Nieuw

“Coffeeshop-eigenaren kunnen niet op vakantie”

Door ingezonden: Van Hamelen

Wie denkt dat alle Nederlandse staatsburgers enige vorm van bescherming genieten in het buitenland heeft het goed mis. De nu 56 jarige Johan van Laarhoven is in hogerberoep veroordeeld tot 75 jaar celstraf waarvan hij er 20 moet uitzitten.

De gang van zaken rondom de aanklacht, rechtszaak en uiteindelijke vervolging zijn zeer dubieus te noemen. Zo meldde misdaadverslaggever Hendrik Jan Korterink in 2015 al over verschillende misstanden in de zaak tegen van Laarhoven en diens vrouw die eveneens veroordeeld is in Thailand tot zeven en een half jaar cel. Hier het hele stuk.. ..

Het komt er op neer dat de Nederlandse justitie geen steen on-omgedraaid heeft gelaten in haar jacht op Johan. Verschillende onderzoeken in Nederland liepen eerder al op niets uit en uit rancune hebben de medewerkers van justitie de procedure in Thailand op gang gezet. Nadat het leger de macht over had genomen in Thailand waren ze er als de kippen bij om een eerder mislukte poging nieuw leven in te blazen en met succes. Johan en zijn vrouw werden opgepakt en onterecht veroordeelt in Thailand. De wijze waarop politie en justitie in Nederland hebben gehandeld is ronduit schandalig! Nu nog steeds neemt de Nederlandse staat niet haar verantwoording. Het feit dat een Nederlandse burger vastzit in Thailand op basis van gefabriceerde bewijzen en valse telastleggingen is niet genoeg voor de staat om in actie te komen. Zij houden zich liever aan de procedures terwijl zij bij het najagen van een veroordeling juist die procedures aan hun laars hebben gelapt! Dat u het even weet.

op blote voeten naar de rechtszaal

De Nederlandse staat en justitie geven niets om haar burgers maar alleen om behaalde statistieken. In 2014 had men simpelweg te weinig bewijs en de zaak nog niet rond. Omdat justitie geen geduld had om de zaak op een correcte, eerlijke wijze te behandelen hebben zij de justitie in Thailand op basis van valse beschuldigingen laten handelen. In 2018 kan Johan als het goed is naar Nederland overgeplaatst worden om zijn verdere straf hier uit te zitten.

“De advocaten van Van Laarhoven dringen er bij Nederland op aan om bij Thailand een overbrengingsverzoek in te dienen. In het uitleveringsverdrag dat Nederland en Thailand hebben getekend, is opgenomen dat een veroordeelde minimaal vier jaar in een Thaise cel heeft gezeten. Dat is in 2018. Bij overplaatsing wordt de straf hier omgezet naar Nederlandse maatstaven.”(bron, NU.nl)

Dat de Nederlandse staat geheel voorbijgaat aan het menselijke aspect van de zaak is wel duidelijk. Iemand op laten sluiten in een voor Nederlandse wetten, normen en waarde onmenselijke situatie heeft de justitie niet weerhouden om een valse procedure op gang te zetten. De erbarmelijke omstandigheden waarin Johan nu al drie jaar verkeert hebben dan ook z’n tol geëist. Geestelijk verzwakt en lichamelijk aangedaan door de situatie is Johan nog altijd strijdbaar maar zwaar vermoeid. Lees meer over de persoonlijke omstandigheden in onderstaande link.

Één van de weinige, zo niet enige manier van communiceren voor Johan en zijn vrouw Tukta zijn het schrijven en ontvangen van brieven. Beiden stellen het zeer op prijs om contact te houden met de buitenwereld en mijn verzoek aan u is dan ook om via de volgende link uw brief te sturen. Alles word gewaardeerd zult u begrijpen. De omstandigheden binnen de muren van een Thaise gevangenis worden niet voor niets vergeleken met de “hel op aarde”.

Graag wil ik afsluiten met een persoonlijk bericht van Johan zelf:

This is the end After the sentence the judges almost seemed to flee the courtroom. People around me seemed to be in a trance. Nobody could utter a word. Tears were flowing all around the courtroom. After just five minutes Tukta and I were taken back to the cells downstairs. I felt my life was over. I would lose my wife and children. Tukta didn’t have anything to say. I could tell by the look in her eyes; this is the end! – Johan van Laarhoven

(Gepubliceerd met toestemming van de familie)

Toevoeging Fub; toevallig zag ik gisteren onze vaste gastcolumniste Blondemevrouw er iets over twitteren:

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7170 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

17 Comments on “Coffeeshop-eigenaren kunnen niet op vakantie”

 1. “Ja precies weet ik dit niet meer , maar wêl dat een ned OVJ hier schuld aan heeft ! “Door zijn toedoen is deze man veroordeeld ! [witwassen] Het is toch een grof schandaal dat Koenders hier niks aan doet of Willem Alexander ? De vrouw v hem zit ook vast !

  Like

 2. Uhh voor een drugsdealer niet echt streetsmart zullen we maar zeggen .
  Ik zal u even uitleggen hoe dat gaat 1 je krijgt aan de stok met justitie 2 je zet ze voor lul en wint 3 ze hebben een pleuris hekel aan verliezen en dan komt het .
  Men gaat op vakantie naar Thailand in het hotel waar je zit wordt een pakketje voor je afgeleverd aan de balie .
  Drie je krijgt een belletje er is een pakketje voor u bezorgd je pakt het aan en bingo er zit zwaar versneden coke in of wat hash en er staan gelijk een horde bruinhemden om je heen .
  Geloof het of niet ik heb dit zien gebeuren met een zogenaamde zakenman klein blokje hash pam 8 jaar en de enkelboeien zijn daar van betonijzer die worden om je poten heen gebogen geen grap.
  De dokter gebruikt zn naalden voor iedereen dus dikke kans dat je aids hebt als je er al uit komt dus ziek worden is geen optie .
  En ja zo komt men ook van ongewenste figuren af kun je je afvragen wie het pakketje stuurde ik heb wel zo,n idee.
  Nog wat leuks kom je vrij na je tijd 8 jaar is je visum verlopen pang boete en weer terug een half jaar de cel in (dubbel genaaid houdt beter) zullen we maar denken

  Like

 3. Feniks // juni 21, 2017 om 17:30 //

  Conclusie:
  Illegale migranten kunnen gaan en staan waar ze wensen ( hoogste uitkering).
  Nederlanders worden in de steek gelaten.

  Mijn gedachten( ik mag toch nog steeds denken he? Vrijheid ligt onder vuur, besef suffe burgers die nog altijd denken..” Ik doe niks verkeerd” .
  Ja, tot je wordt geconfronteerd met reppressie, WAKE UP L je privacy is weg, het leger staat klaar om de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen.

  WAT is er voor nodig om je bewust te maken?

  Like

 4. Feniks // juni 21, 2017 om 17:52 //

  Sorry , ik was bezig met een reactie te plaatsen, die werd afgebroken door mijn witte herder die ineens out off the blue uit haar dak ging en ik neem haar waarnemingen serieus.

  Goed, nu even verder.
  Ik scroll heel snel door en begrijp dat Nl niets doet.

  Like

 5. polderboy // juni 21, 2017 om 18:29 //

  Ik lees hier dat Nederland geen hulpverzoek heeft ingediend, maar een verzoek om Van Laarhoven te vervolgen: ze hebben Thailand gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen, maar ze “wilde niet dat hij veroordeeld zou worden in Thailand”:
  http://www.omroepbrabant.nl/?news/2543291003/Justitie+wilde+wel+Thais+onderzoek+naar+Johan+van+Laarhoven,+maar+geen+veroordeling.aspx
  Nou, dat klinkt toch ook al vreemd?
  Je wil dat we in Thailand gaan opsporen, wat geld kost, en resultaat op moet leveren, maar dan wil niet dat we gaan veroordelen, dus resultaat gaan behalen? We werken hier niet voor de kat z’n kut in Thailand. En verder nog iets?
  We hebben in Nederland gedoogbeleid.
  Wat, hoe, wat?
  Dus het mag niet, maar dan mag het toch wel eigenlijk, dus, niet echt, dus, soort van beetje wel.
  Ja, ja: hoeveel moet je daarvoor schuiven?
  Nou, dan moet je gewoon belasting betalen over je winst.
  Ja, ja, noemen ze het zo in Nederland, dat smeergeld: slim zeg. Nou, wij veroordelen hem wel voor jullie, want Thailand begrijpt wel tussen de regels door dat het zo een corrupt zootje bij jullie is, met je opsporen en niet veroordelen, en wel en niet mogen, dat jullie daarom vragen om het hier in een eerlijk land voor elkaar te krijgen.

  Typisch Nederlandse ambtenaren folklore: ik ben als de dood voor die lui.

  Like

 6. Von Puffelen // juni 21, 2017 om 18:48 //

  Dit is een geval van kaltstellen maar afgezien daarvan doen de zakken toch geen ene f*ck voor je.
  https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/09/nederlander-al-twee-jaar-onterecht-vast-in-india

  Like

 7. Begrijp er geen bal van. die vvders zijn hoofdzakelijk criminelen en dan pakken ze een collega ondernemer aan.
  Is dit soms een bendeoorlog?.
  Hooymakers, van Rey, de Kruyff ( drugshandelaarster ), Kroes, Teevens etc. om maar wat vvd strafrecht bekenden op te noemen.

  Like

 8. Mede dank zij van laarhoven zitten er nu anderen in de shit, in de stront, zijn er families kapot gegaan enz. Moeten we met die vent medelijden hebben?

  Like

 9. Republikein // juni 23, 2017 om 14:03 //

  Goed zo, en een entreeverbod voor het casino.

  Like

 10. Dat is uw mening..Je hoort dezelfde mensen alleen nooit iets over de “Gall en Gall” zeggen of andere verkooppunten van alcohol. Zelfs de fabrikanten van alcohol worden wereldwijd met liefde ontvangen. Een legale handelaar in de softdrugs-sector wordt al snel als “crimineel” bestempeld en dat vind ik zwaar hypocriet! Alcohol heeft veel meer en zal veel meer schade blijven doen dan wiet. Johan in dit geval, heeft zich gewoon aan de regels gehouden van de Nederlandse wet en behoort daarom niet vervolgt te kunnen worden in Thailand.

  Bedenk dit er bij: Als Johan, een Nederlander die zich aan de wet hield, opgepakt en veroordeeld kan worden in Thailand dan kan de Nederlandse justitie zoiets bij elke Nederlander flikken! En kom niet zeggen: “ik heb geen coffeshop” want de Nederlandse justitie fabriceert wel een reden om ook u dit lot te laten ondergaan! De enige motivatie die zij daarvoor nodig achten is wraak!

  Like

 11. Hij beseft maar half hoe goed hij het heeft. Kijk eens wat wij moeten betalen voor een hotel in Thailand, meneer zit daar jaren gratis. En wat geeft de gemiddelde Nederlander uit aan afslankmiddelen, hij is gratis en voor niets meer dan 10 kilo kwijt, zou ik ook wel willen. Een ondankbaar schepsel!

  Like

 12. Republikein // juni 25, 2017 om 19:43 //

  Van Hamelen is niet zo wijs.

  Like

 13. Republikein // juni 25, 2017 om 21:37 //

  Bij nader zien, sorry van Hamelen.

  Like

 14. Republikein // juni 28, 2017 om 13:51 //

  Softe medicamenten legaliseren, voorkomt hoop trammelant en levert meer op dan je verliest.

  Like

 15. Marcel Van Doorn // augustus 3, 2017 om 09:10 //

  Die Van Laarhovens hadden bedrijven in Deutsland, Luxemburg, Lichtenstein. Bovendien hoeveel % van de omzet in de Grasscompany werd/wordt cash betaald? Juist zeker 98%! Geen controle op inkopen!!!! Ik snap best die frustratie van die opsporingsambtenaren die tot hun pensioen voor een modaal inkomen water naar de zee moeten dragen. De welvaart van NL komt door hard en eerlijk werken, en niet door jongens die de zakken vullen en bovendien er mee oprotten naar het buitenland.

  Like

 16. Toch een fijne zaak The Grasscompany waar ik mijn boodschappen graag doe.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: