Nieuw

Nederland oh Nederland

Ja inderdaad, de eerste regel van een liedje van André Hazes. Ja goed, feitelijk ging het liedje niet over Nederland maar over voetbal en dat scheelt natuurlijk meteen een slok op een borrel.

Nee geen voetbal, ik wil u dit keer meenemen op een klein reisje door de tijd voor wat betreft Nederland, dat kleine landje aan de Noordzee. Nee Tijl is geen expert op dat gebied maar hij heeft gewoon wat feitjes opgezocht.

clogs-2303693_1280

Allereerst maar eens de bevolking, want laten we eerlijk wezen, een land wordt voor een belangrijk deel gevormd door de bevolking. En dan stuit je meteen al op verbazingwekkende cijfers. Zo had ons land in 1917 6.612.000 inwoners en dat groeide niet spectaculair maar gestaag. Laten we maar eens kijken in stapjes van tien jaar;

 

1917  6.612.000

1927  7.576.000

1937  8.598.000

1947  9.629.000

1957  11.021.000

1967  12.597.000

1977  13.853.000

1987  14.665.000

1997  15.611.000

2007  16.358.000

2016  17.000.000

alkmaar-1503369_640

Nou niks schokkends zult u zeggen, ruwweg 1 miljoen mensen erbij per 10 jaar. Maar daarbij gaan we dus wel even voorbij aan het feit dat we er dus eerst 1917 jaar over hebben gedaan om vanuit het jaar 0 tot 6,5 miljoen in 1917 te komen! Tikkeltje bijzonder vind ik dat de groei tussen 1937 en 1947 niet is afgenomen door de oorlog maar gewoon in hetzelfde tempo doorging, eigenaardig nietwaar? Frappant is ook te zien dat de zogenaamde babyboom na de oorlog eigenlijk reuze meeviel, in elk geval lang niet zo schrikbarend als men graag doet voorkomen, woorden als “de grijze golf” en dergelijke worden door de cijfers behoorlijk tegengesproken! Net zo, of misschien nog wel frappanter om te zien is dat na pak hem beet 1960 het geboorteoverschot afnam maar dat de bevolking in hetzelfde tempo bleef doorgroeien, drie keer raden hoe dat nu kwam….

De vraag die zich (bij mij althans) opdringt is hoelang we zo’n bevolkingsgroei nog vol kunnen houden zonder dat het onleefbaar wordt. Tijl vind namelijk dat met name de Randstad dat al is. Vooral omdat het multiculturele drama zich met name daar afspeelt. Nee daarmee zeg ik niet dat er in de rest van Nederland geen allochtonen leven maar verhoudingsgewijs wel een stuk minder met waarschijnlijk wat uitschieters in het oosten van het land waar vroeger veel industrie was.

In honderd jaar is de bevolking bijna verdrievoudigd, als we die groei vol houden dan zouden er in 2117 dus 48.000.000 mensen op dat kleine stukje aarde bevinden! Hoeveel daarvan dan nog op een Germaanse afkomst terug te voeren is mag u zelf invullen maar Tijl is daar niet optimistisch over. Het ligt niet voor de hand dat de Arabische en Afrikaanse import plotseling een ander tempo van voortplanten aanneemt dan in de landen van oorsprong, en dat terwijl de voortplanting van autochtonen bedroevend is. Als we het aan de autochtonen zouden overlaten zou de bevolking juist drastisch afnemen. De groei is dus uitsluitend te danken aan import.

Je leest nogal eens dat voor een “gezonde economie” bevolkingstoename onontbeerlijk is. Daarmee bedoelt men dat de economie alleen “gezond” is als hij groeit. Hoezo dan? We hebben het nu toch goed met z’n allen? En hoe gezond is die bevolkingsgroei dan voor de bevolking? Tegelijkertijd herkent men bijvoorbeeld wel dat de maatschappij steeds meer polariseert, zou men nu werkelijk menen dat dat afneemt als de bevolking in dit tempo blijft groeien? Zou het niet veel meer voor de hand liggen dat dit dan juist toeneemt?

Ik heb het dan niet zozeer over het polariseren van de politiek maar over het polariseren van bevolkingsgroepen. Je zou nu globaal kunnen zeggen dat er drie groepen zijn ontstaan; Nederlanders- Turken en Marokkanen- Surinamers. Autochtone Nederlanders zijn nu nog in de meerderheid maar in het huidige tempo neemt die meerderheid in rap tempo af. En terwijl de zogenaamd christelijke bevolking nog nauwelijks naar de kerk gaat zien we juist dat nieuwkomers fanatiek de door hen meegebrachte religie volgen en met name protestanten zijn erg “inschikkelijk”, ze willen zelfs christelijke feestdagen opofferen ten gunste van islamitische feestdagen, tweede paasdag, tweede pinksterdag, tweede kerstdag staan allemaal op de nominatie om afgeschaft te worden, niet omdat daar om gevraagd wordt maar omdat ze zo inschikkelijk zijn! U gelooft mij niet? De Christen Unie heeft een program dat nagenoeg identiek is aan GroenLinks! De invloed van katholieken binnen het CDA neemt af met als gevolg dat het CDA langzaam maar zeker verlinkst.

Ach Tijl zit maar een beetje te filosoferen natuurlijk maar ik denk toch dat je met enig gemak zou kunnen stellen dat mijn generatie slechte rentmeesters zijn geweest, wij hebben ons land laten verkwanselen en de vraag is maar zeer of dat zich nog laat herstellen. Tijl is daar niet optimistisch over, sterker nog Tijl denkt dat we al verloren hebben nog voordat we goed en wel in de gaten hadden dat het de verkeerde kant op ging. De multiculturele ramp heeft zich al voltrokken en verergert zich alleen. En dat is niet beperkt gebleven tot Nederland want alle andere rijke Europese landen zijn geïnfecteerd met hetzelfde virus van volksvervanging. En nee, vrolijker is het er intussen niet op geworden, en dan heb ik het niet alleen over de islam en alles wat daarmee samenhangt maar van saamhorigheid kun je alleen nog maar in boekjes lezen. Trots op Nederland? Welk Nederland dan? Het Nederland dat onze voorouders hebben opgebouwd of het zootje dat wij ervan hebben laten maken?

smartphone-1790833_640

 

 

 

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

12 Comments on Nederland oh Nederland

 1. Ik denk dat we een mooier en leefbaarder land zullen hebben met 6 miljoen inwoners en een cultuurkatholieke (vooral géén gristelijke) manier van samenleven. Katholiek vanwege mijn opoe die fan van Maria was en al die kèrls in de kerk met die keinder (toen al) maar niks vond. Niet dat ik dan meedoe aan de rituelen maar het kijken naar een Mariaprocessie geeft toch een warm gevoel. Dus een herkeuring is nu van belang. Geen Nederlands Bloed door d’Aderen en een Warm Gevoel bij een Mariaprocessie betekent gewoon opzouten en terug naar je maker. [Nee, ik bedoel niet die Maria bij Pornhub]

  Like

 2. About Tijl Uylenspiegel (289 Articles)
  Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

  Haha, ik kan nog veel van je leren, Tijl!

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // juni 15, 2017 om 15:08 //

  Je nickname doet iets anders vermoeden 🙂
  Bijna 300 artikelen al! Ik schrik er zelf van.

  Liked by 1 persoon

 4. Duchesne // juni 15, 2017 om 16:04 //

  Hoe kom je aan mijn foto’s Tijl? Baffled….

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // juni 15, 2017 om 17:08 //

  Baffled? Dat heb ik toch even op moeten zoeken hoor!

  Like

 6. Hier zal je ook wel baffled van zijn:

  Like

 7. Feniks // juni 15, 2017 om 20:43 //

  Inderdaad, het Nederland dat onze voorouders hebben opgebouwd en niet het zooitje dat wij ervan hebben laten maken, niet wij Tijl, wel “onze” politici.

  Beetje off topic maar neem je eigen maatregelen.
  Zoals ik nu bezig ben te doen, legitieme zelfverdediging mocht iemand kwade bedoelingen hebben en neem een hond ( een goeie) niet een sufferd, maar een wakker ding.

  Gister liep ik daarmee door het bos en voor de eerste keer ging mijn nog best jonge WH volledig uit haar dak vanwege een persoon die volkomen verhuld ergens duister aanwezig zat te wezen..
  Ik zal de kleding en uitstraling maar fff niet beschrijven, maar hij bevroor.
  mijn witje zag het goed.
  Getraind zoals ze nu met 15 maanden is bleef ze op commando staan, prima, sociaal en betrouwbaar maar uiterst alert, ik kan als vrouw alleen op mijn maatje rekenen.
  ik kan jullie de kennel waar ze vandaan komt aanbevelen.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // juni 15, 2017 om 23:09 //

  Nee daar wil ik toch even tegenin gaan Feniks, politici in Nederland worden door de stemmers gekozen, het ligt wel degelijk aan ons, wij hebben niet op tijd de verantwoordelijken via de stembus terug geroepen, sterker nog; dat doen we nog steeds onvoldoende. Partijen als D66 en GroenLinks zijn nog altijd ruim vertegenwoordigd en die zijn gekozen door de Nederlandse bevolking en echt niet alleen door allochtonen. Een stevig deel der bevolking is nog altijd ziende blind en horende doof. Zijn dat allemaal mafkezen en sufkoppen? Nou in mijn boekje wel, vraag is wat doen we eraan?

  Like

 9. Feniks // juni 15, 2017 om 23:55 //

  Tijl, misschien heb je gelijk.
  Ik heb vrienden die de laatste keer stembusgang hebben gestemd om “wilders” niet aan de macht te helpen en die verbaasd reageerden toen ik zei wel op hem gestemd te hebben.(Dat kan ik dan gelukkig nog wel zeggen)

  Ze zijn helaas nog niet bewust en hebben in hun riante leven nog niet te maken met de huidige islamisering.
  Ze hebben wel alarmsystemen en bewakingscamera’s .
  zucht …wanneer worden jullie wakker denk ik dan..
  Wat doen we eraan?
  Ik merk bij mezelf dat ik dan maar mijn mond houd, het heeft op dit moment nog geen zin.
  Laf? Misschien?
  Moet ik nieuwe vrienden zoeken?
  Katie Hopkins zegt van wel, maar het is wel een pijnlijk eenzame onderneming.
  Ik zie ditzelfde fenomeen zich afspelen bij mijn kinderen die met deze problematiek worstelen.

  Wat ik wel wil zeggen is dat politici ons het een voorspiegelen en vervolgens iets totaal anders doen en daar trappen nog veel te veel goedgelovigen ongeinformeerden in, zo ook in mijn omgeving.
  voorbeeld, een van mijn vriendinnen heeft VVD gestemd omdat Rutte zgn veel moed toonde om die Turkse minister tegen te houden.
  een ander stemde D66 want Pechtold is toch een leuke man!
  Ik word daar helemaal simpel van!

  Je wilt je vrienden niet kwijt maar …..

  Dat niet op de hoogte zijn, wat doe je daar nu aan?

  Like

 10. trebor2110 // juni 16, 2017 om 00:24 //

  Ik vind dat we alle religieuse dagen moeten afschaffen , laten we daarvoor in de plaats nemen een Gebroeders de Witt weekend , 2 vrijedagen voor J van Oldenbarnevelt, een Abel Tasman dag , een JP Coen midweek een Michiel de Ruyterdag een Pieter Pietersen Heynweek

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // juni 16, 2017 om 00:41 //

  Nou ja Feniks ik heb de wijsheid niet in pacht, ik kan wel zeggen wat ik doe en deed, ik spreek mij uit en ga geen discussie uit de weg, gesteld dat vrienden een niet onderbouwde keus maken zal ik echt niet zwijgen, hebben ze daar een probleem mee dan is dat jammer. Persoonlijk pas ik wel altijd op dat ik het wel met argumenten onderbouw, dus niet zeggen “dat vind ik stom” of iets van dien aard, maar zeggen; ” ik vind het nogal kort door de bocht om op basis van een incident er dan maar vanuit gaan dat het wel goed zit”.
  Iemand die Pechtold zo’n leuke man vind die is reddeloos verloren, die is gewoon te stom om te poepen.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // juni 16, 2017 om 00:45 //

  Dat zijn een hoop feestdagen die je noemt Trebor, misschien kunnen we het loofhuttenfeest er nog bij doen, dat duurt een week. Tel er dan je verlofdagen bij op en dan hoef je eigenlijk alleen nog maar bij te houden op welke dagen je wél moet werken…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: