Onze islamitische broeders hier dan inschakelen? Oh, steunen de vrijheidsrebellen, ligt gevoelig,, Yezidi’s zijn…

  Militair ingrijpen, dus Timmermans bellen: “He man, genocide daar, dus F16’s en…”
  Timmermans: “Tut, tut, genocide of oorlogsmisdaden, dat is formeel juridisch wel degelijk een belangrijk verschil, en het internationaal recht, en de verdragen die we dienaangaande hebben ondertekend, geeft ons in dat verband andere bevoegdheden en daarom wachten we eerst op het overleg wat er in de VN veiligheidsraad zal gaan plaatsvinden, zo mogelijk een spoedberaad, maar daarvoor is men de neuzen aan het richten in de wandelgangen op diplomatiek niveau, zodat een eensluidende resolutie die ons bevoegdheden zou kunnen geven op zich laat wachten, waarna we eerst middels samenwerking tot een besluit moeten komen, wie er dan van waar ergens samen iets aan de situatie zullen gaan doen, maar daarnaast hebben wij Nederlandse militairen al gecommitteerd aan andere vredesoperaties en in overleg met mijn collega’s in Den haag begrijp ik dat er begrotingstechnisch verder weinig ruimte is de komende 2 jaren om…

  Liked by 3 people

 9. Gerrit Tienkamp // juni 25, 2017 om 10:42 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  Tijd voor de Revolutie

  Like

 10. Gerrit Tienkamp // juni 25, 2017 om 10:42 //

  Tijd voor de Revolutie / dat tuig eruit

  Like

 11. jackvanderveen1 // juni 25, 2017 om 11:25 //

  Als moslim pleit ik er voor om de islam in europa beperkt te houden sowieso, zodat ze zeker geen stempel op het west-europese beleid kunnen drukken.
  En islamieten blijven voor mij uiteraard welkom, MITS ZIJ POSITIEF AAN ONZE ECONOMIEËN EN CULTUUR bijdragen,
  Allen die tot last zijn of bedreiging voor de algemene vrede vormen: wegkezen. Voor ons geldt hetzelfde in andere landen.

  Liked by 1 persoon

 12. Is Anna bang zich uit te spreken over de werkelijke islam ? Is ze bang voor bedreigingen?

  http://m.telegraaf.nl/article/28468115/vrouw-rijdt-in-op-voetganger-en-daarna-op-getuige

  Een ‘ suikerpatiente’ die ‘ onwel’ werd?

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // juni 25, 2017 om 13:05 //

  Waar te beginnen?
  Is Nanninga politiek correct?
  Ja.
  Waarom?
  Omdat ze van haar stukjes moet leven, ze is daardoor genoodzaakt haar toon te matigen want anders is het niet te verkopen.
  NederIslam een verkeerde benaming?
  Ach ik vind dat nogal meevallen, er worden wel meer gekke benamingen geprobeerd, de een is leuker dan de andere.
  Carel Brendel een oud PvdA’ert?
  Zou kunnen maar dat was Pim Fortuyn ook.
  Dan haar voorstel om alleen nog in het Nederlands te laten prediken. Dat is zo gek nog niet, vergeet niet dat juist de meest fanatieke idioten die hier in de moskeeën hun haat verspreiden het Nederlands niet machtig zijn, het is een beetje de vraag hoe je dat allemaal wilt controleren en wat voor sancties er op zouden komen te staan maar door Nederlands te eisen zou je een stap kunnen zetten. Vergeet niet dat een fors deel der Nederlanders stemt op partijen als GroenLinks, D66, CU, PvdA. Als je daarmee in gesprek wilt blijven zul je je boodschap moeten matigen om de volgende stap te zetten. Natuurlijk we kunnen gillen dat ze allemaal tegen de muur moeten of dat we ze het land uit moeten schoppen maar dat gaat niet gebeuren. Als je het uiteindelijke doel niet uit het oog verliest is het niet zo gek om dat stapje voor stapje bereikbaar te maken.
  Het is moeilijk hoe ver je kunt gaan in Nederland zonder direct weggezet te worden als extremist of voor de rechter gedaagd te worden zoals Wilders. Ik denk dat Nanninga wel degelijk aan de goede kant staat en niet het achterste van haar tong laat zien, zou ze dat wel doen dan zou ze buitenspel komen te staan en dan heb je helemaal niks.

  Liked by 1 persoon

 14. Ik heb al een aantal sollicitanten voor de Engelse les, heel belangrijk.
  http://nieuws.tpo.nl/2017/06/25/londen-britten-straat-op-terreur-en-islamitisch-extremisme-rellen-edl-en-antifa/

  Like

 15. polderboy // juni 25, 2017 om 17:18 //

  Slachtoffers van de vervijfvoudigde hoeveelheid gruwelijke aanslagen de laatste maanden in Engeland, en van de stijging in zeer zware haat misdrijven, zo schrijft de Guardian, durven het feest tegen terreur en haat, volgens de Guardian, weer te vieren onder zware politiebewaking in Manchester:
  https://www.theguardian.com/uk-news/2017/jun/25/muslims-in-birmingham-celebrate-eid-amid-increased-security

  Like

 16. Door het toelaten van de islam in een westers land wordt de apartheid ingevoerd.

  Liked by 1 persoon

 17. Weg democratie.

  Like

 18. Weg democratie!

  Like

 19. islam=fascisme

  Liked by 1 persoon

 20. Er is allang en overal islamitisch onderwijs d.m.v. koranscholen. Elke zondag worden moslimkinderen gehersenspoeld in hun moskee met het vergif uit de koran.
  Verbied het. Meteen.

  Like

 21. Een detail: zij kan als vrouw geen islam-criticus zijn, maar hooguit islam-critica, wat zij overigens niet kan zijn vanwege haar pleidooi vóór aparte invoering van islam-onderwijs wat natuurlijk heel slecht is voor de integratie en alleen maar polariserend is.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Islam- en immigratiekritiek zonder consequenties – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: