Nieuw

De dubbele moord op Romy en Savannah

Na de aanslag in Londen afgelopen zaterdagavond, werden de media gedurende de Pinksterdagen vooral gedomineerd door de verdwijning en moord van twee jonge meisjes.

Twee zaken die volgens de politie niets met elkaar te maken hebben, maar als je alle feiten op een rij zet, dan krijg je toch een wat ander beeld.

De schokkende gebeurtenissen in onze huidige wereld volgens elkaar in zo’n hoog tempo op, dat je nauwelijks tijd hebt om in detail op een aantal zaken in te gaan.

En met de moorden op twee jonge Nederlandse meisjes lijkt dat toch wel raadzaam, want er spelen een aantal vreemde dingen.

Er worden in één weekend twee 14-jarige meisjes vermoord, die beiden op een fiets reden en die hemelsbreed misschien 20 kilometer van elkaar woonden. Er worden twee jonge knapen opgepakt die verdachte zijn in deze zaak en toch hebben volgens de politie deze twee moorden niets met elkaar te maken. Los van het navolgende verhaal, lijkt ons dat veel en veel te vroeg om zoiets te concluderen en dan bovendien los te laten in de media. Vreemde loslippigheid van de politie die niet in overeenstemming is met de normaal gevolgde richtlijnen over wat er richting pers wordt verklaard in zo’n vroeg stadium.

Theoretisch zou het kunnen natuurlijk, maar er zijn nog meer dingen voorgevallen, waardoor bovenstaand scenario heel erg onwaarschijnlijk lijkt.

Het eerste meisje dat in het nieuws kwam was de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten-Spakenburg. Zij vertrok afgelopen donderdag rond 15.00 uur op de fiets om naar een vriendin te gaan.

Dag mam tot straks. Met het eten ben ik thuis”, zei ze donderdagmiddag rond 15.00 uur nog toen ze haar ouderlijk huis verliet, aldus Omroep Spakenburg.

Ze kwam die avond niet thuis en ook de volgende dag niet.

Niburu

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

8 Comments on De dubbele moord op Romy en Savannah

 1. Duchesne // juni 9, 2017 om 21:33 //

  ik geloof ook geen barst van de officieele verklaringen van de politie, twee meisjes, zelfde leeftijd, vlak bij elkaar, vermoord en vermoedelijke daders 14 en 16 uit steden waarvan de ene 30 kilometer verder ligt en de andere 50 kilometer. Beide slachtoffers zijn in het buitengebied gevonden. Ik denk niet dat iemand van 14 of 16 met een fietsje op pad gaat om iemand te vermoorden, en het lijkt mij gezien de lokaties dat er auto’s bij betrokken zijn. En dan de hamvraag: hebben we te maken met autochtone daders of met iets anders…..gezien de stilte van de politie en pers over de afkomst is dat een punt van interesse, immers , hoe vaak en hoe lang gaat het nog duren voordat de bevolking in het geweer komt tegen verkrachtende allochtonen? Een dubbel moord met allochtone daders kan wel eens de vlam bij de lont zijn naar eigenrichting en volksrechtspraak.

  Ik dnek dat de polotiek met het bevoordelen van allochtonen en het verzwijgen van de vele misdrijven door deze groep het vertrouwen van de burger kwijt is. Hier een burger die totaal geen vertrouwen meer heeft in politiek, rechtspraak en het beschermen van de grondwet. Over democratie maar gezwegen, de leugens vanuit de pers en overheid zijn de waarheid overstegen…

  Liked by 2 people

 2. Ik denk ook wel dat er meer achter het zwijgen zit. Normaal worden er toch namen vrij gegeven. Zoals Volkert van de G. of V. van de Graaf. Nu helemaal niets. Maar eens zal het lekken. Door iemand van de school of op een andere wijze.

  Like

 3. is ook de reden dat ik dit hier plaats. Op het moment dat ik dit hoorde ging mijn ‘achtungsbeule’ gigantisch jeuken. Dit zou Rad de Vries of die eikel van een Stegeman eens moeten onderzoeken. Dan ben je een onderzoeksjournalist maar helaas die geven niet thuis als het gutmenschgilde hier niet mee wordt geholpen en ‘den allochtoon’ er mee in een kwaad daglicht kan komen staan.

  Like

 4. Ik ben anderhalf uur op zoek geweest naar de namen van de opgepakte daders ………zero nul noppes nada wat wil dat zeggen ?.
  Twee moslim apen gegarandeerd er zijn meerdere meisjes lastig gevallen door twee licht getinte mannen in een zwarte volkswagen dat is het enigste wat erover geschreven wordt .
  Na wat verder zoeken kom je er dus achter dat die twee mannen in die zwarte volkswagen dus de twee personen waren die zijn opgepakt 14 en 16 jaar .
  een van de daders zat op dezelfde school voor jongeren met gedrags problemen (goh wat gek !)
  Verder wordt er nog gesproken van een derde slachtoffer met dezelfde modus operandie .
  Dus dat de politie de namen niet vrijgeeft spreekt boekdelen .
  er zijn nog meer v erklaringen van andere meisjes die ook door die twee gasten achtervolgd zijn .
  Maar kwestie van tijd de waarheid komt vanzelf boven .

  Like

 5. De lekenjurist achter het stuur knikt instemmend en legt uit: de jongste verdachte, 14 pas, valt onder het jeugdstrafrecht en kan maximaal twee jaar cel krijgen. Op de achterbank klinken geluiden van verontwaardiging. ,,Maar”, vervolg ik, ,,16- en 17-jarigen kunnen onder voorkomende gevallen als volwassenen worden berecht.”
  Tjah Nederland he !

  Like

 6. Duchesne // juni 9, 2017 om 22:43 //

  De tiener woont met zijn moeder in een huurwoning in de wijk Boschveld, door het Onafhankelijk Buurtplatform Boschveld omschreven als ‘de meest multiculturele wijk van ‘s-Hertogenbosch’. Hij was niet bekend bij de politie en ook voor de jeugdzorg in Brabant een onbeschreven blad, zegt een woordvoerster.

  Het lichaam van Savannah werd gevonden op 20 kilometer afstand van dat van Romy Nieuwburg (14) uit Hoevelaken. Voor de betrokkenheid bij háár dood is een 14-jarige jongen uit Lunteren aangehouden. De jongen werd volgens geschrokken buurtbewoners in de nacht van zondag op maandag van zijn bed gelicht in de boerderij van zijn ouders. “Het is bijna niet voor te stellen wat de ouders van Romy moeten doormaken, maar vergeet ook de ouders van deze jongen niet. Zij zijn ook helemaal overstuur. Het is voor iedereen een drama”, zegt een buurtgenoot.

  Getuige
  Ze kennen hem als een grote en sterke jongen voor zijn leeftijd. Of hij op dezelfde school als Romy in het nabijgelegen De Glind zat, is onduidelijk. De directeur van de J.H. Donnerschool wil er niets over kwijt. Volgens de politie zijn er wel leerlingen van de school als getuige gehoord. De verdachte tiener had contact met meerdere jongeren uit De Glind, onder wie ook Romy. Hij zit, evenals de verdachte van de moord op Savannah, in beperking en mag dus alleen contact hebben met zijn advocaat.

  Like

 7. Bosschenaar (16) stond terecht op de dag dat Savannah vermist raakte (Brabants Dagblad)

  DEN BOSCH – De Bossche jongen (16) die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Savannah Dekker (14) stond op de dag dat zij vermist raakte terecht bij de kantonrechter in Den Bosch.

  Volgens de rechtbank werd hij tijdens een zitting op donderdag 1 juni veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur met een proeftijd van twee jaar.

  Het levenloze lichaam van Savannah Dekker werd zondagochtend 4 juni in Bunschoten gevonden. Hoewel ze sinds donderdag werd vermist, is het nog onduidelijk wanneer ze om het leven is gekomen. De politie startte op de vrijdagavond een zoekactie naar het meisje. Zondagnacht werd de Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor betrokkenheid bij haar dood.

  Zie ook: OM: Bossche jongen (16) handelde mogelijk niet alleen in zaak Savannah

  Verklaringen
  Uit het sporenonderzoek en verklaringen van de Bosschenaar is volgens de politie nog geen compleet beeld ontstaan van wat er precies met Savannah is gebeurd. Zeker is dat zij met haar fiets van huis vertrok. Toen ze niet terug was voor het eten, sloegen haar ouders al snel alarm.

  Dinsdag berichtte het Brabants Dagblad dat de verdachte jongen sinds augustus vorig jaar niet meer op school is geweest. Hij volgde een vmbo-kaderopleiding aan het Van Maerlant in Den Bosch. De kantonrechter veroordeelde hem voor schoolverzuim van 23 september tot en met 3 november vorig jaar. Kinderen van 5 tot 18 jaar hebben in Nederland de wettelijke verplichting om naar school te gaan.

  Zie ook: Experts: Spijbelgeval jongen (16) in zaak-Savannah komt bijna nooit voor in onderwijs

  Like

 8. Duchesne // juni 10, 2017 om 10:25 //

  ter aanvulling spijbelen…..er is een heel boekwerk over spijbelen en Roma…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: