Nieuw

Feministen krijgen hun zin: Madrid verbiedt “manspreading”

Het zogenaamde manspreading is binnenkort verboden op bussen in de Spaanse hoofdstad Madrid. Wat onder druk van feministische organisaties is besloten, schrijft The Guardian.

Het is voor mannen niet langer meer toegestaan om met gespreide benen te zitten wanneer ze met de bus reizen in de  Spaanse hoofdstad Madrid.

Het transportbedrijf EMT heeft besloten het zogenoemde “manspreading” op hun bussen te verbieden.

Het bedrijf gaat verbodsbordjes in zijn bussen plaatsen om te laten zien dat het voor mannen niet toegestaan is om met gespreide benen te zitten.

“Deze informatiebordjes zijn vergelijkbaar met die je reeds aantreft over de hele wereld op andere transportsystemen, om mensen te weerhouden teveel plaats in te nemen en anderen het ongemakkelijk te maken” schrijft EMT.

Maar geen verbodsbordjes voor she-bagging.

Het besluit werd genomen onder druk van de feministische groep Microrrelatos Feministas, die een petitie met 11.000 namen heeft ingeleverd.

Verbodsbordjes met het zogenaamde she-bagging, dat wil zeggen wanneer vrouwen meer dan één zitplaats innemen, schijnt niet aan de orde te zijn.

De feministen zeggen onder meer dat mannen hun benen spreiden om hun dominantie over vrouwen te tonen en dat het ten koste gaat van levensruimte voor vrouwen. Deze feministen hebben blijkbaar niet begrepen dat mannen iets tussen de benen hebben, wat het niet erg comfortabel maakt om als een vrouw te zitten.

De journalist Joakim Lamotte kwam ook tot die conclusie, toen hij probeerde om te voldoen aan de feministische plicht:

“Bij de derde poging merkte ik hoe ongemakkelijk het was, het schuurde en was beknellend bij bepaalde gevoelige lichaamsdelen. Toen drong het tot me door dat ik iets tussen mijn benen heb wat waarschuwingssignalen afgeeft als zijn omgeving te krap wordt. Dit verschil tussen mannen en vrouwen was ik helemaal vergeten in mijn gretigheid om gendergelijkheid na te streven”, schrijft hij in een GP artikel.

Bron:

http://www.friatider.se/feminister-f-r-som-de-vill-madrid-f-rbjuder-manspreading

Doe mee met 8.101 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3943 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

7 Comments on Feministen krijgen hun zin: Madrid verbiedt “manspreading”

 1. Tijl Uylenspiegel // juni 10, 2017 om 23:18 //

  Een hoop gezeur om niks en daarbij wie gaat dat controleren cq. handhaven? Het enige resultaat is dat de onwelriekende gleuvenbrigade denkt een ‘overwinning’ te hebben gehaald. Nou proficiat hoor meiden met een dode vogel.

  Like

 2. Meiden met een dode vogel.

  Jup, had eens een ex, voor een weekje ofzo, en die had een dood vogeltje in de vriezer liggen. Woonde niet eens zo ver hier vandaan, paar straten.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // juni 11, 2017 om 00:28 //

  Laat me raden….. een kip? Lekker hoor! 🙂

  Like

 4. Bij mij is het nog een stukje maffer.
  Ik heb dooie muizen in mijn diepvries liggen. In verschillende maten. Als ik een magnetron maaltje wil nuttigen grijp ik meestal in bevroren muizen. Je schrikt je elke keer weer de kolere. Dat vreemde jong van mij heeft drie slangen op zijn kamer en wil nu ook nog is een gekko erbij. Ik heb hem met geduld uitgelegd dat er al een gekko in zijn kamer aanwezig is. Met zijn blauwgekleurde haar en curieuze voorkeur voor exotische jungledieren.

  Liked by 1 persoon

 5. N.E. Derlander // juni 11, 2017 om 09:11 //

  Dit soort feministen vinden u geen alfamannetje en vinden dus dat u geen recht heeft op de ruimte, die u inneemt. Dit soort feministen krijgen gehoor bij de elite, die de grenzen hebben opengezet voor de echte alfamannetjes in hun ogen.

  Like

 6. Kijk, dit soort maatregelen kan ik alleen maar toejuichen.
  Immers, de foto van de man met gespriede benen maakt duidelijk dat het voor vrouwen met rokjes aan onmogelijk is met gespreide benen te zitten.
  En als ik eerlijk ben moet ik toch zeggen dat ik liever een vrouw met gespreide benen tegenover me heb, dan een man.
  Bijkomend voordeel is dat als die meisjes maar genoeg spreiden een deel van je mannelijkheid in ieder geval niet meer tussen je benen bekneld zit. Alleen voor mannen met grote ballen kan het wel eens een probleem worden, die ballen blijven immers toch gewoon onderhevig aan de zwaartekracht. Dan kunnen ze gaan staan, maar dan wordt het uitzicht op die geopende kruizen van de meisjes weer erg moeilijk.

  Like

 7. Als het wordt toegestaan dat gleufdieren in een kort rokje met gespreide benen in de bus gaan zitten dan kap ik d’r echt mee, met die hoffelijkheid en dat ‘wilt u hier zitten, mevrouw’. Dan vraag ik beleefd of ze d’r a.u.b. een kurk in willen stoppen. [De rest van mijn betoog heb ik zelf maar uitgegumd i.v.m. teveel nadruk op haring en tenenkaas]

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Chef wetenschap bij de Volkskrant is een testosteronloze castraat zonder kloten – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: