Nieuw

Woningcorporatie Stadgenoot wil Nederlanders deporteren

In 2016 protesteerden de Amsterdamse huurdersorganisaties en de landelijke Bond Precaire Woonvormen tegen de afbraak van woonrechten. Zij richtten hun pijlen voornamelijk op woningcorporatie Stadgenoot omdat deze verhuurder het volgens hen het bontst maakt (Parool):

Aanleiding voor de demonstratie is de vergadering van Europese ministers met huisvesting in hun portefeuille in Amsterdam. Zij komen volgens de huurders alleen maar met plannen waardoor de Europese steden nog meer vercommercialiseren, sociale huurwoningen worden gesloopt, geprivatiseerd of verkocht en de woonrechten van huurders worden afgebroken.

Doorn in het oog van de demonstranten is dat Stadgenoot een fel pleitbezorger is van flexibele en tijdelijke huurcontracten. Precies één jaar later doet Stadgenoot een hernieuwde poging. Volkskrant:

De strikte Nederlandse huurbescherming moet worden versoepeld in de strijd tegen de lange wachtlijsten voor sociale huurwoningen in Amsterdam en andere populaire woningmarkten. Daarvoor pleit de Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot.

Stadgenoot is zelf de oorzaak van die lange wachtlijsten, want Stadgenoot geeft een derde van hun woningbestand aan geïmporteerde mohammedanen die helemaal nooit op een wachtlijst hebben gestaan.

Eenderde van de vrijgekomen huizen gaat naar huurders met een urgentieverklaring (vluchtelingen of mensen met medische nood). Reguliere huurders komen gemiddeld pas na 14 jaar op de wachtlijst aan een woning.

En daarnaast verkoopt Stadgenoot ook nog eens de vrijgekomen (voornamelijk sociale) huurwoningen ( jaarverslag 2015, PDF, pag. 15):

Want Stadgenoot maakt heel graag heel veel winst en doet dat ook ondanks gejammer over de verhuurdersheffing (pag. 33):

De opmerking over geldgebrek in de volgende quote uit de Volkskrant valt dan ook niet serieus te nemen.

Bijbouwen van huizen lijkt de meest logische oplossing om de lange wachtlijsten weg te werken. Maar door geld- en ruimtegebrek lukt dat onvoldoende.

Ik vraag me sowieso af wat Stadgenoot met zijn geld doet. Ik huur ook bij Stadgenoot en onder mijn hijsbalk zit een gevelsteen en daar staat op: ‘1901’. Dat zal het bouwjaar zijn van dit pand dat destijds misschien een paar duizend gulden gekost heeft om te bouwen. In de 23 jaar dat ik hier woon heb ik al tienduizenden euro’s aan huur overgemaakt en is mijn huur sinds de ingangsdatum van mijn contract (december ’93) 2,5 keer over de kop gegaan, omdat mijn huis zogenaamd voor te weinig geld verhuurd wordt en er dus altijd de maximum huurverhoging op los gelaten wordt. Elke euro die ik overgemaakt heb naar Stadgenoot is pure winst voor ze.

Wat Stadgenoot feitelijk wil is de huurbescherming opheffen.

U bent een kip, en u gaat geplukt worden. En als u kaal bent moet u plaats maken voor het nieuwe Herrenvolk.

In zes jaar tijd zijn er ruim 250.000 corporatiewoningen verdwenen door verkoop en almaar stijgende huurprijzen.

In de maanden november, december en januari heeft Rochdale tachtig procent van de huizen aan statushouders gegeven

En als u dan uit uw buurt verwijderd bent, kunt u geen betaalbaar huis meer vinden in Amsterdam.

Amsterdam: ‘Nooit eerder was een huurwoning zo duur: gemiddeld 2100 euro per maand’

Mijn huur is in vijf jaar 30 procent gestegen, word ik de stad uit gejaagd?

Doe mee met 8.460 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7434 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Woningcorporatie Stadgenoot wil Nederlanders deporteren

 1. Als oudkraakpandbewoner moet je dit toch wel vreselijk pijn doen Fub? Met het lulletjesvolk meedoen en huur betalen voor een onderkomen. Je kan altijd nog een baard opplakken en net doen alsof je een moslim bent om aan een gratis woning te komen,

  Like

 2. Ik heb mijn huurprijs niet vermeld 😉
  En die doet niet zo’n pijn.

  Like

 3. Eigen Haard kan er ook wat van. Ik vroeg ooit of ze een vrijgekomen woning in ons portiek asjeblieft aan beschaafd volk wilden toewijzen. Ruim twintig jaar rust op de trap zou in één klap naar de bliksem zijn door een nest aso’s. Het hooghartige antwoord was dat men alleen keek naar woonduur en geschiktheid van de woning en niet naar iemands gedrag. Alsof ik een vuige racistische vraag gesteld had. Toevallig kwam ik een intern beleidsdocument op het spoor waarin de zielige vluchteling zeer bewust niet op een slechte trap geplaatst zou worden. Dat was bijzonder slecht nieuws, social engineering om een gezond stuk bewoning intact te houden was uit den boze, maar welbewust Russische roulette spelen en kersverse import eventueel een hele trap te laten verzieken daar zag men het kwaad niet van in. Kortom, zonder Syrisch paspoort, al dan niet made in Turkey, hoef je in Mokum nergens meer op te rekenen.

  Like

 4. polderboy // juni 12, 2017 om 09:39 //

  Op pp.170 van dat jaarverslag zie ik 346 fte’s staan, en met 27 miljoen salaris+pensioenlasten in de V+W kom je op tegen de 80 mille gemiddeld per sociaal idealistisch gemotiveerde werknemer. Okay, er zijn wat bestuurders die 2 ton verdienen, maar dat is het.

  Verder levert de stichting 335 miljoen winst op beleggingen van 4 miljard, dus ze halen een rendement van 8,5%, waarbij mooie niet gerealiseerde waardestijgingen van 261 miljoen (jaar daarvoor 99 miljoen) de toon voeren.

  En in die krappe markt, kun je met verkopen mooie winsten maken, waar je sociale doelstellingen mee kan realiseren, waarbij de sociale doelstelling dat het sociaal idealistische personeel eerst de zakken vult, eerst moet worden bereikt natuurlijk.

  Een ding, die markt moet wel krap blijven en krap gehouden worden, en misschien steeds krapper worden, wil elke sociale idealist gemiddeld 80 mille blijven verdienen, om ons tot meer groen en duurzaamheid te kunnen blijven aanzetten…

  Liked by 1 persoon

 5. Saandeknikker // juni 12, 2017 om 14:03 //

  En straks iedereen een Basis inkomen van zo’n 1200 euro en geen toeslagen meer. De huurprijs blijft ieder jaar door stijgen en iedereen met een Basis inkomen kan zijn huis uit of moet verplicht samen wonen dat bijklussen is een fabeltje en maar voor een enkeling is weggelegd.
  Autochtonen kinderen worden zodoende verplicht een huis te kopen, levensgevaarlijk bij ziekte of geen werk wordt dat dan weer afgepakt, en hebben ze jaren voor De kat ze kut ? gewerkt, terwijl die nieuwe niksnut nog nooit, zowel hij of zijn familie iets heeft bijgedragen aan onze maatschappij ! Onze kinderen zijn het haasje, die betalen het gelach !

  Maar mensen gewoon VVD blijven stemmen hoor dan regeert de leugen gewoon lekker door.
  Stop Fake News en kijk FOX news veel beter dan CNN of die door en door Verrotte NOS.

  Liked by 1 persoon

 6. Moslimfascisten jagen op Nederlandse kinderen.
  Politie collaboreert ( net als in de oorlogsjaren ),
  http://regio.tpo.nl/2017/06/12/zoon-14-7-man-elkaar-geslagen-vader-geen-aangifte-politie-geen-tijd/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: