Nieuw

Gezondheidsproblemen door de islamitische vreetmaand

Ramadan is geen vasten. Ramadan betekent dat er overdag niet gegeten wordt en dat dat ’s nachts overgecompenseerd wordt met vooral veel suiker en vet. Voor de gezondheidszorgkosten die dat veroorzaakt draait de gastmaatschappij op, wij dus. Zelfs als een moslim geen aanslag pleegt tijdens de jihadmaand, pleegt hij nog altijd financiële jihad.

Veel moslims komen tijdens de ramadan aan. Hoe komt dat eigenlijk?

Dr. Al Madani, hoofd van het Diabetes Fonds in de Verenigde Arabische Emiraten vertelt op een online nieuwssite: “Unfortunately, many Muslim patients, and Muslims in general, tend to overeat upon breaking their fast, and usually the meal involves heavy, fatty foods that are high in calories.”

Gezondheidsproblemen door ramadan

Beter is het –vanuit gezondheidsoogpunt– om helemaal niet aan ramadan te doen. Naast gewichtstoename, kan deze manier van vasten gezondheidsproblemen veroorzaken. De grote maaltijden zijn bijvoorbeeld een grotere belasting voor het hart dan drie gewone maaltijden. Vooral hartpatiënten (angina pectoris of hartfalen) kunnen hierdoor klachten krijgen. Door inname van 1 of 2 grote maaltijden per dag in korte tijd moet je hart een grotere inspanning leveren, wat kan leiden tot pijn op de borst of een verslechterende pompfunctie van het hart.

De ramadan betekent dat je niet drinkt overdag. Als de ramadan midden in een warme zomermaand valt, kan dit problemen opleveren, ook als je ’s morgens en ’s avonds voldoende drinkt. Niet dat gezonde mensen binnen een dag uitdrogen, het zijn vooral mensen op hoge leeftijd die meer risico hebben op uitdroging. Zo kan het verbod op drinken zeer schadelijk zijn voor moslims met nierproblemen. Iedereen moet per dag toch ten minste anderhalve liter water drinken.

De ramadan kan voor een aantal patiënten problemen opleveren. De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) schrijft op haar website dat er bij patiënten met diabetes (suikerziekte), neurologische of psychiatrische aandoeningen, chronische pijnklachten of respiratoire aandoeningen tijdens de ramadan relatief vaker sprake van een ziekenhuisopname. Een voorbeeld is de toename van het aantal epileptische insulten tijdens de ramadan, hetgeen wordt veroorzaakt doordat patiënten hun medicijnen niet of verkeerd innemen. Diverse onderzoeken naar therapietrouw onder vastende moslims laten schokkende cijfers zien. Het blijkt dat slechts 10-40% van de mensen die medicatie nodig hebben, zich aan de voorschriften van de arts houden. Sommigen mensen stoppen met het innemen van hun medicijnen, terwijl anderen alle tabletten tegelijk innemen in plaats van verspreid over de dag. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties.

Bron: http://symptomen-behandeling.nl/1/ramadan_gewicht_gezondheid_562915.html

Ramadan zou verboden moeten worden en in ieder geval de kosten op de moslims verhaald.

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6501 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: