Nieuw

Daham Al Hasan wil met zijn drie vrouwen en 20 kinderen naar Zweden – daar is meer dan twee keer zoveel kinderbijslag

Daham Al Hasan wil met zijn drie vrouwen en 20 kinderen naar Zweden – daar is meer dan twee keer zoveel kinderbijslag

Daham Al Hasan is er tot nu toe in geslaagd om één ​​van zijn vrouwen en acht kinderen naar Denemarken over te brengen. Nog twee vrouwen en twaalf kinderen wachten in het Midden-Oosten en Al Hasan probeert nu te regelen dat de rest van zijn gezin ook naar Denemarken kan komen.

De grote Syrische familie heeft veel media-aandacht gekregen in Denemarken. Velen vragen zich af hoe de Deense maatschappij in staat moet zijn om alle immigranten te ondersteunen en of ze recht moeten hebben op een uitkering onder dezelfde voorwaarden als de Denen.

Daham wil naar Zweden

20 kinderen betekent alleen al in kinderbijslag 214.128 kronen (23.000 euro) per jaar in Denemarken, schrijft Ekstra Bladet. Maar als de familie Al Hasan erin om slaagt om over de Öresundbrug naar Zweden te komen wacht meer dan twee keer zoveel kinderbijslag, ruim een half miljoen (55.000 euro) kronen per jaar.

(rommel: De grensovergang naar Zweden op de Öresundbrug wordt sinds de vluchtelingentsunami in 2015 gecontroleerd.)

De reden hiervoor is dat het Zweedse systeem een aanvullende kinderbijslag geeft vanaf het vijfde kind wat hoger is dan de eigenlijke kinderbijslag – nog eens 1.250 kronen (140 euro) extra per maand. Een dergelijk systeem bestaat niet in Denemarken, waar de kinderbijslag ook geleidelijk verlaagd met het ouder worden van het kind.

Daarom is het misschien niet zo verwonderlijk dat de familie Al Hasan naar Zweden wil.

– Ik wil zo snel mogelijk naar Zweden, maar ik word hier in Denemarken gevangen gehouden. In Zweden kan ik mijn gezin met mijn kinderen binnen drie maanden herenigen, zegt de 47-jarige Arabische vader van 20 kinderen.

Weigert Deens te leren

De conservatieve Deense politicus Naser Khader, die zelf afkomstig is uit Syrië, heeft scherpe kritiek op Daham Al Hasan voor zijn onvrede met Denemarken. Onder andere voor zijn onwil om de Deens taal te leren en niet op zoek is naar een baan in Denemarken.

– Ik voel me ziek en ben niet in staat om taallessen te volgen, antwoordt Daham Al Hasan op de kritiek dat hij niet probeert om de taal te leren.

Al Hasan belooft ook om terug naar Syrië te keren zodra de oorlog voorbij is.

Bron:

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/flygtning-med-20-boern-og-tre-koner-ville-ikke-til-danmark/6097309

(rommel: Ik kwam dit artikel twee biertjes geleden in de Zweedse Twitter tijdlijn op Avpixlat tegen en ben meteen begonnen met driftig te vertalen voordat ik bij het derde biertje erachter kwam dat het oudnieuws van 26 mei 2016 is. Dat verdomde bier, doet je pas altijd veel later je fouten inzien. Bij de laatste alinea kreeg ik in dat zeldzame heldere moment plotseling een vermoeden dat er al iets eerder over de geldneuker Daham van uw favoriete blogschrijver op dit blog is verschenen. Even terugkijken in de blog posts bleek dit te bevestigen. Maar geluk bij ongeluk, elk nadeel heb zijn voordeel, schijnt deze vertaling niet geheel in overeenkomst te zijn met vorige berichtgevingen van Daham Al Hasan en zijn twintig dwergen. En daarom door de cultuurkamer van Fenixx alsnog is goed bevonden om opnieuw het daglicht te zien.)

Doe mee met 8.363 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

6 Comments on Daham Al Hasan wil met zijn drie vrouwen en 20 kinderen naar Zweden – daar is meer dan twee keer zoveel kinderbijslag

 1. “Even terugkijken in de blog posts bleek dit te bevestigen.”

  Ik wou al gaan zoeken, want het kwam me bekend voor 😉

  Like

 2. Rommel is een slachtoffer van teveel informatie wat zonder bier niet meer te verwerken is en het medicijn uiteindelijk zijn ondergang wordt.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 30, 2017 om 02:17 //

  Dit is toch simpel? De Jessias heeft dat toch uitgelegd? Dat is economisme !!

  Like

 4. Republikein // mei 30, 2017 om 04:05 //

  Velen vragen zich af……
  Zijn daar de krankzinnigengestichten leeg?

  Like

 5. JackvanderVeen // mei 30, 2017 om 06:00 //

  Op het moment dat het medicijn de oorzaak wordt, dan gaat het er niet goed uitzien.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: