Nieuw

Mag niet spreken over Britse steun aan de IS: Minister van Binnenlandse Zaken censureert parlementskandidaat tijdens verkiezingsbijeenkomst

(Door: Joakim Ramstedt – Vertaling: rommel)

De Britse parlementskandidaat en klokkenluider Nicholas Wilson begon tijdens een verkiezingsbijeenkomst op zondag te praten over de manier waarop Groot-Brittannië indirect de IS steunt door middel van wapenhandel met Saoedi-Arabië. Hij werd vervolgens door de voorzitter van de bijeenkomst gestopt om zich verder uit te spreken. Op de video van het incident, gepost op YouTube, kunt u zien waarom. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd overhandigt discreet een nota aan de voorzitter, die daarop al snel de microfoon van Wilson afneemt.

Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in het Britse stadje Rye op zondag, werd door iemand in het publiek een vraag gesteld over recht en orde. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd antwoordde en begon vervolgens over de terroristische aanslag in Manchester. Toen daarna het woord overging naar de onafhankelijke parlementskandidaat Nicholas Wilson, ontwikkelde hij het onderwerp verder en begon te praten over hoe Engeland indirect de IS steunt door zijn wapendeals met Saoedi-Arabië.

Wilson krijgt echter weinig tijd om te praten voordat de voorzitter plotseling opstaat, naar Wilson loopt en hem bruusk de microfoon afpakt. Dit rapporteert de beroemde klokkenluider WikiLeaks in een post op Facebook. Ze linken ook naar een video van de gebeurtenis.

In de videoclip ziet men de reden waarom de voorzitter plotseling naar Wilson loopt en hem de microfoon afpakt. De Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd schrijft iets op een stuk papier en overhandigt dit vervolgens discreet aan de voorzitter. Waarop Wilson gedwongen wordt te stoppen met spreken.

– Censureert u mij? vraagt Wilsin verontwaardigd in de Video, die reeds meer dan 464 000 keer is bekeken.

Saoedi-Arabië is een belangrijke financier van rebellengroepen in Syrië en Irak, zelfs als het handelt om extreme islamitische groeperingen, maar het land ontkent de aanhoudende beschuldigingen van Syrië en Iran dat ze directe steun geven aan de terroristische groepering IS, zo meldt de Britse staats-tv zender BBC. Daarentegen hebben een groot aantal rijke Saoedi’s grote sommen geld geschonken aan de IS. Meer dan 2 500 Saoedi’s strijden met de islamitische terroristische sekte in Syrië en Irak.

De Syrische president Bashar al-Assad sprak onlangs over Saoedi-Arabië in een interview met de Indiase tv-zender WION News.

– Saoedi-Arabië steunt de wahabitische  ideologie en export van terrorisme naar de rest van de wereld. Je kunt niet praten over terrorisme en de familie Al-Saud als twee aparte wezens. Saoedi-Arabië en Isis zijn één en hetzelfde, zei de Syrische president in het interview.

Bron:

https://nyheteridag.se/fick-ej-tala-om-brittiskt-stod-till-is-inrikesministern-censurerar-parlamentskandidat-under-valmote/

Doe mee met 928 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5817 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Mag niet spreken over Britse steun aan de IS: Minister van Binnenlandse Zaken censureert parlementskandidaat tijdens verkiezingsbijeenkomst

  1. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: