Nieuw

Servië gaat de NAVO aanklagen voor zijn bombardementen

Pixabay

Servië heeft besloten om de NAVO juridisch aan te klagen voor de schade die de internationale oorlogsorganisatie veroorzaakt heeft in het Balkanland tijdens zijn bombardementen in 1999.

Een groep prominente juristen gaan 20 staten aanklagen die direct of indirect betrokken waren bij de NAVO-bombardementen op Joegoslavië in 1999. De tenlastelegging wordt geleid door de beroemde Servische advocaat Srdjan Aleksic, die wordt bijgestaan ​​door een aantal advocaten, met inbegrip van Rusland, China en de EU.

– We willen de NAVO-landen die deelnamen aan de agressie tegen Joegoslavië voor het gerecht brengen. Dit geldt voor 20 staten die direct of indirect hieraan hebben deelgenomen, zegt Aleksic tegen de Russische Sputnik.

De advocaten hebben onder andere samengewerkt met Servische dokters om de vervijfvoudiging van het aantal kankergevallen te documenteren die zich hebben voorgedaan na de NAVO-bombardementen op de Balkan natie met 10 tot 15 ton verarmd uranium.

De NAVO bombardeerde in 1999 zonder goedkeuring van de VN Joegoslavië nadat er een gewapend conflict was uitgebroken tussen Kosovo-Albanese separatisten en de regering van Joegoslavië. De NAVO-bombardementen hebben honderden burgers gedood een groot deel van de infrastructuur vernietigd.

De Balkanregio is onlangs overgegaan naar een meer west- en NAVO-vriendelijke instelling. Onder andere heeft het Servische buurland Montenegro, voorheen samen met Servië onderdeel van Joegoslavië, zich onlangs aangesloten bij de NAVO.

Lees meer:

https://sputniknews.com/europe/201706081054452091-serbia-sue-nato-bombin-of-yugoslavia/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Servië gaat de NAVO aanklagen voor zijn bombardementen

  1. Dat is prima, zou ook leuk zijn als ze dit proces zouden winnen, een dreun voor Brussel en de NAVO.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: