Nieuw

“Politieke onvrede”

Door ingezonden: Van Hamelen

De politieke onvrede heerst bij links en rechts. Verdeeldheid heeft de overhand in ons kleine kikkerlandje en de verkiezingsuitslag biedt geen uitkomst. Eigenlijk is de meerderheid van het volk het eens over de meeste onderwerpen maar de politieke partijen bieden géén van allen de oplossing. De meerderheid van het volk is het eens over immigratie, milieu, zorg en educatie. Toch is er niet één formatie mogelijk, die alle bovengenoemde onderwerpen een oplossing toeschrijven.

Op basis van prioriteiten zouden onze politieke leiders er vrij makkelijk uit moeten kunnen komen. Echter, onze politieke leiders kiezen er liever voor om persoonlijke belangen vóór het landsbelang te laten gaan. Kinderachtige retoriek en basale verwijten beheersen de politieke arena waardoor de linkse en rechtse kiezer verder verdeeld zijn dan ooit. Echte oplossingen worden niet geboden nóch aangekaart. Men heeft het over wát te doen met de immigratie in plaats van de oorzaak ervan aan te geven, en daar oplossingen voor aan te dragen.

De wereldwijde oorlogen kloppen áán op onze Europese deur maar een oplossing voor de conflicten lijken niet eens in het vizier te liggen. Het schiet niet op! Regeringsleiders trachten niet de vinger van de trekker af te halen maar lijken juist oorlogen te stimuleren met valse propaganda. De meerderheid van de mensen snappen onderhand wel dat de oorlogen alleen draaien om macht en geld. De politieke partijen bieden geen van allen gehoor noch een oplossingen voor de situaties die wereldwijd zorgen vóór of bijdragen áán de binnenlandse problematiek.

Ook de EU lijkt niet bij te dragen aan een oplossing waardoor het vertrouwen in pro-EU partijen zakt. Anti-EU partijen winnen daar grond maar verliezen weer op extreme ideeën en eveneens gebrek aan oplossingen. Het politieke landschap is dusdanig verdeeld dat er alleen nog maar uit de chaos geregeerd kan worden. Verdeeldheid is bijna een must om tot een oplossing te komen omdat er zonder strijd geen overeenkomst meer gevonden kan worden. De oplossing is dichtbij maar zover weg zolang de politiek niet de handen ineenslaat! Verdeel en heers is niet de oplossing!

Doe mee met 8.062 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6087 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on “Politieke onvrede”

 1. Duchesne // juni 21, 2017 om 13:38 //

  De verdeeldheid die in vele landen plaatsvind is koren op de molen van de EU en zal vanuit de EU worden gebruikt om alle macht bij de EU te leggen, een soort superdictatuur dus.

  Net als met criminaliteit is de “elite”* goed met chaos af omdat de massa dawrdoor niet instaat is in stabilteit iets op te bouwen, bijvoorbeeld een samenleving met wedersijds respect. Chaos maakt dat er meer macht en geld geeist kan worden, dat mensen machteloos blijven. Julius Ceasar sprak al van verdeelen heer toen hij de Keltische stammen afslachtte, sommige stammen kregen voordelen in ruil voor loyaliteit, andere stammen werden afgeslacht als bewijs dat loyaliteit en onderwerping meer winstgevend was. Precies wat we nu weer zien gebeuren…..

  *Elite is een benaming voor een groep die macht heeft, maar absoluut niet een keurmerk voor het bezitten van kwaliteiten en van wijs en rechtvaardig handelen of het bezit hebben van een betere capaciteit van denken, de term “Elite” is tegenwoordig simpelweg de macht van het geld en absoluut niet een status van een hogere moraal dan de dieren. Eie Jean Claude Juncker of Frans Timmermans even op beeld ziet met geluid begrijpt mijn uitleg…..men heeft simpelweg niet de kwaliteiten om te leiden dus gebruikt men de meest achterbakse methoden om anderen tegen te houden wel ietsconstrucitefs van de grond te krijgen. In de tijd dat dingen met zwaard werden afgehandeld hadden dit soort lui weinig kans op overleven, tegenwoordig leven ze in andere lagen van bestaan en zijn ze door geld beschermd tegen volkswoede en gerechtigheid. Zolang het duurt….
  Dat men zichzelf als “elite” beschouwend met medialles en titels en andere zaken beloond en elkaar veren in de kont steekt is slechts de behoefte tot iets te behoren en zichzelf tot iets van waarde trachten te verheffen. Het blijven gewoon dieren met een grotere bek dan anderen, iets dat ook weer voortvloeit uit gebreken op andere niveaus.

  Op de kleuterspeelplaats zie je exact hetzelfde gedrag en soms jankt of bloed er eens eentje, de beste meest leerzame weg naar het tot een sociaal wezen worden….

  Duchesne, shanti ohm, shanti volt…..

  Like

 2. Duchesne // juni 21, 2017 om 13:42 //

  …ik zie in regeringskringen de wangedrochten die zelf nimmer hebben gevochten maar anderen de dood injagen en zelf de medailles dragen…

  …ik ruik hun angst tussen hun grote woorden, ze hitsen op tot vernietinging en moorden maar zelf weggdoken tussen lijfwachten en kogelwerende vesten omdat een splinter in de vinger best wel pijn doet….

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Politieke onrust II – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: