Nieuw

Ikeamoordenaar eist een schadevergoeding wegens laster

Ukbagabir leent een mes van Ikea om zijn slachtoffers dood te steken.

Idioot Zweden – Abraham Ukbagabir vermoordde met een mes een moeder en haar zoon in Ikea in Västerås 2015. De Ikeamoordenaar is bedreigd en mishandeld door andere gevangenen in gevangenissen en wordt nu rond gerouleerd. Ukbagabir eist nu een schadevergoeding omdat hij is belasterd op Facebook.

Ikeamoordenaar zwaar mishandeld in gevangenis

Op 10 augustus 2015 nam Abraham Ukbagabir een ​​mes van een plank in de Ikea in Västerås en viel een moeder en haar zoon aan. Beide slachtoffers overleden. Ukbagabir kon kort na de aanval worden gearresteerd. In oktober van hetzelfde jaar werd hij veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Het Hof van Beroep heeft dezelfde beoordeling gemaakt.

Abraham Ukbagabir, een Eritrese burger, verrichtte zijn moorden als “wraak” nadat zijn asiel geweigerd was in Zweden. Iets meer dan een uur voor de aanval bij Ikea had hij zijn definitieve asielweigering ontvangen.

Eritrese Ikeamoordenaar heeft geen leven in Zweedse gevangenis – wil de rest van zijn levenslang in Eritrea uitzitten

– Het voelde voor mij als een misdaad dat alle anderen mogen blijven en ik niet, dat beschouwde ik als een misdaad tegen mij. Om te laten zien dat ik oneerlijk behandeld werd en om rust te krijgen heb ik deze mensen aangevallen, verklaarde de moordenaar tijdens het proces.

“Hij moet gedood worden en niet verwond”, scheef een 45-jarige man over Ukbagabir op Facebook afgelopen winter. Verder vroeg de man zich af hoe moeilijk het kan zijn om “de nek te breken” van Ukbagabir. Daarnaast schreef hij kleinerend over de huidskleur van de moordenaar . Nu is de man is aangeklaagd op verdenking van smaad.

“De laster is van dien aard dat Abraham Ukbagabir door anderen kan worden blootgesteld aan minachting”, aldus de Officier van Justitie. “Als verzwarende factor moet worden meegenomen dat het motief voor de misdaad is om het  ras of huidskleur van de eiser te beledigen.”

De Ikeamoordenaar eist nu een schadevergoeding van 5000 kronen (550 euro). De aangeklaagde man geeft toe dat hij de woorden heeft geschreven, maar ontkent een misdaad.

Bron:

http://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/ikea-mordaren-kraver-skadestand-for-fortal/

Doe mee met 8.095 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3927 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

5 Comments on Ikeamoordenaar eist een schadevergoeding wegens laster

 1. trebor2110 // mei 30, 2017 om 01:10 //

  Kan hem het schelen hij heft toch levenslang

  Like

 2. trebor2110 // mei 30, 2017 om 01:15 //

  En er is altijd wel een achterlijke advocaat die een beetje aandacht nodig heeft en zo,n zaak aanneemt , helaas zijn er dan ook nog rechters die zo,n mongool het recht geven en de vergoeding toekennen en de ” dader” van de vreselijke tekst krijgt een boete en moet de rechtbankkosten betalen en een alternatieve straf [ werken in een asiel opvang om het leed van de asielige mensen mee te maken ] .

  Liked by 1 persoon

 3. skeeter // mei 30, 2017 om 02:49 //

  Geef hem de vergoeding in de vorm van lood.
  Meer dan een dollar is zijn leven niet waard.

  Like

 4. JackvanderVeen // mei 30, 2017 om 06:11 //

  Voor 550 euro een muurhaak en stuk touw, hamer. Het moet toch in het budget passen!iedereen tevreden en hijzelf heeft zijn levenslang kwijtgespeeld.

  Like

 5. ‘Eritrese Ikeamoordenaar heeft geen leven in Zweedse gevangenis’
  Goh, laat dat nou ook voor zijn beide slachtoffers gelden. Mooi laten zitten dus!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: