Nieuw

Aanslagen wekken ook verbazing

Nee dan bedoel ik niet zozeer dat het feit dat er aanslagen worden gepleegd maar dat terroristen met een vooropgezet plan niet in staat zijn meer slachtoffers te maken.

We mogen niet vergeten dat dat namelijk het doel is van de terroristen; zoveel mogelijk doden en gewonden. Eerder heb ik dat ook al gememoreerd na de aanslagen in Parijs. Begrijp me niet verkeerd, ik ben natuurlijk verheugd dat het zulke klungels zijn, hoe minder slachtoffers hoe liever het me is, maar ik stel me toch zo voor dat als je werkelijk gaat zitten denken hoe je zoveel mogelijk slachtoffers maakt het toch vrij eenvoudig moet zijn om een “beter resultaat” te halen.

Om te beginnen, hoe zwaarder een vrachtwagen of bestelauto is geladen hoe harder hij “doorzet”, net zo goed als dat het meer energie kost om een zware lading in beweging te zetten dat geld omgekeerd ook. tank-truck-1388933_640Het soort lading kan ook zeer bepalend zijn, denk maar eens aan wat er zou kunnen gebeuren als ze daar tankwagens voor zouden nemen, het leed zou niet te overzien zijn. Bij de laatste aanslag in Londen stapten ze nadat ze klem kwamen te zitten met hun bestelauto uit gewapend met lange messen, niet prettig als je daar als ze langskomen mee wordt verwond maar je moet toch even je best doen om iemand ermee te doden. Er zijn effectievere wapens denkbaar. In Parijs liepen enkele mannen gewapend met kalasjnikovs over straat en liepen al schietend bars en terrassen in en toch bleef het aantal doden en gewonden relatief beperkt, het waren dus gewoon zeer slechte schutters en ze waren kennelijk al zo in een roes dat ze niet de tijd namen om hun “werk” goed te doen. Een van de redenen dat de aanslagen van 9/11 zoveel slachtoffers eiste was omdat ze passagiersvliegtuigen gebruikten, met een tweepersoons Chesna was dat niet gelukt.criminal-1563428_640Laat ik het zo zeggen; ik hoop dat mochten er mensen opstaan die represaille aanslagen gaan plegen, laat ons zeggen op moskeeën, dat die zich beter voorbereiden door bijvoorbeeld eerst even te kijken wanneer het ’t drukst is, een kind kan bedenken dat het makkelijker slachtoffers maken is in een grote menigte dan wanneer er slechts een handjevol mensen zit. Het verbaast me sowieso dat er nog geen counterterrorisme is geweest, figuren als Peter Breedveld zien in alles geweld tegen moslims, als er een flesje brandende benzine tegen een blinde muur wordt gegooid komt hij ook geheid met de stelling dat er vrouwen en kinderen binnen zaten. Dat zoiets bar weinig uitmaakt bij het gooien van brandbare vloeistof tegen een blinde buitenmuur dat maakt hem weinig uit. De schade was ook niet bepaald schokkend, even de hoge drukspuit erop en je zag er niks meer van! Maar de Ober Sturmbahnführer komt dan steevast met de fantasie “stel je voor dat er een raam had gezeten”. Dat is echter nooit het geval bij een blinde muur, daarom heten die ook zo knurft!

Nee ik zal niet meer voorbeelden geven hoe islamitische terroristen meer slachtoffers zouden kunnen maken, ik zie het bepaald niet als mijn taak om ze op ideeën te brengen maar laat uw gedachten er maar eens over gaan. Het kan, zeker als je van tevoren al incalculeert dat je het zelf niet wilt overleven, toch niet zo moeilijk zijn.

Zou het ermee te maken hebben dat iemand die zich zo extreem laat beïnvloeden door een als religie vermomde ideologie onmogelijk bijster slim kan zijn?

 

Doe mee met 8.228 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (488 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

22 Comments on Aanslagen wekken ook verbazing

 1. Ik denk ook dat deze terroristische aanslagen in westerse landen in principe nog in de kinderschoenen staat, dus naarmate de tijd vordert steeds beter en grootser georganiseerd gaat worden.
  Moslims ondersteunen deze terroristische aanslagen van hun “geradicaliseerde” broeders voor de volle 100%. Zij noemen deze slachtpartijen vergelding! Vergelding voor de Amerikaanse en geallieerde bommen in landen als Syrië, Jemen, Afghanistan, Somalië en elders in de wereld.
  Zou Londen en Washington de beestachtig, afgeslachte burgers door moslims in Europa en Amerika ook “collateral damage” noemen, dus van geen belang omdat hun politieke en financiële belangen in de soennitische olielanden zwaarder wegen dan de belangen van de burgers?
  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&rurl=translate.google.com&sp=nmt4&tl=nl&u=https://www.rt.com/uk/390335-terrorist-funding-report-saudi/&usg=ALkJrhhWEYPV9qziUs9vlt3z8R720vxhTw
  De waarheid achter de aanslagen mogen het publiek niet bereiken that’s for sure…

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // juni 4, 2017 om 13:50 //

  U vergeet 1 ding Lord, door moslimterrorisme zijn de meeste slachtoffers andere moslims, de aanslagen in Arabië zijn nauwelijks te tellen, het zijn er vaak meerdere per dag. Ze staan bij ons niet zo in de belangstelling omdat het ver weg is en omdat ze alleen elkaar uitmoorden maar dat neemt niet weg dat als je een optelsom van alle slachtoffers zou maken de uitkomst zou zijn dat het leeuwendeel moslims zijn. Daarbij moeten we ook niet uit het oog verliezen dat de aanvallen vanuit het Westen wel een oorzaak hadden, het was niet zo dat er op zeker moment mensen opstonden die dachten “kom laten we eens wat bommen op Arabierië gooien”.

  Like

 3. De enige reden dat er nog zo weinig doden vallen door moslimterrorisme is dat de meeste moslims het IQ hebben van een garnaal. De enige reden waarom er zo weinig blauwhelmen worden gedood is dat die domme moslims niet kunnen mikken . De enige reden dat er nooit vrede te sluiten is moslims landen is dat de meeste moslims een IQ hebben niet hoger als hun schoenmaat

  Liked by 1 persoon

 4. Oh neen Tijl, zo vergeetachtig ben ik niet.
  Het echte probleem is dat zowel Washington en Londen meer geïnteresseerd zijn in verandering van onwillige regimes en dan de oppositie en aanhang gaan organiseren en financieren en het volk tegen elkaar uitspeelt. Dit hebben we na de val van de SovjetUnie ook op Europese bodem kunnen zien. Roemenië, Joegoslavië, Oekraïne…. De Arabische volkeren zijn wat heetgebakerder en niet meer onder controle te krijgen omdat het volk de Amerikaans/Britse heerschappij als moordend ervaren.
  Moslims haten ons niet omdat we rijk en vrij zijn, zoals de media ons verteld. Ze haten ons omdat daar gebombardeerd wordt op dorpen en steden, en de strategische handelsroutes, die belangrijk zijn voor Washington en Londen, ongemoeid wordt gelaten.
  Wij betalen de prijs voor het buitenlands beleid van Washington en Londen.

  Like

 5. polderboy // juni 4, 2017 om 15:09 //

  Een aanslag hoeft niet groot te zijn.
  Jihad, uitroeien van ongelovigen, een opdracht van Allah in de Koran, waaraan niet getwijfeld mag worden, geeft een enorme beloning in het paradijs, vele malen groter dan welke gematigde thuiszittende moslim ooit zal ontvangen.
  Ze hebben het wel eens over de innerlijke vredeliefde Jihad, en de uiterlijke oorlogsjihad, maar hetgeen men terreur noemt, is eigenlijk ook innerlijke jihad, want de vrome moslim doet het immers ook voor zichzelf, om een goede welverdiende plek te bemachtigen in het paradijs, zoals een “skybox” bij voetballen i.p.v. een lullig staan plaatsje.

  Dat andere moslims vermoord worden, is verklaarbaar. Soennieten, de grootste, machtigste en daarom ook meest agressieve groep, beschouwd andere moslim stromingen en hun aanhangers ook als ongelovigen, dus ook als uit te roeien targets.
  Maar denk in dit verband eens aan Nazi Duitsland: hoeveel van de eigen mensen zijn daar niet vermoord door de Nazi Duitsers, omdat ze niet exact de juiste kenmerken hadden: miljoenen!!!
  Evenzo geldt dat in islamland: beschikt men niet over de juiste kenmerken: dus is men in casu lid van een afwijkende islam geloofsstroming, of voldoet men niet aan de letter van de koran die plaatselijk geldt, dan is het al snel einde oefening.

  Natuurlijk oefent men daarnaast ook enorme sociale druk uit op mensen, wat in die landen in 99% islam volgelingen resulteert.
  Onderdrukking, sociaal, en met geweld, extreem geweld, leidt nu niet tot een optimale ontplooiing van de mens en haar geest, wat ook het lage IQ in die landen verklaard.

  Daarom, absoluut geen hulp beden aan die lui, wel veel wapens aan verkopen, en dan gewoon die Mekkaanse tyfus uit laten razen daar. Laat de natuur zijn werk doen, in casu die koprot die daar woedt.

  Like

 6. Duchesne // juni 4, 2017 om 15:15 //

  De enige manier om moslim terrorisme te stoppen is de moslims exporteren naar moslim landen. Tot die dag is geweld vanuit moslims tegen ons en alle bijhorende criminaliteit tegen ongelovigen dagelijkse kost.
  Een aanslag tegen een moskee is een gebouw trachten te vernielen vrij zinloos…als symolische actie word het toch geclassificerrd als de daad van een verward persoon en je eigen landgenoten van de politie schieten je dood, en anders lsveren ze je op vrag uit aan een emnigte die gerechtigheid wil…… Moslims per stuk aanpakken idem nutteloos, alles is immers de wil van Allah dus ook de dood. De faciliteerders van de moslim import aanpakken daartegen vele malen effectiever, net als de lieden die hun attent maken op de potjes en subsidies en hen die de goedkeuring ervoor geven terwijl dezelfde lieden onze grondwet niet accepteren.

  Wil je een oplossing forceren is een moskee een optie, maar een iman op een tafel binden en door een wild zwijn live op you tube laten dekken een beter optie…de weg naar het paradijs omleggen naar een andere bestemming is het meest effectieve, waarom men nog geen gedode moslim terroristen meekookt in reuzel is mij een raadsel, het is de eerste stap naar een passend antwoord dat begrepen word. Het zou een norm moeten zijn in de strijd tegen het geweld van Islam.

  Like

 7. Het erfgoed van het buitenlandbeleid van Washington en Londen…
  https://pbs.twimg.com/media/DBdo6qBXoAEsm63.jpg:large

  Like

 8. Waarom niet beginnen met extreme moslims neonazi’s te noemen?

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // juni 4, 2017 om 23:16 //

  Het blijft een eigenaardig gegeven, en ik ben er nog steeds niet uit. Zoals u weet behoor ik tot het redactieteam van Fenixx en ik kan dus een beetje onder de motorkap kijken. Nee maakt u zich vooral niet ongerust, ik ben nou eenmaal geen ICT wonderkind om maar eens een understatement te gebruiken, en als u mij niet geloofd vraag het maar aan Fubar, die weet er alles van. Maar goed onder die motorkap kun je dus ook zien hoe vaak of hoe weinig een artikel gelezen wordt. En daar doet zich dus iets eigenaardigs voor waar ik geen flikker van begrijp; de ene keer wordt een artikel niet zo heel veel gelezen maar komen er wel veel reacties op binnen, en de andere keer precies het tegenovergestelde, een artikel wordt heel veel gelezen maar er komen minder reacties op. En ik kan met de hand op het hart beweren dat ik daar niks van begrijp. Als een mens stukjes gaat schrijven dan doe je dat voor een belangrijk deel voor anderen, maar voor een kleiner deeltje ook een beetje voor jezelf, uit een soort ijdelheid eigenlijk. Ik ben dus altijd reuze nieuwsgierig naar de reacties van de lezers, vonden zij het een goed artikel of zaten er volgens hun losse eindjes of onvolkomenheden aan. Of op z’n Haags; lulde ik uit mijn nek of had ik wel een punt? En daar kom je dus niet uit! En U wilt niet weten hoe irritant dat is !!

  Like

 10. De tijd van autobommen in Europa zal nog komen.
  Zolang de buitengrenzen onbewaakt blijven is de smokkel van tempex en ander materiaal niet zo moeilijk.

  Like

 11. Jij spreekt de lezers vaak persoonlijk aan, Tijl.

  “Wat vindt u er van?”
  “Vindt u dat nou ook?”
  “Laat weten, vertel !”

  En dat lokt reacties uit.
  Het aantal reacties zegt inderdaad geen ene mallemoer over hoe vaak een stukje gelezen wordt. Ik geloof niet dat we een tooltje hebben om het te kunnen laten zien, maar de facebook kliks op sociaal media buttons onder de artikelen geven een idee. Als je die minimaal maal tien doet kom je vaak wel een beetje in de buurt van het aantal views.

  Like

 12. trebor2110 // juni 5, 2017 om 00:20 //

  met een bom auto smorgens het Centraal station inrijden
  En Tijl bij 9-11 zijn er geen vliegtuigen gebruikt
  http://www.bing.com/search?q=geen+vliegtuigen+9-11&form=MSERBM&pc=EUPP_MSERT1

  Like

 13. Esperanza // juni 5, 2017 om 00:26 //

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // juni 5, 2017 om 00:42 //

  Don’t do it, nou lekker advies Esperanza! Als ik dat gedacht had bij alle dingen die ik niet tot een goed eind gebracht heb dan had ik de mooiste periodes in mijn leven gemist! Nee ik denk dat Fubar dichter bij de waarheid zit, maar ach ik ga er maar gewoon mee door zolang ik er plezier in schep, en ja, ik probeer reacties uit te lokken, maar alleen omdat ik de discussies zo waardeer.

  Liked by 1 persoon

 15. trebor2110 // juni 5, 2017 om 00:51 //

  Like

 16. Esperanza // juni 5, 2017 om 01:13 //

  Zo was ’t niet bedoeld, Tijl, ik hoor Bukowsky vooral voor passie bij het schrijverschap pleiten en dat meen ik bij jou en je medeauteurs hier op Fenixx toch ook te bespeuren. ;-).

  Like

 17. Als je lekker wilt kletsen kun je beter ergens geen chatten, Tijl 😉

  Like

 18. Esperanza // juni 5, 2017 om 01:23 //

  Schrijver Charles Bukowski met ‘i’ op eind.

  Hier een soort van naamgenoot die je zal interesseren

  Liked by 1 persoon

 19. Tijl Uylenspiegel // juni 5, 2017 om 01:32 //

  Ja zie je, geef ik mijn diepste zielenroerselen prijs en dan gaan jullie mij er een beetje mee zitten plagen! 🙂

  Like

 20. En zo komt het dus dat er andere sommige stukjes (meestal bij Tijl) veel reacties komen 😉

  Like

 21. Maar als je wil dat het veel gelezen wordt, kun je beter in je titel zeggen dat ‘Mark Rutte een meisje aanrandt’ of zoiets 😉

  Like

 22. JackvanderVeen // juni 5, 2017 om 06:54 //

  Het menselijk brein bestaat bij normale mensen uit miljarden cellen.
  Er zitten 5 islamitische anoeben bij elkaar, die genereren beslist geen bijzonder plan, laat staan uitvoeren, want dat is dan weer ieder voor zich dus afzonderlijk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: