Nieuw

Plan voor moskee in Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is van plan een stadsdeel met een portiekflat en een moskee te bouwen in het museum. Dat bevestigt een woordvoerster dinsdag. Maandagavond zijn de omwonenden ingelicht.

‘We willen de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog presenteren. De stedenbouw in de naoorlogse periode. Een moskee past daarin, met de gastarbeiders die naar Nederland kwamen’, legt de woordvoerster uit.

Omroep Gelderland >>

Headerfoto via you-tube

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6498 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Plan voor moskee in Openluchtmuseum

 1. Samuel // mei 30, 2017 om 22:57 //

  Om het beeld compleet te maken moet men ook laten zien, dat deze nieuwe Nederlanders onderbroeken als gordijnen gebruikten en schapen thuis in de badkuip slachtten. Maar ik ben bang, dat zoveel echte historie niet goed uitkomt – en dat het museum de zaak mooier gaat voorstellen dan het was. Zoals gebruikelijk.

  Liked by 1 persoon

 2. trebor2110 // mei 31, 2017 om 00:52 //

  dat deze nieuwe Nederlanders onderbroeken als gordijnen gebruikten

  En gordijnen als jurk

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 31, 2017 om 01:15 //

  Het kan nog gekker. In Den Haag stond voor de oorlog een synagoge in de binnenstad, aangezien er van de oorspronkelijke 17000 Joden minder dan 2000 terugkeerden, afijn wat zal ik me druk maken? Dit zegt Wikipedia;
  De Synagoge van Den Haag is een voormalige synagoge aan de Wagenstraat nr. 101 in het Spuikwartier in Den Haag. Nadat het leegstaande gebouw in 1978 door Turkse moslims was bezet, werd het gebouw in 1981 onder de naam Mescidi Aksamoskee (ook wel Aksamoskee genoemd) als moskee in dienst genomen.
  Het neoclassicistische gebouw werd in 1842 ontworpen als Hoogduitse synagoge door architect Arend Roodenburg in opdracht van het bestuur van de askenazisch-joodse gemeente in Den Haag. In 1844 werd de synagoge in gebruik genomen. De synagoge lag midden in de toenmalige Haagse Jodenbuurt. Na de deportatie van de Haagse Joden in 1942 en 1943 stond de synagoge leeg. Na de Tweede Wereldoorlog werd de synagoge samen met nog twee synagogen in ere hersteld. De joodse gemeenschap was na de oorlog echter sterk in aantal afgenomen, van 17.000 naar 2.000 daarom was het niet haalbaar om drie synagogen in stand te houden. De synagoge aan de Wagenstraat 101 werd in 1975 gesloten.
  Behalve aan de Wagenstraat, was er ook een askenazisch-joodse synagoge in de Carpentierstraat en een in Scheveningen aan de Harstenhoekweg. Die van de Carpentierstraat is eveneens na de oorlog verkocht.

  Like

 4. Bezet.

  Precies wat moslims doen, en dan ook het gore lef hebben het Aksa moskee te noemen, naar de moskee die ze op de Joodse tempel in Jeruzalem gebouwd hebben.

  Schaamteloos. Hun bedoelingen liggen er altijd zo duimendik bovenop dat ik er niet bij kan dat men het niet ziet.

  Misschien omdat het zo overduidelijk in het gezicht geduwd wordt dat het TE duidelijk is.

  Like

 5. Heb er van genoten vroeger als jochie, van dat museum, vonnut fantastisch.

  Like

 6. JackvanderVeen // mei 31, 2017 om 03:54 //

  Oosters islamitisch openlucht museum met een vleugje Nederland, smaakt vreemd en is door mij niet te zuipen. Leuk om eens wat plat te blazen.
  Welke dolle zwaar gesubsidieerde idioten hebben dit weer bedacht?
  Waarschijnlijk omdat animo van autochtone toeristen voor dat, in mijn ogen, mislukte museum ontoereikend is probeert men onze toekomstige vijand te imponeren voor dat stukje weiland.

  Like

 7. susan // mei 31, 2017 om 08:19 //

  Na de opbouw van Nederland nu de afbraak van Nederland?Naast die papiermolen een moskee? Nu waren dat vroeger wel zeer christelijk gereformeerde lieden,die de molens in hun familie hielden doordat de familie met familie trouwde,zoals mijn oma Kersten,geboren in de Kerstenmolen in Eerbeek,grootouders had,die beiden Pannekoek heette en neef en nicht waren.Haar vader papiermaker stierf in 1891 aan tbc,net als haar 2 broertjes van 1 jaar en een zusje van 9 jaar en zij als 11 jarige met haar 12 jarige zus van school af moest om hun moeder bij dit zware werk bij te staan en te zorgen voor nog 3 jongere broertjes.Toen zij in ondertrouw zwanger werd,kon dat uiteraard niet en werd ze door de familie verstoten en is ze met haar as man naar Schiedam gevlucht uit dit benauwde wereldje,Er staat daar in het openluchtmuseum wel een watermolen,als zijnde van de eerste papiermaker Martin Örges,maar die man was import en deugde niet,het was de familie Schut ,papiermakers,die al veel eerder dat beroep uitoefenden,die eer komt hem beslist niet toe.Altijd een leuk onderwerp geweest voor spreekbeurten van mijn kinderen en kleinkinderen.Heel de Veluwe stond vol papiermolens en was een grote familie.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: