Nieuw

Wanordelijkheden? Burgemeester Enschede faalt

Donderdag al verbood de burgemeester van Enschede de Pegida-demonstratie die voor zondag 18 (gisteren) gepland was, uit vrees voor wanordelijkheden. Met dat verbod waren we in zekere zin weer terug bij af – bestuurlijke smoesjes na linksextremistische pressie.

Dat Pegida het er niet mee eens was, is voorstelbaar. Dat men ondanks het verbod toch protesteren wilde was minder fijn, maar gezien de omstandigheden niet geheel onredelijk.

De rechtvaardiging van toch demonstreren zit hem in het terugkerende proces waar de burgemeester van Enschede voor boog. Demonstraties verbieden omdat een (politiek) concurrerende organisatie tezelfdertijd een tegendemonstratie aankondigt – waar van men (terecht) verwacht dat die tot agressieve confrontaties leiden zal – is bukken voor postzegelterreur.

Hannibal, Veren of Lood >>

Het is wat ik gister op twitter al zei tegen de Enschedese politie, die niet snapt wat neutraliteit inhoudt. We hebben in Nederland het recht op vrijheid van meningsuiting, demonstratie en vereniging. Het is aan een burgemeester dat te waarborgen, niet om dat te verbieden als een gewelddadige organisatie als Antifa zich niet in die democratische rechten van andere burgers kan vinden.

En:

Dat recht wordt hier geschonden door een burgemeester die de Antifa agenda uitvoert, of die dat nou beseft of niet. Hopelijk begrijpt de rechter het wel en wordt het hem binnenkort uitgelegd.

Om ongeregeldheden te voorkomen volstaat het om hen die met geweld dreigen tegen een vreedzame demonstratie op te pakken. Arresteer Antifa, zoals de burgemeester van Breda deed en het probleem is opgelost en de vrijheid van demonstratie gewaarborgd zonder dat het tot ongeregeldheden leidt.

Het is niet zo moeilijk, maar sommige burgemeesters zijn simpelweg niet geschikt. Weg met die ongekozen regent !

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7440 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Wanordelijkheden? Burgemeester Enschede faalt

  1. Een burgemeester die buigt voor terroristen, zoals antifa, moet vervangen of in ieder geval berispt te worden door de commissaris van de Koning. Tenslotte is die laatste toezichthouder van (falende) burgemeesters. Wellicht kan Wagensveld een afspraak maken om terzake te overleggen. Doet die Commissaris ook eens een keer wat nuttigs.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: