Nieuw

Terrorist Parijs had wapenvergunning én stond op terreurlijst

De man die maandag met zijn auto op de Champs-Élysées in Parijs op een politiebusje inreed, bleek een wapenvergunning te hebben. Daarnaast stond hij ook op een antiterreurlijst van de Franse autoriteiten, van mensen die ‘banden hebben met de radicale islam’, melden Franse politiebronnen dinsdag.

Er werd een vrij groot arsenaal aan wapens bij hem thuis aangetroffen, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen binnen de Franse politie.

‘Geen reden om geen wapenvergunning te verstrekken’

De man zelf kwam als enige om bij de aanslag, en had in zijn auto ook een geweer, twee handpistolen, munitie en twee grote bussen met gas liggen. De Franse premier Édouard Philippe bekent dat de man in het bezit was van een wapenvergunning. Maar, zegt hij, die had hij al voordat de autoriteiten vaststelden dat de man mogelijk terroristische plannen had. Op dat moment was er geen reden om hem geen wapenvergunning te verstrekken, aldus Philippe.

Elsevier

Doe mee met 8.368 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on Terrorist Parijs had wapenvergunning én stond op terreurlijst

  1. En waarom hebben ze hem die wapenvergunning niet afgepakt nadat gebleken was
    dat hij terroristische motieven had?
    Nou gewoon….omdat de moslims nu eenmaal heilig verklaard zijn.

    Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: