Nieuw

Is Afghanistan a Lost Cause?

“We are there and we are committed” was the regular retort of Secretary of State Dean Rusk during the war in Vietnam.

Whatever you may think of our decision to go in, Rusk was saying, if we walk away, the United States loses the first war in its history, with all that means for Southeast Asia and America’s position in the world.

We face a similar moment of decision.

Wednesday, a truck bomb exploded near the diplomatic quarter of Kabul, killing 90 and wounding 460. So terrible was the atrocity that the Taliban denied complicity. It is believed to have been the work of the Haqqani network.

This “horrific and shameful attack demonstrates these terrorists’ compete disregard for human life and their nihilistic opposition to the dream of a peaceful future for Afghanistan,” said Hugo Llordens, a U.S. diplomat in Kabul.

The message the truck bombers sent to the Afghan people? Not even in the heart of this capital can your government keep civilian workers and its own employees safe.

Message to America: After investing hundreds of billions and 2,000 U.S. lives in the 15 years since 9/11, we are further from victory than we have ever been.

By Patrick J. Buchanan >>

Unwinnable war. Zomaar terugtrekken gaat niet, dus parkeerplaats van maken, mooi hek er om en dan terugtrekken.

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7219 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Is Afghanistan a Lost Cause?

 1. Alphons Mantel // juni 3, 2017 om 09:08 //

  zonde van het belastinggeld dat die achterlijke navo daar iets doet; net zo zonde als die operaties in Mali en Irak

  Like

 2. Duchesne // juni 3, 2017 om 10:27 //

  Ik snap niet goed dat de NAVO in afrika zit of afhanistan, het is een noord atlantisch vredesverdag….als ze het nu verenigde mineralen strooptocht organisatie noemen kan ik er nog logica in vinden…het enige voordeel is dat we een leger krijgen met enige gevechtservaring, maar gezien dat op organisatorisch en politiek niveau teniet word gedaan is er weinig meerwaarde..

  Ik snap ook niet dat het turkse leger gevangen kan executeren en toch gewoon naast Nederlandse, Duitse, Amerikaanse en andere landen hun militaren mag lopen….op een of andere manier wil dat er bij mij niet in. Dan ben je medplichtig aan oorlogsmisdaden door in het gezelschap van oorlogsmisdadigers te verkeren…..

  Liked by 1 persoon

 3. the United States loses the first war in its history,
  Hahahahahahhahaha zeker een heel kort geheugen of gewoon fullblown dementie ? u mag kiezen

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: