Nieuw

Het Franse gevaar

Dat klinkt alarmerend, en dat zou het ook moeten zijn. Zéér alarmerend zelfs. So what’s up doc.?

Zoals we hebben kunnen zien is Macron de Nieuwe president van Frankrijk geworden met zijn ‘beweging’ En Marche.gate-83792_640 Leuk voor hem natuurlijk, maar als je naar de verkiezingen kijkt toch een overwinning met kanttekeningen, in de eerste ronde kreeg hij slechts 24% van de stemmen en in de tweede werd hij alsnog gekozen dankzij de afwijzing van ‘extreem’-rechts. Nu lijkt het erop dat hij tevens afstevent op een enorme winst in de parlementsverkiezing. Waar zit nou het gevaar?

Oef waar te beginnen? Op de eerste plaats is zijn ‘beweging’ nog maar een jaar oud en een soort LPF-gevaar is niet ondenkbaar, hoe gaat hij al die plekken opvullen en hoeveel politieke charlatans zitten daartussen? Op de tweede plaats krijgt hij zoals het er nu naar uitziet een soort monopolie en dat is nog nooit goed geweest voor een gezonde democratie. Los daarvan moeten we Macron toch zien als een soort van Franse Pechtold en dat is zeker niet bedoeld als grap.

Laten we dus maar even op en rijtje zetten wat hij zoal wil;

Hij wil (net als Hollande voor hem) een minister voor Financiën voor de eurozone.(met een eigen ‘euro begroting’), een euro depositogarantiestelsel voor spaarders en een euro werkeloosheidsverzekering met daarnaast een hele rits euro fondsen.

Die fondsen moeten allemaal gevuld worden met euro belastingen en euro staatsleningen. Het is alsof je Pechtold hoort praten als hij zegt dat die ‘euro fondsen’ tot doel hebben investeringen mogelijk te maken in landen die daar zelf geen geld(!) voor hebben (Frankrijk, Griekenland, Italië) zodat er economische groei ontstaat, de arbeidsmarkt groeit en mensen daardoor geen noodzaak meer zien om op le Pen te stemmen….

Macron wil net als Pechtold meer Europa en de Totale euro maar dan wel zo dat Frankrijk er het meeste van profiteert. Een soort “America First” maar dan op z’n Frans. Macron wil eigenlijk Nationale schulden ombouwen tot Europese schulden (voelt u de bui al hangen?) Zo moet er ook een fonds komen om landen die in de problemen komen en een fonds om ‘sleutelinvesteringen’ te doen.

Daarnaast moet er een €uropees defensiefonds komen plus een €uropese CIA, een €uropese FBI, een €uropees militair Hoofdkwartier en een €uropese Veiligheidsraad en een €uropees monetair Fonds. En u mag drie keer raden wie dit allemaal moeten gaan betalen want hoe je het ook wendt of keert die plannen gaan gigantisch veel geld kosten en Frankrijk heeft net als Italië en Griekenland geen Franc/Drachme/Lire, of op zijn Hollands gezegd geen cent te makken.

En als klap op de vuurpijl (het ‘pièce de résistance’) moet de opvang en toelating van asielzoekers uit Midden en Noord-Afrika €uropees geregeld worden en ruimhartig toegelaten worden want zegt hij; als je het goed regelt levert dat een enorme economische impuls op…. (ja hoor eens, dat zegt hij hè?)

Waar het op neer komt is dat we straks geen flikker meer te vertellen hebben en dat we ons geld mogen inleveren bij de €uropese Unie. Heel geruststellend is natuurlijk dat Frankrijk, Italië en Griekenland al zo’n goede reputatie hebben met uitgeven van andermans geld…. Toch?

Het is alsof je grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt! Er moet een Europese Federatie worden opgetuigd naar Franse snit en als stok achter de deur zegt hij dat als daar niet aan wordt toegegeven de Fransen bij de volgende verkiezing zo boos zullen zijn dat Marine le Pen aan de macht komt.

Wat zegt u? Chantage?? Ja waarom denkt u eigenlijk dat dat een Frans woord is? Ze hebben het uitgevonden en Macron heeft het verbeterd! Ik geloof dat ze zo iemand in Rotterdam een kokosmakroon noemen. Misschien kunnen we daar de variant kokosMacron van maken! En vergis u niet, de “Liberale Fractie” in de €U staat onder leiding van Guy Verhofstadt te juichen aan de zijlijn en Pechtold krijgt spontaan een orgasme.
Ejaculation_educational_seq_4.png

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

19 Comments on Het Franse gevaar

 1. VarAway // juni 12, 2017 om 13:17 //

  Heeft u vanmorgen op BNR ochtendspits D66 € Parlementarier Sophietje in het Veld
  horen kraaien over Macron en zijn gedoe?
  Om ZIEK van te worden! Ik vind D66 erger en gevaarlijker dan een PvdA.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // juni 12, 2017 om 13:34 //

  En terecht!

  Like

 3. @Tijl Uylenspiegel Dat is wel een hele aparte selfie Tijl zijn de dames blij mee 🙂 lmao

  Liked by 1 persoon

 4. Duchesne // juni 12, 2017 om 14:47 //

  Het vreemde is dat nergens in Europa , dwz, aan deze kant van het oude ijzeren gordijn, er geen enkel protestpartij tegen de EU genoeg stemmen haalt terwijl het draagvlak er wel degelijk is.

  Mij rijst het vermoeden dat de verkiezingen bij het tellen worden gemanipuleerd/vervalst, want partijen die bijvoorbeeld het geweld van migranten/moslims aan de kaak stellen hadden hogere uitslagen bij vorige verkiezigen terwijl het geweld en de onveiligheid door migranten/moslims meervoudig is toegenomen…

  Het lukt niet om deze verkiezingen die steeds in het voordeel van de regerende machten uitvallen nog te zien als eerlijk verlopen verkiezingen, ik heb sterk het idee dat de werkelijke uitslagen heel anders zijn.
  Mij lukt het niet om nog te bevatten dat na Keulen er nog vrouwen voor meer migranten zoude stemmen, dat is feitelijk vragen om meer verkrachtingen en aanrandingen. Vragen? Nee, lettelijk iemand naar voren schuiven die erop toeziet dat er meer geweld tegen vrouwen komt, alsof ze willen dat het enige recht van de vrouw weer het aanrecht word….

  Mij ontgaat de logica….

  Like

 5. Nog even wachten tot er nog ± 1.000.000 moslims bijgekomen zijn dan zal er heel anders gezongen worden in Frankrijk.
  Blijkbaar heeft het macronnetje teveel geluisterd naar K3 naar het liedje “oma’s aan de top”….

  Like

 6. Die hele Macron-poppenkast is opgevoerd door de globalisten die zagen dat hun vriend Hollande de verkiezingen zeker zou gaan verliezen en dat Le Pen groot zou worden.
  Uit het niets hebben ze Macron naar voren geschoven zogenaamd met een nieuwe beweging
  maar het is oude wijn in nieuwe zakken.
  En de Fransen trappen er weer in net als bij ons.
  Frankrijk bevindt zich al een tijdje in oorlogstoestand maar de vijand mag niet benoemd worden.
  In feite hoort er een generaal de macht over te nemen om schoon schip te maken.
  Ik heb ook zo’n donkerbruin vermoeden dat er met de verkiezing uitslagen gefraudeerd wordt.
  Ook weer in NRW zou er fraude gepleegd zijn en wel massaal en dat alles om daar de AFD uit
  de regering te houden.
  De situatie in Duitsland snap ik niet want het zou toch logisch zijn dat na Keulen, Berlijn en
  de andere aanslagen de Duitsers toch langzaam wakker zouden moeten worden.
  Maar nee ze stemmen weer voor Merkel die de vijand massaal naar binnen heeft laten komen.
  Totaal onbegrijpelijk voor mij.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // juni 12, 2017 om 15:13 //

  Hè ja laten we het over logica hebben; het werkschuwe gajes dat de harde kern vormt van Antifa en AFA is fanatiek voor het importeren van asielzoekers/migranten. Het grootste gevaar schuilt erin dat ons sociaal vangnet daardoor dermate onder druk komt te staan dat afbouw daarvan onontkomelijk wordt om de doodeenvoudige reden dat het niet meer betaalbaar is. En wie worden daar als eerste het slachtoffer van? Inderdaad de beroepswerkelozen van datzelfde Antifa en AFA !! Alsof een drenkeling vraagt of je de brandspuit verder open wilt draaien…

  Like

 8. 48% van de Franse kiezers heeft gestemd en 32,5% heeft op de Rothschild/Soros bankier gestemd, m.a.w. met nog geen 16% van de kiezers achter zich heeft die macaron waarschijnlijk een meerderheid in het parlement verkregen.
  Is dit democratie of een goocheltruc?.

  Like

 9. Duchesne // juni 12, 2017 om 18:52 //

  Ik vraag me af hoeveel mensen dagelijks Fenixx artikelen lezen want ik zie weinig variatie in de reacties…..wat erg jammer is denk ik….

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // juni 12, 2017 om 22:04 //

  Zoals u zult begrijpen Duchesne sluit ik mij daar volledig bij aan. Aan het aantal mensen dat onze site leest ligt het niet, “we doen het” wat dat betreft goed om het zo maar eens te zeggen, maar lang niet iedereen voelt zich geroepen hun mening te geven, om uiteenlopende redenen denk ik. Desalniettemin jammer want ik denk dat het waardevol is om met elkaar van gedachten te wisselen, en zeker op onze site is het nou niet bepaald een voorwaarde om het altijd maar eens te zijn met iedereen.

  Like

 11. @ mbt de laatste opmerkingen,
  Ik plaats alles wat teminste nodig is dat ook anderen het lezen, en ik heb twee trouwe lezers die mijn berichten delen en doorsturen!
  Verder denk ik en let op mijn woorden dat na de val van Duitsland de pleuris gaat uitbreken en Frankrijk uiteindelijk Europa de nek omdraait.
  Macron en Merkel hebben wat dat betreft een soort huwelijk gesloten.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // juni 12, 2017 om 23:24 //

  Een verbond, daar denk ik ook weleens aan. Maar het is me een raadsel waarom Merkel daarin meegaat, Duitsland is met afstand het rijkste land binnen de €U terwijl Frankrijk wel heel stoer doet maar door de feiten weersproken wordt. Landbouw en veeteelt zijn decennia overeind gehouden met €uropese subsidie, de Franse Staat heeft de auto-industrie overeind moeten houden, kortom de hele Franse economie hangt met touwtjes aan elkaar, als morgen de €uropese subsidies vervallen zijn ze overmorgen failliet net zoals Griekenland. Dan stort het hele kaartenhuis in.

  Like

 13. Imperium, Merkel wil een imperium.

  Nu de Britten niet meer dwars kunnen liggen en de Fransen een ultieme eurofiel gekozen hebben kan het doorgedrukt worden.

  Like

 14. Duchesne // juni 12, 2017 om 18:52
  Ik vraag me af hoeveel mensen dagelijks Fenixx artikelen lezen want ik zie weinig variatie in de reacties…..wat erg jammer is denk ik….

  ———–

  Meestal tegen de 10.000 views per dag.

  Like

 15. Like

 16. Tijl Uylenspiegel // juni 13, 2017 om 00:54 //

  Timmermans, ooit met een verbijsterend laag aantal stemmen maar een verkiesbare plek op de lijst van de PvdA in het Nederlandse parlement gekomen en van daaruit doorgegroeid. En nu dus op de voor hem gedroomde plek waar verkiezingen of stemmen er niet meer toe doen. Een ongekozen politicus pur sang. En hij vindt zichzelf heel wat. Vreemd ook dat hij enthousiast is over Macron want die staat ideologisch gezien astronomisch ver van hem af.

  Like

 17. Allebei eurofielen.

  Is net als de ummah.

  Gelovigen in de globalistische superstaat.

  Like

 18. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: