Nieuw

Over terreur

Op de chique Apollolaan in Amsterdam Zuid staat een oorlogsmonument. Een groepje van drie bronzen mannen. Zij staan daar omdat de Duitsers in WOII daar burgers hebben geëxecuteerd. Het waren gevangenen, maar met de daad waarvoor ze geëxecuteerd werden hadden ze niets te maken. Dat nu, is terreur.

Als het inderdaad de verzetsstrijders waren geweest die de daad — de executie van een Duitse officier — hadden gepleegd dan was het geen terreur geweest, maar de executie van vijanden van de staat. En de staat, dat was toen de bezettingsmacht van de Duitsers. Meestal probeert de macht het te doen voorkomen dat het geen willekeurige burgers zijn maar dat zij wel degelijk staatsvijanden waren. Het moet duidelijk worden dat ook maar de minste ongehoorzaamheid ongekende gevolgen kon hebben. De jakobijnse en stalinistische terreur zijn daar nog heftiger voorbeelden van. Als een bevrijdingsbeweging aanslagen pleegt op gezagsdragers en hoogwaardigheidsbekleders of op de gewapende verdedigers of anderszins voor het in stand houden van hun macht vitale systemen dan is dat geen terreur. Zij bestrijden daadwerkelijk hun vijand, wat je daar verder ook van mag denken. Naarmate die machtige vijand zich beter beveiligd of de bewapening en aanhang van dergelijke bewegingen tekort schiet wijkt men uit naar terreur. Het angst aanjagen van de bevolking door geweld en dood tegen willekeurige burgers en het daarmee of op andere wijze ontwrichten van het dagelijks leven. Datzelfde geldt ook omgekeerd: naarmate een zittende macht meer in het nauw komt grijpt zij meer naar terreur

Door Victor Onrust

Harde Woorden

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2161 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

10 Comments on Over terreur

 1. Tijl Uylenspiegel // juni 19, 2017 om 02:15 //

  Terroristen of vrijheidsstrijders, de scheidslijn is flinterdun, het wordt bepaalt door wie er wint.
  Nelson Mandela vrijheidsstrijder of terrorist ?
  Yasser Arafat vrijheidsstrijder of terrorist ?
  Fidel Castro vrijheidsstrijder of terrorist ?

  Like

 2. skeeter // juni 19, 2017 om 02:54 //

  Stuk voor stuk terroristen Tijl, moorden zit in hun bloed

  Like

 3. polderboy // juni 19, 2017 om 08:12 //

  @skeeter 05:16
  Het betreft een aanval op een recent na invallen gesloten haatmoskee in Finsbury park in Londen.
  De terreurmoskee was leverancier van haat imams, waarvan een levenslang heeft gekregen in de VS, en ook was de tot verderf oproepende moskee leverancier van vliegtuigen opblazende terroristen en terroristen die tijdens 9/11 graag mede dood en verderf zaaiden.
  http://news.nationalpost.com/news/police-vehicle-strikes-several-pedestrians-on-london-road-one-arrested

  Kort na de sluiting kreeg de moslimgemeenschap weer toestemming om de terreurmoskee te openen als centrum voor bruggen bouwen (better community relations):
  http://www.cambridge-news.co.uk/news/uk-world-news/london-seven-sister-mosque-van-13203301

  We moeten even afwachten, wat we er van de overheid van mogen denken.

  Like

 4. @ Tijl Uylenspiegel je vergeet er een Christopher Columbus terrorist .
  Wel een van de beste voorbeelden Christopher Columbus was de isis van 1492

  Like

 5. polderboy // juni 19, 2017 om 09:28 //

  Vervolg 08:12
  Verder betekende dat de terreur moskee na het hernoemen tot “het centrum voor bruggen bouwen” gewoon weer de functie van moskee kreeg.
  De terreurmoskee is dus gewoon weer een moskee, waar ze nu officieel bruggen bouwen.

  Like

 6. Duchesne // juni 19, 2017 om 09:41 //

  De lijn tussen terreur en vrijheidsstrijd is niet te trekken, net als een vrijheidsbeweging die criminele activiteiten heeft om de strijd te bekostigen….

  Een goed voorbeeld is de FARC, vrijheidsstrijders tegen een regime dat burgers vermoordde en tegelijkertijd haalde men inkomsten uit de handel in drugs…..ergrns moet men wapens betalen, mensen voeden en zo zijn er legio kosten in een strijd. Logishc dat het een het ander nodig heeft.
  Dito de IRA, voortgekomen uit onderdrukking en moordpartijen door het heersende gezag, same shit met Fidel Castro. Je land word door multinationals en criminelen uit de VS als speeltuin gebruikt en de plaatselijke bevolking is niet meer dan een vlieg op een taart. Wat maakt mensen terroristen, of beter, waarom grijpen burgers naar de wapens?

  Ik denk dst wanneer ene partij andere partijen in een onmogelijke hoek zet of lange tijd dusdanig het leven zuur maakt er een reactie komt. En aangezien zittende machthebbers niet graag onderhandelen en hun macht delen is er een middel nodig dat onderhwandelen tot noodzaak maakt. We noemen dat geweld en terreur, de partij die het gebruikt noemt het verzet. Het is beide.

  Wie de Spaanse burgeroorlog (oorlogen, er waren er vanaf 1800 tot 1936 maar leifst 8 ! ), wie de oorzaken daarvan bekijkt ziet uitbuiting, machtsmisbruik en gerechtelijke willekeur ten voordelevan de rijke klasse als grootste oorzaken.

  We staan nu in tegenstelling tot de eerder genoemde redenen voor nog een reden, de meest fundamentele van de mens, overleven omdatmen verdrongen word en omdat eigen landgenoten dit stimuleren door met willekeur een groep boven anderen te plaatsen.

  De meest recente aanslag in Londen kan misschien wel worden gezien als de eerste daad van verzet vanuit de eigen bevolking, maar het kan ook een vader zijn die een kind of vrouw is kwijtgeraakt door de bevoordeling en het geweld dat een bepaalde geloofssekte meebrengt. Wraak, gerechtigheid, een eerste duidelijke daad van verzet? De pers zal het rascisme noemen, of facisme, of geestelijk onstabiel of iets van dien aard. Alles om de persoon die in verzet is gegaan tot een rariteit te bombarderen, tot een geesteszieke. De geestszieken zitten echter in het parlement, in de politieke partijen, in het bestuur van landen, bij de EU. Mij is zonder verdere informatie wel duidelijk dat het een burger was die te ver is gedreven en heeft besloten in verzet te gaan op een manier die voor deze persoon haalbaar was, desnoods alleen en met de dood als zeer reeel einde. Het doelwit symbolisch, de haatsekte heeft een bericht gehad en ongetwijfeld begrepen, de autochtoon is het zat aan het worden. Begrip en respect voor de persoon die in verzet is gegaan tegen en oneerlijke poliitek van import en voortrekkerij van mislams, dit is menselijk gedrag bij onrecht, bij machteloos worden gemaakt. Dit is het gevolg van een zieke politieke elite met zieke ideeen. Opgeroepen geweld !

  Dit is het gevolg van een beleid dat de eigen bevolking onderdrukt en wegcijfert, dit is het gevolg van leven in een grote stad met een moslim bevolking. Er is reeds veel meer verzet tegen moslim en allochtone bendes, maar het word uit de pers gehouden. U zou eens op het idee komen verzet te plegen.

  We zijn sinds vanochtend officieelen compleet duidleijk voor iedereen te zien in burgeroorlog, ongeacht hoe de heersende orde het noemt. Het is een oorlog met een sekteleer als oorzaak, met een elite die verraad pleegt als faciliteerders en met een bevolking die zich bewust aan het worden is welke smerige streek hen word geleverd. Laat er genoeg touw zijn en veel bomen, bijltjesdag komt eraan, het is een logisch gevolg van de europeese politiek tegenover de eigen burgers. Wraak !

  Het gaat een hete zomer worden….

  Liked by 1 persoon

 7. polderboy // juni 19, 2017 om 10:37 //

  “Etnisch cultureel overstijgend gedrag van berijders van bestelbussen blijkt te convergeren en lijkt daarmee duidelijk bewijsgronden te leveren voor de stelling dat een geslaagde integratie binnen de context van het ideële streven naar een bloeiende en diverse multicultuur binnen handbereik ligt”, zei mijn buurman over de schutting vanochtend.

  Nadat hij naar binnen was gelopen, fluisterde zijn vrouw tegen me:
  “Sorry, hij kijkt veel naar de NPO, vandaar.”

  Like

 8. Duchesne // juni 19, 2017 om 13:48 //

  nieuwe terreur aanslagen in Duitsland, op 13 plaatsen in Duitsland zijn de spoorlijnen gesaboteerd door Antifa en co….

  Marrokaanse moskeeen roepen kudeeop om het hoofd koelte houden: ff voor de duidelijkheid, bij een busje op de steop van de msokee staat heel moslimminnend mislamisme op de achterste poten en de slachtongen onder blanken staan ze zonder enige schroom toe te juichen…hallo, wie is er hier gek? Alle makaaken terug naar de rif, direct, wat denken ze wel dat ze zijn. Multiculti samenleving is totaal mislukt en ondermijnend voor onze waarden en normen.

  Regering: begin nu maar je bevolking te bewapenen en makaken te repatrieeren, want alles wat na vandaag gebeurd is direct jullie schuld. En regering, vrees de woede van je eigen burgers maar meer dan die van mislamisten, want jullie zijn aan het einde van jullie machtsspel gekomen.

  Het is nu even wachten op de eerste slachtoffers onder de politie door groepen mislams maar datgaat niet lang meer duren. De autochtone burgers zijn reeds doelwit, keer op keer. Ergens is de kruik in het water nu aan het barsten…..

  Like

 9. Denk ook dat er een geweldspiraal komt dat uitmond in een burgeroorlog.
  De loopgraven worden steeds dieper.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: