Nieuw

Eindelijk – u mag een AK-47 in huis nemen

foto slechts ter illustratie

We combineren even twee krantenberichtjes en samen leiden die tot de conclusie zoals die in de titel verwoord staat.

Het eerste is uit 2011:

Wie met een inbreker te maken krijgt, heeft het recht zijn lijf en goederen te verdedigen. Maar het geweld dat daarbij wordt gebruikt, moet wel ”proportioneel” zijn. Dat zei premier Mark Rutte vrijdag na afloop van de ministerraad.

Het minderheidskabinet van VVD en CDA vindt dat mensen zich in eigen huis of bedrijf moeten kunnen verdedigen tegen overvallers of inbrekers. In het verleden gebeurde het wel eens dat iemand die optrad vervolgens zelf in de handboeien werd afgevoerd en werd vervolgd. ”Daar zijn we gelukkig van verlost”, zei Rutte.

Maar, benadrukte hij, het geweld moet wel proportioneel zijn.

Proportioneel betekent dat als iemand met een bijl uw huis binnenstormt u uit uw wapenvoorraad een bijl mag kiezen om mee terug te meppen. De bijl mag dan niet veel groter zijn, want dit is het land van gelijke kansen voor iedereen, en als u een veel grotere bijl neemt is dat niet eerlijk tegenover de inbreker. Als iemand uw slot losgepeuterd heeft met enkel gebruikmaking van een schroevedraaier moet u de bijl laten staan en uit uw wapenvoorraad een schroevedraaier van gelijk kaliber zoeken. Etcetera enzovoort, tot zo ver duidelijk. Maar tijden veranderen en tegenwoordig lopen inbrekers ook al met AK-47-s rond. De woorden van Rutte in acht nemend, zou u zich dan ook met een AK-47 mogen verdedigen. AD:

Dus niet dat ding aanschaffen waar ‘skeeter’ mee aan kwam zetten in de comments, dat mag misschien in zijn Canada, maar hier wordt dat niet als proportioneel gezien.

Doe mee met 8.266 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6769 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Eindelijk – u mag een AK-47 in huis nemen

 1. Duchesne // juni 2, 2017 om 10:01 //

  In de internationale rechtspraak geldt een principe van ” equality of arms” wat zoveel wil zeggen als het recht hebben om door middel van een eigen expert met dezelfde kracht een medisch oordeel te mogen geven als bijvoorbeeld een UWV keuringsarts. Zoals een Officier van Justitie met een onbeperkt budget een zaak kan doorzetten, zo moet de burger dus ook de mogelijkheid hebben om met een advocaat tegen diezelfde officier van justitie te kunnen procederen met een gelijke budgetmogelijkheid……een zekere positie van gelijkheid tot schuld is bewezen….

  …niet in de echte wereld van rechtsgelijkheid en een oordeel door een onafhankelijk orgaan, een godsgericht met hakbijl of sabel was beter geweest voor de geloofwaardigheid van rechtspraak.

  Het jezelf kunnen en mogen verdedigen is een grondrecht van de mens, een systeem dat zelfverdiging verbied en het bezitten van de middelen daartoe ontneemt de mensen het mens zijn.

  Wanneer inbrekers etc op pad gaan met machinegeweren is dat een slechte zaak voor iedere burger. Er word echter in de pers een en ander expliciet niet vermeld.
  Hoeveel van die gevallen zijn allochtoon en hoeveel ervan autochtoon….? Voor mislams is het neerknallen van niet gelovigen een acceptabele daad en wat er toevallig gevonden word romdom de autochtoon is een gift vannAllah, aannde gelovige…..
  Maar hier schijnt men nog steeds te denken dat iedereen die er als mens uitziet ook dezelfde normen en waarden hanteerd….men beoordeeld dus feitelijk de mensen op hun uiterlijk en niet op hun handelen. De vuile rascisten…..

  Verder kan ik me voorstellen dat door als politie bijvoorbeeld veel sneller een pistool te gebruiken terwijl iets harder lopen of iets duidelijker te zijn in wat men wil als eindresultaat heeft dat criminelen met gelijke middelen of liever iets harder willen terugslaan….baas boven baas, ook een logica…

  Het gedrag van politie naar de burger is de afgelopen decennia hard achteruit gegaan, het gesnauw en het reeds de hand leggen op een pistool terwijl men de burger aanspreekt met een agressieve uitdagende houding helpt niet om nog vertrouwen en begrip te krijgen….een agent die vanaf 50 meter ver al tekeer gaat tegen een groepje lagere school kinderen met een juffrouw erbij omdat ze in het park tijdens een wandeling pakjes limonade uitdeelts niet mijn idee van ordehandhaving of een voorbeeldfunctie. Maar het is wel opgeslagen in het grote zegelboek als een groot minpunt qua respect en begrip. Er zitten veel zegeltjes in ondertussen…

  De burger, voor zover we spreken over iemand die in staat is te begrijpen wat ons staatsbestel inhoud en wat redelijk is en wat niet, voor die burger is machteloosheid een vloek en een grof onrecht. Voor de bankzittende SBS/RTL opgeleide burger maakt het allemaal niet uit, zolang ze hun kinderporno of lingo kunnen kijken en hun bier met korting krijgen….

  Het bezit van en wapen vraagt ook het besef van wat men kan aanrichten en dus een verantwoordelijkheid. Het grosvan de burgers in dit land zal met het recht op wapenbezit niet om kunnen gaan want het vergt een verantwoordelijke mentaliteit en een verbondenheid met anderen. Op een of andere manier mag iedere randdebiel wel in een auto rijden en met de stedds meer dalende eisen ook bij de politie waar ze knalapparaten uitdelen aan mislams om christenen te conditioneren op gehoorzaamheid.

  We leven in een land met heel wat randdebielen, net als de meeste ontwikkelingslanden. Het verschil zit erin dat meestal de welvaart of het gebrek eraan de term ontwikkelingsland bepaald maar dat de mate van geestelijke ontikkeling en bewustzijn als mens word overgeslagen. Op gesstelijk vlak zijn we armer dan de bosneger die met een plakstokje mieren uit een zandberg plukt en ze opeet….

  Het is uit universitair onderzoek bekend dat het merendeel van de Turkse mannen in Nederland een vuurwapen bezit, het is pas nog bevestigd door een Marrokaan met dubbel paspoort dat iedereen toch een wapen in huis heeft, daarbij doelend op het eigen RAS…..de realiteit uit de bek van het paard….

  De strijd op overleven, de tendens dat het eigen huis het nieuwe doelwit is van criminaliteit heeft alles te maken met een betere beveiliging van bedrijven, een steeds groter wordende geldloze handel en het steeds meer stelen in hoeveelheden. Wil je dan weglopen van bromsnor moet eerst bromsnor heel erg duidelijk worden gemaakt dat omdraaien wijzer is…een AK overtuigt…

  De (concurrentie) strijd tegen criminaliteit door de overheid is door het beleidvan de overheid niet te winnen. Met de invoer van steeds grotere groepen tweevoeters die hier niet horen, niet te verstaan zijn en er een heel andere normen en waarden cultuur op na houden is een uitbreiding in de criminele sector volop gaande, waarbij de laatst aangekomenen zich een weg naar en plaats moeten vechten. Concurentie dus voor de Marrokaan en de Turk, voor de Albanees en de Staphorster. En geweld en wie er het meeste en heftigste van in de koektrommel heeft is daarbij en beslissende factor.

  Het verschuiven van de misdaad en het morele stukje maken dat de burger steeds meer doelwit zal zijn van een relatief snelle winst met een lage pakkans. Neem daarbij het steeds meer falend capaciteitsprobleem bij politie en het gebrek aan deugdelijke leiding , het absent zijn van de middelen tot zelfbescherming en je komt tot een “gangster paradise”.

  De met rijken onder ons zullen nog of wonen al beschermd, maar uiteindelijk ontkomt niemand eraan, direct indirect. Misdaad, politieke onwil en/of onvermogen en hoe immigratiepolitiek en het uitdelen van pasoorten word gedaan is daar in grote mate debet aan. Een ander deel van de schuld ligt bij de autochtone bevolking, wij geven geen duidelijke signalen af dat we geen misdaad willen en dat we kunnen bijten. We praten en we stemmen eens in de 4 jaar in de hoop dat een ander onze problemen voor ons oplost….

  De aanvoer en het ronselen van allochtonen agenten zal daar niets aan veranderen, het zwaarder bewapenen of harder straffen of vaker schieten ook niet. Een politiek wanbeleid van ruim 30 jaar is de voedingsbodem voor criminaliteit, maar groeiende criminaliteit en verharding brengt voor sommigen weer extra beleg op het brood, vooral in de top van jusitie en ieder ander die leeft van handhaving en orde….of het gebrek eraan….

  ….en soms zijn het ook nog precies dezelfde mensen.

  Like

 2. skeeter // juni 2, 2017 om 10:24 //

  zo een tracking point rifle is lager dan een ak 47 want het is semi automatisch.
  it all makes sence now.

  Like

 3. Duchesne // juni 2, 2017 om 12:48 //

  Voor het bechermen van huis en haard als de booswichten eenmaal binnen zijn is een hagelgeweer de beste optie. Met kinderen in huis is een wapen een slechte optie maar beter dan 112…
  Voor wie buitenaf woont en veel moet reizen is een combinatie van een geweer en een handvuurwapen een goede optie maar in alle gevallen is een vaardigheid zoals Krav Maga of Pentjak Silat een eerste vereiste….

  In alle gevallen is kennis van eerste hulp een eerste vereiste, voor jezelf en je famillie….

  Een hond is een goede optie maar vereist “onderhoud”, vooral qua gebruik. Ganzen zijn beter maar minder all round inzetbaar…Alarmsystemen zijn logisch, beter bij de voordeur gestopt dan in je bed een klap op je kop.
  Zorgen dat jou huis beter beveiligd is dan dat van je buren is het beste middel, gemakzucht is menselijk…

  High tech wapens zijn gemaakt om te moorden, om te doden zonder risico te lopen, om anoniem vanuit de stilte slachtoffers te maken. Hoe mooi ze ook zijn, enkel rijken en de oveheid kunnen ze betalen, het zal ergens in de toekomst dan ook worden gebruikt tegen de eigen burgers. Mogelijk eerst in een soort niet dodelijke vorm dmv markers bij rellen etc, maar op den duur bij een opstandige bevolking om de leidende figuren af te maken. Van alle uitvindingen die de mens ter beschikking heeft word per definitie eerst de mogelijkheid om deze voor geweld of intimidatie in te zetten bekeken. Mocjt er een nuttig doel mee te dienen zijn zal dit als extratje worden gezien….

  Een AK als huisverdediging word in elk geval ten zeerste afgeraden, de patroon heeft een hardmetalen kern en gaat overal doorheen, een stoppende werking ervan is relatief en de kogels kunnen alle kanten op ketsen. Het schieten binnenshuis geeft ook nog een enorm kabaal en ook de schutter raakt gedesorienteerd, zeker als je 30 kleine spitste boefjes achter elkaar laat losrammelen….Hagel op korte afstand werkt prima en binnen en seconde is een trapgat even ontoegankelijk over de gehele breedte en hoogte, ter mindere lust en jolijt van wie er op dat moment op de trap staat….

  Hoe mooi de techniek ook is, zolang de mens de beslissende factor is en de kunde ondrgeschikt is aan een batterijtje of een chip is het een hulpmiddel en geen oplossing. Het systeem dat in de link word aangekaart is optisch van basis, er kan veel worden gesaboteerd als het doel bewust is van de dreiging..

  Liked by 1 persoon

 4. In huis werkt een pistool (beter een mini uzi) beter. Op 100 meter daarentegen heb je weer meer aan een ak47.
  Alleen een compleet gestoorde randdebiel (synoniem moslim) gaat met een ak47 een huis binnen.

  Like

 5. skeeter // juni 2, 2017 om 18:15 //

  @ Duchesne
  Zelfs mijn . 22 heeft batterijtje waardoor je zeker 5 keer zo snel kan mikken wat toch echt wel een voordeel is bij gelijke kansen. Of de rechter verschil ziet tussen een bijl en een electronische bijl is natuurlijk de vraag

  Like

 6. Duchesne // juni 2, 2017 om 18:39 //

  skeeter@ met .22 zit je heel goed want die vervormen zo dat je niet kunt bewijzen uit welk wapen ze komen. Of de rechter een verschil ziet ligt eraan of je na je lijf en leden te hebben gered jezelf gaat offeren op het blok der gerechtigheid en een paar jaar tussen de moslims wil verblijven met alle “fringe benefits”…

  Het meest handige is handschoenen aan, de boel inpakken in plastic en ergens dumpen en niet vergeten het plastic weer mee te nemen, ik vind milieuvervuiling zo nutteloos…Misschien ook handig je mobiel thuis te laten en je schoenen thuis ff op te stoken en je auto en kleding te wassen. Veel spoelen en nachloreren.

  Jezelf aangeven omdat je je leven en dat van je gezin moest redden is feitelijk vragen om als misdadiger te worden gezien. gerechtigheid komt niet van een rechter of rechtbank. Die spreken alleen recht, hetzelfde recht wat jou verbied jezelf te beschermen en wat mislams en co niet of nauwelijks straft als ze zichzelf cultureel laten gelden. De wet is het recht van de “elite”, hun recht en niet het jouwe. Jij mag enkel als voorbeeld dienen.

  p.s. meestal zijn er meer, het is dus handig even op straat te kijken of er meer zijn en dan met een plastic flesje voor de loop ook daar te investeren.

  Like

 7. Duchesne // juni 2, 2017 om 18:41 //

  p.s. zonder batterijtje en lichtje kun je wel sneller zijn, google ” john cooper” maar eens

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: