Nieuw

Nationale politie; zin en onzin

De laatste dagen, of misschien moet ik zeggen de laatste weken of maanden komt het falen van de politie steeds vaker aan het licht. Niet zo heel gek als je dermate opzichtig volkomen tekort schiet.

Wat echter nog een beetje verborgen blijft is dat het helemaal niet van de laatste maanden is maar dat het al jaren speelt. Tikkeltje bizar is het wel, bij het aantreden van Rutte II werden twee prominente VVD’ers naar voren geschoven als ware “crimefighters“. Nou je kunt met enig gemak stellen; “Dat hebben we geweten”!!

De ene na de andere flater haalde de voorpagina’s en in dit geval niet eens omdat de immer Linkse pers zo graag rechtse coryfeeën ten val wilden brengen, nee ze deden het helemaal zelf, geheel op eigen kracht. Bye bye crimefighters dus.

Mede onder hun leiding werd ook de Nationale Politie vormgegeven, op de één of andere manier vinden links en rechts zich er altijd in om alles groter te willen. Dat groter lang niet altijd beter is daar weet iedereen wel voorbeelden van. Zo ook bij de politie, alles wordt van bovenaf geregeld en beslist maar de afstand tot de realiteit wordt almaar groter. hats-557581_640Als zo’n “politietopper” eenmaal iets in zijn hoofd haalt dan laat hij zich natuurlijk niet tegenhouden door milde protesten uit korpsen of door Gemeenten. Die moeten gewoon niet zeuren want die hebben er lang niet zoveel verstand van als de ‘toppers’ (tenminste dat vinden ze zelf).

Natuurlijk door centraal in te kopen kunnen grote bedragen gewonnen worden doordat er dan flinke kortingen bedongen kunnen worden, schaduwzijde is dat corruptie op de loer ligt. Als er een beslissing moet worden genomen in wat voor auto’s of motoren de gewone diender zijn werk moet doen dan gaat het om mega orders, niet alleen de landelijke importeurs kijken daar verlekkerd naar, ook de fabrikanten zien dat. En allemaal zijn ze maar wat graag bereid om degenen die met de inkoop belast zijn te paaien, die worden dan belangrijk, heel belangrijk mag je wel zeggen. Té belangrijk zou je ook kunnen zeggen, als zulke mensen plots een jaarsalaris buiten de fiscus om in de zak kunnen steken dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan. Dat is een wetmatigheid die overal ter wereld opgaat, ook in ons kleine landje.treasure-chest-619899_640

Maar genoeg over reëel bestaande en mogelijke corruptie, de politie is er om de burger te beschermen,  “To serve and protect” zeggen ze dat zo mooi in de USA, dat zou je soms uit het oog verliezen Niet zo gek natuurlijk omdat de politie nou eenmaal meer naar buiten treed als incassobureau “De Blauwe Pet”, speciaal om de burger met boetes op het goede pad te houden, dat ze daarbij volslagen zijn doorgedraaid dat hoef ik denk ik niemand uit te leggen. Enkele kilometers te hard is al gauw goed voor een gepeperde rekening en ook bij andere verkeersovertredingen loopt de meter snel op.vespa-2074919_640

 

 

 

In de tussentijd gaat het niet echt lekker met het beschermen van de burger, vorige week kwam al naar buiten dat het platteland het nagenoeg zonder politie moet zien te redden. De politiebobo’s hebben namelijk besloten dat het speerpunt in de grote steden komt te liggen, niet dat daar nu de criminaliteit ineens opzichtig afneemt, dat niet. Maar de criminaliteit op het platteland neemt wel schrikbarend toe.

Weekblad Elsevier kwam deze week ook met een artikel over deze problematiek, zij wisten te vertellen dat de komende tien jaar er tweehonderd van de in totaal vierhonderd politiebureaus moeten sluiten en dat terwijl de minimum aanrijtijd nu al in 75% van de gevallen niet gehaald wordt en dan moet je vooral niet in minuten rekenen eerder in kwartieren.

Dit heeft ertoe geleid dat burgers steeds vaker zelf de criminelen te lijf gaan, het aantal buurtwachten is opgelopen van +/- 250 in 2012 tot +/- 700 in 2017 zowat een verdrievoudiging dus. Dit leidt soms tot levensgevaarlijke situaties want die criminelen zitten er natuurlijk ook niet op te wachten tot er een paar brave huisvaders naast hun staan.

Natuurlijk staat de politie gelijk klaar met het waarschuwende vingertje, ze vinden het allemaal wel best maar als er opgetreden moet worden dan moeten zij geroepen worden. Dat werkt natuurlijk maar zelden en het ligt voor de hand dat er regelmatig geweld bij komt kijken om een ‘verdachte’ vast te houden totdat de politie eindelijk arriveert. Buurtwachten zijn, net als iedere burger, bevoegd om een crimineel die op heterdaad is betrapt staande te houden, indien nodig met “gepast geweld“. En dat is natuurlijk een rekbaar begrip dus dat gebeurt volop. De politie kan daar pas op reageren als de betrokkene aangifte doet en dat blijft vaak achterwege. Ja dank je de koekoek, die weten ook wel dat als ze dat doen ze kans lopen dat ze achteraf nog even bezoek krijgen op hun eigen woonadres, je hoeft waarlijk geen genie te zijn om dat te bedenken. En zo rotzooien we maar door in dit landje, er is stilzwijgend bezuinigd op de politie en alles is bedekt met de mantel der liefde onder het motto; “als wij het niet zeggen dan weet niemand het”.

Is Tijl dan zo’n tegenstander van een Nationale Politie? Nou niet helemaal, ik denk dat er veel te winnen zou kunnen zijn door Landelijk de inkopen te regelen, daar valt veel winst te behalen, het maakt nogal wat uit of een korps besluit om vijf Volkswagens aan te schaffen of dat er Landelijk besloten wordt om er vijfduizend te kopen. Er zal dan wel voor gezorgd moeten worden dat niemand in de gelegenheid komt daar een graantje van mee te pikken. Controle op de controle en desnoods daar ook weer controle op.

Daarnaast moeten gemeenten, ook de kleintjes wel zeggenschap blijven houden op hoe groot hun korps moet zijn. Nu wordt dat vaak ondervangen doordat er allerhande wachters met of zonder BOA worden aangesteld maar in feite komt dat neer op een verkeersagent ‘light’, ruimschoots onvoldoende getraind en vaak onkundig. Geef een bijstandsgerechtigde een mooi uniform en hij denkt al gauw dat hij god is. “Oh uw hond poept en u heeft geen zakje, tja meneertje dat wordt een boete hè” “Hoeveel dat kost?” “Nou dat weet ik niet, dat hangt er een beetje vanaf hoeveel de wethouder nodig denkt te hebben”. Nee dat soort Melkertbanen daar zitten we niet op te wachten met z’n allen, dat werkt willekeur in de hand en de criminaliteit dring je er niet mee terug.

Politie; regionaal waar het kan en landelijk waar het moet

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

5 Comments on Nationale politie; zin en onzin

 1. Met iemand als Aalbesberg aan het bewind krijgt landverraad een nieuwe dimensie.

  Like

 2. JackvanderVeen // juni 19, 2017 om 12:47 //

  Aalbersberg, geboren zonder kloten en zal deze ook nimmer krijgen. Kontenkruiper eerste klas, schijnheilig onderkruipsel. Rat!

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // juni 19, 2017 om 13:33 //

  Maar Aalbersberg is hoofdcommissaris in Amsterdam en niet van de nationale politie. Hoofd van de nationale politie is Erik Akerboom.

  Like

 4. Zou er veel verschil zijn?

  Like

 5. Nederlandse politie schaamt zich niet voor collaboratie, oude tijden herleven.
  http://nieuws.tpo.nl/2017/06/21/nederlandse-politiebond-houdt-iftar-gebed-temidden-islamitische-terreurgolf-europa/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: