Nieuw

In België hebben ze ook een Sylvana

Geen ophef om borsten, maar om lippen in Suske en Wiske

Belgische media berichtten gisteren massaal over de blote borsten die voor het eerst te zien zullen zijn in het volgende stripalbum van Suske en Wiske. Maar de focus ligt nu op de tekening van de man die naar de borsten kijkt. De donkere man (bij de NOS durven ze het woord ‘neger’ niet te spellen) is volgens schrijfster Dalilla Hermans racistisch afgebeeld.

De schrijfster is een actie begonnen op sociale media. Ze zegt in een video dat het geen afbeelding is van een Afrikaanse man, maar van “een halve aap”. “Dat zijn geen lippen, zo teken je de mond van een dier.”

NOS >>

Zolang zwarte mensen afgebeeld worden als halve apen, is het niet meer dan normaal dat ze behandeld worden als domme mensen.” (De redactie)

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7170 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

12 Comments on In België hebben ze ook een Sylvana

 1. JackvanderVeen // juni 26, 2017 om 05:59 //

  Ik zie nu hierboven twee foto’s van donkere mensen (omdat nikker of zwarte of neger verboden schijnt te zijn, noem ik hen niet zo, al is nikker toch ook niet onjuist, vind ik) en een tekening van een donker mens. Perfect weergegeven, ik zou niet weten hoe men anders een negert zijn hoofd zou moeten afbeelden met zoenlippen grote dan de schaamlippen van mijn 150kg wegende buurvrouw.

  Like

 2. trebor2110 // juni 26, 2017 om 08:35 //

  Liked by 1 persoon

 3. Alphons Mantel // juni 26, 2017 om 09:19 //

  elk mens stamt af van apen, maar niet iedereen weet dat

  Like

 4. Duchesne // juni 26, 2017 om 10:00 //

  Ik noem homo’s flikkers als ze als freakshow op een canal parade in hun blote kont hun voorkeur ongevraagd naar de wereld moeten uitstallen, net zo begin ik negers nikkers te noemen als ze beginnen te zeiken over zwarte Piet of rasicme, want juist daardoor ga ik ze als nikkers zien en niet langer als negers of zwarte mensen….en als zwarte Piet weg is blijven er enkel nog nikkers over….voor altijd, net als homo’s die flikker willen zijn en zichzelf daarom niet als mens presenteren maar als voorwerp….

  Like

 5. Ach got nu hebben ze er een liploze neger van gemaakt
  https://pbs.twimg.com/media/DDKOWwIXYAA2fB9.jpg:large

  Like

 6. trebor2110 // juni 26, 2017 om 10:42 //

  Liked by 1 persoon

 7. trebor2110 // juni 26, 2017 om 10:43 //

  En zo te zien aan die zwarte noten fluit hij ook nog eens vals

  Liked by 2 people

 8. Die vrouw van het filmpje lijkt toevallig wel sprekend op de man van de tekening.

  Liked by 2 people

 9. Lees de de kuifje reeks ook eens, overdrijven is toch het kenmerk van striptekenaars. Trouwens wel eens een pratende eenden-familie gezien? Moet je Donald Duck eens lezen. Tjonge categorie gezeur hoor.

  Liked by 1 persoon

 10. Als die neger er nu zo uitziet, wat is dan het probleem?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: