Nieuw

70 procent Nederlanders vreest terreuraanslag

Bijna 70 procent van de Nederlanders maakt zich weleens zorgen over een mogelijke terroristische aanslag. Maar slechts 4 procent is bang zelf slachtoffer te worden van terreur, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Een groot deel van de Nederlanders past zijn of haar gedrag aan de situatie aan. Ze gaan bijvoorbeeld niet naar hun favoriete vakantiebestemming vanwege terreurdreiging. Vooral Turkije wordt om die reden gemeden. Een kleine groep (3 procent) reist uit vrees voor een aanslag niet met het openbaar vervoer.

Nederlanders kijken volgens het CBS in het algemeen meer om zich heen, vooral op plaatsen waar grote groepen bijeen zijn, zoals vliegvelden, winkelcentra en bij grote evenementen.

Lees verder:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/28417696/__Angst_voor_terreuraanslag__.html

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on 70 procent Nederlanders vreest terreuraanslag

 1. Eigenlijk een beetje “verwarrend voor mij , pas “bleek nog dat iedereen hardstikke “gelukkig is? Ede waar de Burgervader eind v jaar een “Horde ! Marokanen ondanks zijn “Noodverordering< niet de "baas kon ,Imaam kwam zelfs te hulp "geschoten ! "Mooi dat de mensen in Ede ondanks hun Äfgefikte auto,s de Ällergelukgigste bleken en nu dit bericht ? Ik ben in öpperste "verwarring !

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // juni 19, 2017 om 23:05 //

  Ben ik bang voor een aanslag? Nou ik geloof het niet, het staat voor mij als een paal boven water dat die een keer gaat komen, de kans dat je daarbij getroffen wordt is kleiner dan de kans dat je bij een ernstig verkeersongeluk betrokken raakt, ga ik dan niet meer de weg op? Nou ik dacht het niet, ik rij wel defensief, als er een snelheidslimiet is dan houd ik me daaraan, het geeft een rustiger verkeersbeeld en je verminderd het risico, daarbij ben ik een zeer ervaren automobilist. Bang voor een aanrijding? Nee niet echt. Bang voor een aanslag? Niet bewust, het zou kunnen dat ik onbewust op drukke plaatsen kijk naar uitwegen maar zelfs daar ben ik niet van overtuigd.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // juni 19, 2017 om 23:51 //

  Kijk dit bedoel ik, vanmiddag was er weer een aanslag in Parijs; http://www.ad.nl/buitenland/auto-van-man-die-inreed-op-politie-champs-elysees-bevatte-springstof~a175622d/
  Je rijd dus met een auto gevuld met explosieven tegen een politieauto aan, je hebt een kalasjnikov bij je en vervolgens gaan de explosieven niet af en je hebt de tijd niet om de meegebrachte wapens te gebruiken. Nee dan doe je het goed! Dan ben je gewoon nog te stom om te poepen!

  Like

 4. Republikein // juni 20, 2017 om 04:03 //

  Zo is dat Tijl, kan je net zo goed met een boodschappentas bier tegen een plizie oto knallen.
  Wat een larie.

  Like

 5. Alphons Mantel // juni 20, 2017 om 13:58 //

  een islamitische aanslag heeft niks met islam te maken , zeggen wethouders, de politie en de publieke omroepen

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: