Nieuw

Ramadan-rellen

HAARLEM – Gemeenten staan goeddeels machteloos tegen ramadanvandalen. Verschillende steden namen voorafgaand aan de vastenmaand maatregelen, maar toch gaat het mis. „Veel kan je niet doen. Behalve de pakkans vergroten”, zegt Jan Brouwer, directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid.

In Hilversum en Haarlem werden afgelopen week auto’s en bushokjes vernield. Omwonenden klagen over herrie en het afsteken van zwaar vuurwerk. Niemand is opgepakt. „Ik hoor dat de overlast toeneemt. Je kan het zo langzamerhand vergelijken met oud en nieuw.”

Lees verder:

https://www.pressreader.com/netherlands/de-telegraaf/20170602/281517931081636

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4136 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

8 Comments on Ramadan-rellen

 1. Tijl Uylenspiegel // juni 2, 2017 om 13:20 //

  De reden waarom dat hand over hand toeneemt? Omdat men het verdomd om in te grijpen. Ze komen overal mee weg, ze zoeken de grenzen van het toelaatbare op maar die grens wordt niet gesteld

  Like

 2. Republikein // juni 2, 2017 om 13:58 //

  Niks aan de hand, gewoon doorlopen.
  Maar wel signaleren.

  Like

 3. Klopt helemaal. Al jaren zeggen jongerenwerkers en wijkwerkers dat ze zullen praten met hen. De tijd van praten is verdomme allang gepasseerd. Nu handelen een keer. Maar de scheiterds durven dat niet. Net zoals bij die Turkse rellen. Schiet eens een paar maal gericht. Maar goed dat ik niet bij de politie zit, mijn handen zouden constant jeuken.

  Like

 4. Ik wil het wel even oplossen hoor, maar dan moet ik wel de garantie krijgen dat ik achteraf niet vervolgd word voor wat wissewasjes.

  Like

 5. Liked by 2 people

 6. polderboy // juni 2, 2017 om 18:33 //

  “De pakkans vergroten?”
  https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/2/07-agenten-belaagd-vierambachtsstraat-politie-zoekt-getuigen.html
  Door 50 man, die verzet tijdens een arrestatie plegen, “uiteen te drijven”, verklein je de pakkans natuurlijk, en kun je er nooit van zijn leven veel aan doen.

  Niet echt een snugger kereltje, die Jantje Brouwer.

  Like

 7. Like

 8. polderboy // juni 2, 2017 om 21:16 //

  Het beste is keiharde maatregelen plus theedrinken en dialoog, zoals Trump doet.
  Hij gaat lekker met de lui feest vieren, en vertelt ook dat ze op moeten houden om terreur te financieren.
  Duidelijkheid is immers ook een van de parameters waarbinnen de overheid zich begeeft. Duidelijkheid, tijdigheid, zorgvuldigheid, redelijkheid en billijkheid, om zomaar eens wat te noemen.

  En over zorgvuldigheid gesproken, als je als overheidsdienaar van burgers nooit eens een koran bestudeerd hebt, in het Nederlands, en ook eens de moeite niet neemt om een Mushin Khan Koran in het Engels te lezen, die van de Saud, dan kun je nooit en te nimmer zorgvuldige uitspraken over de islam doen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: