Nieuw

Geen straf voor man die koran verbrandt: Denemarken schrapt verbod op godslastering

Het Deense parlement schaft met een overtuigende meerderheid de wet af die blasfemie verbiedt. Door die maatregel zal een Deense man die de koran in brand had gestoken, niet voor de rechter moeten verschijnen.

Tot nu toe kon in Denemarken een boete en een gevangenisstraf van maximaal vier maanden worden uitgesproken tegen mensen die schuldig worden bevonden aan het beledigen of beschadigen van mensen of voorwerpen die als heilig worden beschouwd. Maar de afschaffing van die honderd jaar oude wet tegen blasfemie werd vrijdag met 75 stemmen tegen 27 goedgekeurd. Enkel parlementsleden van de sociaaldemocratische partij, die in de oppositie zit, stemden tegen.

HLN >>

Doe mee met 8.347 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7171 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Geen straf voor man die koran verbrandt: Denemarken schrapt verbod op godslastering

  1. Hier krijgt Denemarken nog problemen over, vrees ik met die agressieve moslims.

    Like

  2. skeeter // juni 3, 2017 om 03:21 //

    Stap in de goede richting, hier gaan we de andere kant op.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: