Nieuw

Machteloze woede

Dat was wat vandaag als een deken over mij heen viel, het overvalt je op zeker moment als het ware. Misschien kent u het gevoel, ik heb het in het verleden weleens in een gematigde vorm gehad.

Om de een of andere mij niet bekende reden was het vandaag heftiger dan anders. Het gezeik met moslims komt me allang letterlijk de strot uit, is het niet een afschuwelijke aanslag op totaal onschuldigen dan is het wel dat er allerhande privileges opgeëist worden ivm. de ramadan of anderszins. Onze auteurs hebben er bijna dagwerk aan om alle misstanden met moslims in binnen- en buitenland te beschrijven en te signaleren.

Vanmorgen had ik mijn halfjaarlijkse afspraak met mijn reumatoloog in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag. Enkele jaren terug zijn ze daar begonnen met een gigantische klus om het ‘oude’ gedeelte te renoveren en tegelijkertijd meerdere stukken aan te bouwen, inmiddels zijn de aangebouwde stukken bijna groter dan het oorspronkelijke toch al niet zo kleine ziekenhuis.

Na de renovatie en aanbouw die zich nu in de afrondende fase bevinden is het eigenlijk een soort (on)gezondheidsfabriek geworden. Als je van de ene naar de andere afdeling verwezen wordt dan kun je maar beter je wandelschoenen bij de hand hebben want een half uur lopen of meer behoort tot de mogelijkheden.

Wat heeft dat nou te maken met machteloze woede zult u zich afvragen. Nou ik weet niet of ze het er speciaal vandaag voor gedaan hadden maar ik waande mij in het Midden-Oosten! In Iran kom je niet vaker kopvodden tegen! Bij de mannelijke populatie ligt die herkenbaarheid anders maar ik denk dat je er met een redelijk gerust hart vanuit mag gaan dat alle Oosterse en Noord-Afrikaanse types moslim zijn. En het waren er nogal wat!! We zijn dan weliswaar nog geen islamitisch land maar de verschillen zijn nog maar minutieus!

anger-1007186_640

Vervolgens denkt een mens in zijn onschuld; “kom het is lekker weer laat ik even naar de markt op de vlakbij gelegen Leyweg gaan”. Was dat de druppel? Ik denk het. Ook daar hetzelfde beeld. Denk daarbij maar even terug aan het filmpje op onze site van een winkelcentrum in Amsterdam. Je waant je in de horrorfilm van Duizend en één Slapeloze Nachten”.

En toen overviel het me dus; machteloze en nauwelijks te onderdrukken woede, je zou het wel uit willen schreeuwen; “rot lekker allemaal op naar je eigen zandbak“! Ik denk werkelijk dat als er onverhoopt een of andere GroenLinkse of D66 idioot tegen me aan was gaan staan praten ik hem voor zijn bek geslagen zou hebben.anger-1300528_640 Zien die mafkezen dan niet wat ze met dit land gedaan hebben en waar ze nog altijd mee bezig zijn? Minderheid in eigen land, het is nooit dichterbij geweest.

Het machteloze is dat je niet iemand als de grote schuldige kunt aanwijzen, het zijn verschillende regeringen van verschillende signatuur geweest die dit op hun geweten hebben. En je mag wel zeggen dat ze een prestatie van formaat hebben geleverd; in minder dan vijftig jaar een land dat in 1970 jaar was opgebouwd compleet naar de ratsmodee helpen. Ik hoop zo dat er ooit een moment komt dat ze de rekening gepresenteerd krijgen. Dat ze zelf of een van hun nazaten ten slachtoffer vallen aan het multiculturele drama dat ze veroorzaakt hebben. De slachting van Van Gogh en Fortuyn ligt inmiddels ver achter ons maar ik hoop zo dat bij de toekomstige slachtoffers een keer een van de veroorzakers gepakt worden!

Helaas we hebben de slachtoffers niet voor het uitzoeken of zou IS een klantenservice of een helpdesk hebben waar je verzoeken kunt indienen?receptionist-40001_640

Ik zou meer dan voldoende potentiële slachtoffers kunnen noemen die het meer dan verdiend hebben, begin maar vast met 2/3 van de Tweede Kamer. Ze hoeven niet gelijk dood hoor, ernstig gemutileerd mag ook.

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

41 Comments on Machteloze woede

 1. Duchesne // juni 20, 2017 om 16:29 //

  Absoluut, volledig herkenbaar en machteloosheid is inderdaad de situatie waarin een deel van onze bevolking is geplaatst. De laatste uitsluiting van de PVV bij de onderhandelingen is een tastbaar bewijs, er zijn er legio. Respectloosheid voor de anders denkende burger, castratie van het stemrecht….
  Het enige wat de “kaltgestellte” burger nog rest is verzet, zowel passief als actief, zowel zonder als met geweld. Dat is het gevolg van uitsluiting, en het zal misschien geen organisatie meer zijn met een band rond de arm met de letters BS erop, maar individuele burgers die ergens een kans zien een stukje zelfrespect terug te winnen, zelfs al is het maar voor even. Wie persoonlijkleed ondervind door daden van politici mag dat ook persoonlijk retourneren. Het is gerechtvaardigd, het is wat ze over zichzelf hebben afgeroepen.

  Troostje Tyl met de gedachte dat de collaboratuers ook in deze wereld moeten leven en hun kinderen en kleinkinderen precies zal overkomen wat ons overkomt. Ze zullen hun ouders en grootouders haten, en met een beetje geluk een keer zonder koud water in bad stoppen op hun oude dag, of ze wekenlang in hun pis laten liggen. Als een minister dat met en eigen ouder kan dan kunnen ministers kinderen en kleinkinderen dat zeker. Niet alle gerechtigheid is zichtbaar….

  Liked by 2 people

 2. Von Puffelen // juni 20, 2017 om 16:49 //

  Die overmatige aanwezigheid in ziekenhuizen heeft een duidelijke reden.
  1400 jaar neef/nicht dna doet de genenpoel geen goed.
  https://cairnsnews.org/2015/09/30/muslims-suffer-insanity-low-iq-recessive-disorders-from-1400-years-inbreeding/

  Liked by 1 persoon

 3. Tja ik herken die woede wel ik woon zelf ook in denHaag en was een paar maanden geleden ff bloed laten prikken in het leyenburg ziekenhuis
  En ja hoor alleen maar asielparasieten gatver wat een kut zooi hier dacht ik en ze hadden nog praatjes ook tegen het personeel
  Ik had gewoon zin om er eentje boven op zijn bek te slaan dat het bloed echt alle kanten op zou schieten echt finaal in elkaar trappen zo’n parasiet
  Om rustig te worden beelden ik me zelf maar in dat ze allemaal de meest zware vorm van kanker hadden pffff wat was ik blij toen ik naar huis kon het is gewoon niet te doen om tussen zoveel parasieten te zitten basis
  Met vriendelijke groet
  Ron Oostveen

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // juni 20, 2017 om 17:02 //

  Het is voor mezelf wel een geruststellende gedachte dat meer mensen dit gevoel herkennen en dat ik dus kennelijk niet de enige ben die dit soms overkomt. Weet u, toen ik mijn stukje nog eens terug las bedacht ik me dat het eigenlijk een wonder mag heten dat die machteloze woede bij mensen nog niet vaker in geweld uitbarsten. Want dat gaat een keer gebeuren!

  Like

 5. Alphons Mantel // juni 20, 2017 om 17:06 //

  allemaal veroorzaakt door de foute keuze tot paspoortafgifte aan niet-Europese moslims en het zwijgen erover door de publieke omroep, wethouders, ministers , Timermans en merkel

  Like

 6. Nee hoor Duchesne, die collaborateurs leven niet in dezelfde wereld als de gewone burger.
  Zij leven in hun eigen veilige wereld, in bewaakte villa wijken.
  Ook hun kinderen zijn veilig in de toekomst want die erven weer het geld en de baantjes van
  hun ouders.
  En als het echt zover komt dat het te heet onder hun voeten wordt dan staan de helicopters en prive-jets klaar om zich uit de voeten te maken, net als de oranjes in mei 1940.
  Zij hebben wel hun villa’s en boerderijen in het buitenland waar ze heen kunnen.
  Nee hoor de [super] elite is onaantastbaar en dat weten ze heel goed.

  Liked by 1 persoon

 7. En hun kinderen zullen hun in de toekomst ook niet in hun pis laten liggen want ze hebben
  het geld om een 24/7/365 prive zuster te betalen.

  Like

 8. polderboy // juni 20, 2017 om 19:00 //

  Moet wel lachen.
  Asscher gooit de beuk erin: nieuwkomers moeten tekenen voor normen en waarden hier.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/28431927/__Nieuwkomers_moeten_regels_volgen__.html

  Verder is hier geloofsvrijheid, en daarom groeit het aantal salafistische haatschuren als kool, en mede door die vruchtbare kweekgronden kunnen de inmiddels zeker tienduizenden geradicaliseerde idioten in West Europa, het zijn er gewoonweg teveel, niet in de gaten worden gehouden. Zeker niet omdat vele reeds overal in West Europa aanwezige jihad enclaves onbeheersbare no go zones zijn geworden, waar de jihadisten ongestoord tussen hun sympathisanten kunnen leven, en plannen beramen.

  Maar Asscher laat ze nu een papiertje tekenen. Dat zal helpen…

  Liked by 1 persoon

 9. Ik hoop wel dat Asscher echte paragrafen, stempels en handtekening op dat papiertje zet en genoeg plek voor ’t kruisje. O wacht, kruisje, daar zal dan de pleuris wel over uitbreken.

  Like

 10. Feniks // juni 20, 2017 om 22:07 //

  Die woede hebben we allemaal en hij groeit.
  vandaag bij de benzinepomp stond er een scooter als een bewuste sta in de weg voor de deur, iedereen die naar binnen of naar buiten wilde moest zich erlangs wurmen.
  Maak ik aanstalten om er wat van te zeggen komt er een man naar buiten en merkt op “zeg vind je dat hier handig staat” ik viel hem bij .
  De blik van dat bontkraagje.. eerst bleef ie staan, maar ze waren slechts met twee en die onuitgesproken woede kwam uiteindelijk binnen en de scooter schoof op.
  Ze voelen het zo langzamerhand wel, de spanning loopt op.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // juni 20, 2017 om 23:02 //

  Dat zou zomaar kunnen Feniks dat de woede groeit maar ik bedenk me steeds vaker dat we de strijd, als je daar al van mag spreken, reeds verloren hebben. Lang heb ik mezelf voorgehouden dat het hoofdzakelijk tot de Randstad beperkt bleef maar steeds vaker kom ik erachter dat het in de rest van ons land, in de rest van Europa geen haar beter gesteld is. Vandaag nog een verhaaltje op GeenStijl dat een journalist van de Telegraaf en zijn fotograaf halsoverkop een wijk moesten verlaten omdat ze de gore moed hadden om uit de auto te stappen! In fucking Helmond of all places! Een Limburgs plaatsje met 100.000 inwoners! Ook Bolo schrijft hier regelmatig over wat er bij hem in de omgeving speelt en die woont (als ik het goed begrijp) ook niet bepaald in een bruisende wereldstad. Het stoplicht springt op rood, het stoplicht springt op groen ook bij Bolo is altijd wat te doen. Maar ook daar verandert Nederland zoals uit zijn stukjes wel blijkt. En net als dat door je gedachten gaat zie je op het Journaal de burgemeester van Palermo die alle bootmigranten zelf een hand komt geven en ze vertelt dat als hij naar hun kijkt hij zijn broeders ziet. Kennelijk heeft hij destijds de lessen over genetica overgeslagen of hij heeft er niet veel van begrepen. Maar zulke totaal idioten hebben wel een hoop in de melk te brokkelen. Niet alleen in Italië maar ook in Frankrijk en Duitsland, ach in heel Europa eigenlijk. Elk land heeft zijn eigen Judassen en te lang hebben we ze hun gang laten gaan. En het Point of no Return nadert met rasse schreden.

  Like

 12. Oh ja Tijl…machteloze woede..
  Dat voelde ik ook toen ik die burgemeester van Palermo zag en hoorde op tv.
  De totaal-idioot!
  Zo ook Lodewijk Asscher momenteel te gast bij Late Night met zijn afgezaagde riedel.
  En niemand gaat er tegenin!
  Dat Point of no Return nadert inderdaad met rasse schreden.
  Daarom heb ik laatst het boek van Annegreet van Bergen gekocht
  “Gouden jaren” , hoe ons dagelijks leven in een halve eeuw onvoorstelbaar is veranderd.
  Met weemoed bekijk ik de foto’s, zo was ons land eens, en moet je nu kijken.
  Daar kan ik erg verdrietig van worden.

  Liked by 2 people

 13. Duchesne // juni 20, 2017 om 23:36 //

  Tyl, Elly Blankers van Helmond is exCDA kamerlid en al jaren burgermeester aldaar, het is van verval naar chaos gegaan en iedere keer als het Eindhovens dagblad haar foto met een artikel plaatst moet ik onwillekeurig denken aan meneer 10%, de vroegere burgermeester van Brussel Michel Demaret, die bijna letterlijk van iedere transactie van de gemeente Brussel 10% voor eigen zak reserveerde….hij zat er voor de Belgische tegenhanger van het CDA, de PSC, ofwel partij socialiste chretien, wat christen betekend……need i say more….

  Helmond heeft meer dan 50% allochtonen, een gemeenteraad met heel erg veel persoonlijke belangen en de figuur van “goede tijden, slechte tijden” Ludo Sanders uit de periode tot 2011 zou wel eens gebaseerd kunnen zijn op enkelen uit deze raad. Crimineel tot op het bot.
  Verder is Helmond van oudsher het afvoerputje geweest van Brabant samen met Tilburg en sint Willebrord dus de onderklasse was ruim vertegenwoordigd. De titel “kattenmepper” is de bijnaam van de Helmonder omdat men vroeger zo arm was dat zelf de kat werd opgevreten.
  Nu is het een vrijhaven voor drugshandel en vele allochtonen lopen er letterlijk met een vuurwapen over straat. De Islamitische kazerne des doods staat vlakbij de brandweerkazerne en de straten in de Helmond zijn na de schemer eigendom van onze vrienden uit Marokko en omstreken. Het pluspunt is dat van de meer dan 50% allochtonen er een deel uit Polen komen, en die zijn wel bereid voor hun stukje aarde te knokken….

  Like

 14. Duchesne // juni 20, 2017 om 23:38 //

  correctie, Blanksma….niet Blankers, dat is een andere schoft.

  Like

 15. Feniks // juni 20, 2017 om 23:59 //

  Weet je wie iets in de melk te brokkelen hebben?
  Die 74% Europeanen die de illegale invasie en moslim agressie zat zijn!
  En zeker, ik snap dat in de ene situatie je anders zult handelen dan in een andere, maar als iedereen nu erns besefte dat een gezamenlijk optreden (elkaar helpen en bijvallen) NU nog steeds kan.
  Over een jaar of 20 is de kans verkeken.
  NU is het mogelijk om tegen misstanden op te treden maar dan heb je wel de hulp en bijstand van je medeburgers nodig.
  Wij zullen moeten leren (en wel heel snel) dat je van omstander medestander moet worden.
  Weet je wat ik haat?
  Dat imbeciele gedrag van omstanders die toekijken en bang zijn.
  Dat is wat moet veranderen, bang zijn is capitualatie dan heb je bij voorbaat al verloren.
  voorbeeldje, een jaar of wat geleden werd op een fietstocht van middelbare school naar huis de groep vrienden van mijn jongste zoon belaagd door marrokanen, die trapten een van de jongens van zijn fiets, iedereen keerde om, mijn jongste (judoka) greep de belager en smeet hem een paar meter verder op zijn bek.

  Dat tuig opereert in groepen, nooit alleen, daar zit hem de clou, wij moeten ook niet alleen zijn.
  Als dat besef nu eens doordringt!

  Du moment dat dat tuig beseft dat hun agressieve gedrag zich tegen hen keert (en ze zijn getalsmatig nog in de minderheid) dan houdt het pas op, niet eerder.
  mensen moeten (helaas) leren om over hun schouder te kijken en voorbereid zijn, dat is de maatschappij die de “elite” (fuck ze) voor ons hebben gecreerd.
  Ook ik heb anderhalf jaar geleden gedacht , ik ga het meemaken, nu wordt ik in elkaar geslagen ( ja, in het Gooi).
  Toen was ik totaal weerloos, nu niet meer, wat komt, komt, maar niet zomaar en niet weerloos!

  En ja, ik woon hier (nog ) in een reservaat, maar ook hier is het aan het veranderen en groeit de woede.

  Die aanmatigende politici doen er niet meer toe, wij, WIJ mensen doen er toe.
  Jezelf / onszelf verdedigen mag en is iedereen aan zichzelf en aan iedereen verplicht.

  En Tijl, ontspanning op zijn tijd is ook belangrijk.
  youtube:
  Merlin the bullfighting horse the best! Oh zoo mooi.
  Ik zal met dat filmpje wel tegen schenen schoppen, jammer dan!
  Voor mij is het een metafoor van het leven.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // juni 21, 2017 om 00:10 //

  Ik kende Merlin niet eerlijk gezegd maar ik heb even gekeken, nee hoor mij schop je daarmee niet tegen de schenen, ik dacht alleen dat ze zulke paarden altijd een soort bescherming gaven aan de zijkanten.

  Like

 17. Feniks // juni 21, 2017 om 00:51 //

  Ha, niet dit soort paarden, er zijn er zelfs die een stier durven uitdagen en bijten.
  Jessie the legend.

  Like

 18. skeeter // juni 21, 2017 om 04:48 //

  Tijl,
  Ik ken het gevoel, moest een tijdje geleden uit nood het dorp verlaten om niet uit mijn dak te vliegen, het was alsof er iets aan elke zenuw in je lichaam zit te trekken en de stoppen op doorbranden staan, zeg maar overload of zoiets. Had het nooit eerder zo erg ervaren.

  Like

 19. Ook islamgerelateerd, skeeter ?

  Like

 20. Stoer paardje.

  Zou dat hele stierenvechten een islamitische oorsprong kunnen hebben ? Het gebeurt voornamelijk in gebieden die voorheen islamitisch waren.

  Net als dat die Spanjaarden de eerste westerlingen waren die met slavernij begonnen, waarna de rest het overnam, op zo’n beetje de dag dat ze de laatste muzelman verdreven hadden. Na 700 jaar islam ..

  Net als de maffia op Sicilië bekend staat om zijn afpersingspraktijken, beschermingsgeld/protectiegeld is niets anders dan de islamitische jiziya.

  Like

 21. skeeter // juni 21, 2017 om 05:40 //

  Raad eens Fub…

  Like

 22. dacht dat dat bij jou wel meeviel, blijkbaar niet dus.

  Like

 23. Republikein // juni 21, 2017 om 13:01 //

  Goed stukkie maar heb een zwak hart.

  Like

 24. Op zijn tijd een aspirientje, is haram, en werkt geweldig.

  Like

 25. Feniks // juni 21, 2017 om 16:44 //

  Ja he Fubar, dat is toch een prachtig en moedig paardje?
  Daar gaat je hart toch sneller van kloppen? Het mijne igg wel.

  Dat stoere paardje kunnen wij nog een voorbeeld aan nemen. (alsmede aan stoere honden, niet die gefokte vechtmachines maar eerlijke moedige honden)

  Naast paarden, mijn passie herdershonden.
  High energylevel, gevoelig, veel temperament en door het vuur durven gaan.
  ( Mits goed gefokt, moet je wel naar zoeken, in Nl vind je enkel watjes en kwispelende labradors … nu ik die kwispelende labradors opschrijf, maak ik zomaar ineens spontaan de ascociatie naar “jij bent welkom” …nou ja, laat verder maar😆).

  V.w.b. de geschiedenis van het stierenvechten.
  Er bestaan nogal wat theorieen.
  Een ervan is, dat een ontsnapte stier gevangen moest worden en dat van daaruit zich in Spanje het stierenvechten verder ontwikkeld heeft.
  In Griekenland op Kreta in de oudheid( lang voor christus) werden er al feesten gehouden met stieren.
  Meer dan deze info is mij niet bekend.

  Mij is overigens ook niets bekend van Arabische landen waar ze dergelijke dingen deden.
  Hadden ze daar uberhaupt wel stieren?
  Ze hadden daar wel goeie paarden, dat moet ik ze nageven.
  Maar of arabieren nu zoveel moed hadden om een stier tegemoet te treden?

  Ik zie hun nazaten, die laffe bontkraagjes op scootertjes nou niet meteen de confrontatie aangaan ..heheh😆
  Zien jullie het voor je?
  20+ bontkraagjes op scooter in een arena, woedende stier erachter aan.

  TJONGE , dat zou pas vermakelijk zijn😆
  Ik zou voor een toegangskaartje mijn allerlaatste sieraden verkopen.

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel // juni 21, 2017 om 19:23 //

  Grappig dat je dat zegt, de tweede “Jessie the Legend” is zo te zien een volbloed Arabier. Arabische paarden hebben veel goede eigenschappen, ze hebben mede aan de wieg gestaan van het Engels Volbloedras maar naar de huidige maatstaven kun je er niet veel mee, ze zijn onvoldoende geschikt voor de hogere dressuursport en springen is ook niet hun ding. Waar ze wel veel voor gebruikt worden zijn endurance races maar dat trekt niet of nauwelijks publiek. Ze zijn wel bloedmooi dat moet je ze nageven met koppies waar je alleen maar van kunt dromen. Er zijn wel paardenraces speciaal voor Arabische volbloeds maar die zijn in de westerse wereld niet populair, in Arabische landen natuurlijk wel. Verder staan ze erom bekend dat ze spijkerhard zijn, zelfs na langdurige zware inzet blijven ze goed op de benen.

  Like

 27. Feniks // juni 21, 2017 om 20:20 //

  Wat zeg ik dan voor grappigs?

  Arabische volbloedpaarden hebben bijgedragen aan meerdere Europese paardenrassen.
  de Engelse volbloed, ik loop er niet warm voor, tis een langgerekte renmachine

  Andalusiers (die ik fantastisch vind, maar nooit de illusie gehad om daar iets mee te kunnen, ik heb er ooit een gereden maar was niet genoeg ervaren)

  Lippizaners, ik heb nooit mogen ervaren hoe deze paarden onder het zadel zijn helaas.

  Friese paarden ( goede gangen, goed te berijden / eerlijk en een mooi maar ook beheersbaar temperament)
  , fijne paarden.

  Ik weet eerlijk gezegd niet of Jessie een volbloed arabier is, het ziet er wel zo uit, maar gezien wat ze in Spanje voor stierengevechten fokken, willen ze daar vlgs mij geen eigengereid arabisch paard. maar mogelijk wel een mix die de eigengereidheid van het arabisch paard kruist met nuchter inzicht en gehoorzaamheid.
  Ik filosofeer maar even in de rondte.

  Arabische paarden zijn lastig, heel gauw beledigd (haha waar kennen we dat van? hebben stugge ruggen
  ( auw voor je eigen rug) en hebben een gebruiksaanwijzing. Dat moet je maar willen..

  Ik zou kiezen voor een Merlin.

  Like

 28. Tijl Uylenspiegel // juni 21, 2017 om 22:57 //

  Ja sorry, ik praat als sportruiter, en nee ik ben niet kapot van Arabieren hoewel ik moet toegeven dat ze prachtig zijn om te zien, hetzelfde gaat eigenlijk op voor Andalusiërs; prachtig om te zien maar ze lopen bijna zonder uitzondering te maaien met hun voorbenen en te draaien in het spronggewricht. Ook Friezen zijn prachtig om te zien maar zijn niet gefokt als rijpaard maar als tuigpaard, je kunt er natuurlijk wel op rijden maar ze zijn door hun gangen niet geschikt voor de dressuur, ze hebben wat men noemt een steppende draf met veel knieheffing, ze zitten tot mijn verbazing wel heerlijk dankzij de wat gezonken rug. Ik heb een keer een driejarige hengst die op het nippertje niet werd aangewezen voor het stamboek zadelmak gemaakt voor de handel, ik heb zelden zo’n plezier in een paard gehad, hij was uitgesproken slim. Heel in het begin nam ik hem aan de longe, dat kende hij niet maar hij deed het al snel heel braaf, zo braaf dat ik even niet oplette en iets tegen iemand zei, op dat moment brak hij een klein stukje uit en stopte voor de zijwand. Tja dan sta je achter hem en dan kun je niet meer zoveel. Nou ja hersteld en weer verder gegaan. Zelfs na lange tijd wist hij dat nog en even niet opletten en hij flikte het weer. Als je niet beter wist zou je denken dat hij erbij glimlachte! Binnen een week was het zadelmak maken eigenlijk klaar maar omdat hij het zo goed deed liet de handelaar mij er wat langer op rijden om te kijken of we hem nog wat kunstjes konden leren, helaas is dat er niet meer van gekomen omdat mensen mij met hem bezig hadden gezien en direct akkoord gingen met de vraagprijs.

  Like

 29. @tijl

  Duidelijk artikel.

  Dagelijks ervaar wat jij en vele anderen ook ervaren. Geen plekken meer waar de islam niet aan ons opgedrongen wordt.
  Wordt er ook kotsmisselijk van.

  Steeds meer vrouwen met hoofddoeken en tenten. Vast allemaal vrije wil,
  want binnen de islam mag een vrouw zelf bepalen hoe zij er bij loopt.

  De ‘religie van de vrede’ toch?

  Dat kunnen wij dagelijks zien, hoe vredig de islam kan zijn.

  Hier in Rotterdam hetzelfde verhaal en niet alleen op Rotterdam -Zuid uiteraard.

  Het wordt hoog tijd dat de ‘voormalige of die familie hebben uit de zandbak’ terugkeren naar die ‘zandbak’, alwaar zij feitelijk behoren te zijn en ook hun oorsprong hebben.

  Islam matched nu eenmaal niet met een democratische rechtsstaat.

  Overigens linkse policor matchen ook niet met een democratische rechtsstaat, zowel de islam als linkse policor maken misbruik van de democratische rechtsstaat met als doel mensen te benadelen die niet tot de islam en linkse policor behoren.

  Terugkeren zonder oprotpremie uiteraard.

  Liked by 1 persoon

 30. Feniks // juni 20, 2017 om 23:59 //

  Geheel met je eens.

  Niet als omstanders fungeren maar als bijstanders, anders zijn we wellicht opgegeven.

  Dat willen we toch niet?

  We laten ons toch niet de les lezen door ‘woestijnratten’ en ‘nuttige linkse policor’ idioten?

  Like

 31. Republikein // juni 22, 2017 om 04:48 //

  Je zou er hoofdpijn van krijgen, dat allochtonendrama.
  Zat info over de kosten van het mislukte project, ik hou me’n bek maar, want slecht hart.
  Maar dit wilde ik ff kwijt, voor de gein!

  De arbeidsdeelname is nog zeer beperkt: minder dan 5 procent van de Eritrese en Syrische vergunninghouders uit 2014 heeft na anderhalf jaar een baan als werknemer. De lage arbeidsdeelname en hoge uitkeringsafhankelijkheid achttien maanden na het verkrijgen van de vergunning hangen samen met de focus op inburgering in de Nederlandse samenleving.
  Voor bijna alle vergunninghouders van 18 jaar en ouder die in 2014 hun vergunning kregen, is de inburgeringstermijn ingegaan. Op 1 oktober 2015 had een half procent van hen ook daadwerkelijk het inburgeringsexamen behaald.
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/25/meeste-syrische-asielzoekers-hebben-eigen-woonruimte

  En dat het een topje is van de ijsberg, met volle boodschappen vertrekken ze van de apotheek richting huiswaarts, waar dat ook moge zijn, zelf meegemaakt toen ik mijn eigen medicijnen ophaalde na het infarct, ben nooit meer terug geweest, want schaamte dat ik boze witte man en slecht leven want tabak en bier en samenleving opgezadeld met hooge kosten.
  Foei mij.

  Je zou denken dat je geen recht van leven hebt en dat OLH je komt halen.
  Doet me herinneren dat een juf van basis aan de klas vroeg of ze geloofden of dat God bestaat, dat er een jongetje zei dat ie er zeker van was omdat hij laatst zijn moeder hoorde roepen Oh God ik kom en dat ie van de schrik ging kijken hoe of wat.
  Het is maar goed dat me’n vader op haar lag zei ie tegen de juf, want anders was ze gegaan.

  Liked by 1 persoon

 32. Feniks // juni 22, 2017 om 11:57 //

  het Friese ras gaat heel ver terug, het waren niet enkel tuigpaarden maar werden heel vroeger ook als rijpaard gebruikt, kijk maar eens op internet.
  Dat verklaart vlgs mij de prettige gangen die ze hebben, (behouden) .Ik vond het destijds fantastische rijpaarden.

  Friezen hebben het eigenlijk allemaal in zich, een imposant voorkomen, levendig temperament, en fantastische gangen. En het is het enige Nl paardenras ( op wat koudbloeden na)
  Ze waren bijna uitgestorven, jij hebt waarschijnlijk die hengst afgericht in de tijd dat ze heel hard bezig zijn geweest om het bestand weer op peil te brengen.

  Enfin, ik ga helemaal off topic, excusez moi..

  Like

 33. Republikein // juni 22, 2017 om 13:33 //

  De fijnste paarden zijn de paarden op de kermis op een zweefmolen, brave paardjes en zo mak als een lam.
  Paardje rijden met je buurmeisje was ook leuk, maar je stopte ze nog geen staart in hun hol, dat kwam later pas.

  Liked by 1 persoon

 34. Tijl Uylenspiegel // juni 22, 2017 om 15:46 //

  Nou met paarden is het niet zo moeilijk om mij off-topic te krijgen hoor, dat is decennialang mijn passie geweest. De tijd dat ik de Friese hengst reed was min of meer de tijd dat ze uit alle macht probeerden het ras in stand te houden, door de kleine populatie hadden ze ontzettend veel last van inteelt, destijds was het ook zo dat het Friese stamboek een dwingend fokadvies gaf, een potentiële fokker kreeg de keus uit hengsten met zo min mogelijk verwantschap, als je je daar niet aan hield liep je het risico dat het veulen niet in het stamboek werd opgenomen, dat heeft goed geholpen alhoewel het nog altijd oppassen is bij het fokken. In die tijd is er ook geëxperimenteerd met de inbreng van Arabisch volbloed! maar dat sloeg niet aan. Bijzonder is ook dat de gemiddelde schofthoogte is toegenomen, vroeger was een stokmaat gemiddeld rond de 1.60, dat ligt tegenwoordig beduidend hoger. Kortom een perfect recreatie en/of tuigpaard. Tegenstrijdigheid is wel dat ruiters liefst zo min mogelijk knieheffing zien terwijl tuigpaardenmensen juist helemaal uit hun dak gaan bij veel knieheffing, kwijtraken doe je het echter nooit. Wat niet iedereen weet is dat de Fries een ras is doordat het altijd een gesloten stamboek is geweest, dit in tegenstelling tot de ouderwetse Groningse en Gelderse paarden.
  Ik heb nog zo’n stuk of veertig complete jaargangen van “In de Strengen” het blad van het KWPN, als je terugkijkt naar de foto’s van de kampioenen van destijds en nu dan zijn de verschillen goed te zien, destijds was de ombouw naar warmbloed nog bezig/net achter de rug en zag je na de vele F1 kruisingen soms de terugslag naar een wat meer ouderwets type. Zelf heb ik een aantal jaren een fokmerrie gereden en uitgebracht voor een fokker die behoorlijk hoog in het bloed stond maar qua type zo in het Gelders stamboek had gekund. Best bijzonder, haar vader was Kommandeur die afstamde van de volbloed Marlon XX en haar moeder had als vader Millers Grey XX eveneens een volbloed, maw. ze was driekwart volbloed maar onmiskenbaar met een Gelders aandoend uiterlijk. Hij had ook nog een Joost x Abgar XX merrie maar die kon zo doorgaan voor een Engels volbloed.

  Like

 35. Rep, wat een leuk en vrolijk liedje over de meisjes van Den Haag.
  Er lopen daar inderdaad mooie meiden tussen, dat klopt wel.

  Like

 36. In de redactiemail:

  Paarden Filmpje voor Tijl

  Afz:
  m maas

  Like

 37. Tijl Uylenspiegel // juni 22, 2017 om 18:22 //

  Dankjewel M.Maas, dat was ook het filmpje dat YouTube als vervolg op Merlin gaf. Goed te zien is wat ik tegen Arabieren heb, een beperkte schoft hoogte een vrij plat kruis met een hoogingeplante staart gecombineerd met een stijl achterbeen, gecombineerd een garantie op wandelende nieren als je daarop gaat rijden. Maar een prachtig hoofdje en veel show. Wat dit hengstje laat zien is vrij normaal gedrag voor een hengst die na een tijd op stal even de benen mag strekken, het zijn schijnaanvallen. Als het een echte aanval geweest zou zijn dan had hij hem in het passeren nog wel even met zijn achterbenen een stempel gegeven! 🙂

  Like

 38. Feniks // juni 22, 2017 om 23:31 //

  Republikein,
  Doe voorzichtig..een zwak hart is desastreus voor de toevoer van zuurstof naar de hersenen.
  Take care…

  Dit wordt vlgs mij de langste thread ooit op fenixx😄

  Like

 39. Republikein // juni 23, 2017 om 00:12 //

  Dat is zo, en geboren met bronchitis, ooit op een openluchtschool gezeten en daarom afgekeurd voor mijn verplichte nummer na 3 herkeuringen en dan ook nog kettingroker alsmede thans enorm verkouden zodat soms een enorme snottebel dat ik niet zou durven om aan die draad uit mijn neus te trekken vanwege leeg en ledig hoofd.

  Like

 40. trebor2110 // juni 23, 2017 om 00:51 //

  Nou Rommel als dat paarde filmpje een box wedstrijd was dan wilde ik me geld terug , dat paard rent alleen maar rondjes en valt een keer van achter aan 😦

  Like

 41. Tijl Uylenspiegel // juni 23, 2017 om 01:03 //

  De openluchtschool 🙂 Daar heb ik ook ooit nog op gezeten of beter gezegd gelegen !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: