Nieuw

Complot?

Zo terug van weggeweest…(mijn tijdelijke afwezigheid was van technische aard) Nee wees gerust ik ben niet plotseling een complotdenker geworden. Normaliter werp ik dat verre van mij….en toch….?

Een mens ontkomt er bijna niet aan, in 1950 was het regeringsstandpunt nog dat Nederland dermate overbevolkt was dat emigratie actief bevorderd ging worden, met name jonge paren werd aangeraden hun leven elders voort te zetten. Dat is nogal wat als een regering dat vindt en zegt. En dat advies werd massaal ter harte genomen. Niet zo gek als je weet dat destijds de woningnood op zijn voorlopige hoogtepunt was beland, jonge echtparen zagen zich dikwijls genoodzaakt om in te gaan wonen bij een der (schoon)families. Dat dit vaak verkeerd liep en soms zelfs leidde tot langdurige familievetes ligt voor de hand.

En toch begon nog geen tien jaar later het importeren van gastarbeiders. Eerst nog uit Spanje en Italië maar al snel droogde die markt op en ging men verder van huis om ‘arbeiders’ te ronselen, de kustgebieden van Turkije en Marokko werden het nieuwe ronsel gebied.

Er wordt vaak geschoolmeesterd dat regeren vooruitzien is, hoe vooruitziend is het als een regeringsbeleid in minder dan tien jaar volledig tegenovergesteld is? Om het bot te zeggen van exporteren van autochtonen tot importeren van allochtonen!

Met de komst van Spanjaarden en Italianen ontstond de eerste onrust, de arbeiders (wat we tegenwoordig denigrerend de “lager opgeleiden” noemen) waren er niet blij mee, ze namen banen in, lonen kwamen onder druk te staan, en, niet onbelangrijk, ze namen toch al schaarse woonruimte in . De eerste protesten werden dan ook ondersteund door Linkse partijen en de vakbond. Die protesten smoorden al snel omdat men direct voor racist werd uitgemaakt en dat lag zo kort na de oorlog nog heel gevoelig.

Het gekke is dat velen niet weten dat de eerste gastarbeiders na verloop van tijd allemaal zijn teruggekeerd naar hun vaderland. Maar juist die teruggekeerden zorgden er in Marokko en Turkije voor dat er een nieuwe stroom op gang kwam, niet langer uit de redelijk welvarende kustgebieden maar uit de achtergestelde gebieden uit het achterland. Deze vaak analfabete en streng religieuze mensen zagen de welvaart van de mensen die terugkeerden en wilden dat ook wel. Geef ze eens ongelijk, vele generaties waren achtergesteld en in diepe armoede opgegroeid en er was nauwelijks uitzicht op enige verbetering.

Deze mensen werden niet geronseld door grote bedrijven maar ze kwamen op de bonnefooi, ze zouden wel zien waar het schip strandde, veel slechter dan ze het thuis al hadden kon het niet meer worden. Daar lag voor de regeringen dus de macht om dat te stoppen. Dat deden ze echter niet, in tegendeel zelfs, en dat terwijl het zo gemakkelijk geweest zou zijn; illegaliteit strafbaar stellen en karig zijn met het verstrekken van arbeidsvergunningen zou gemakkelijk uitvoerbaar zijn geweest.

Daar werd echter niet voor gekozen, actief opsporen van illegalen werd zelfs verboden! Als er ooit een aanleiding was geweest voor de vakbonden om massaal in protest te komen was het toen wel! Want dat die grote toevloed van illegale werknemers eraan bijdroeg dat de lonen onder druk kwamen te staan dat kon een kind bedenken. Naast grote bedrijven werd het nu ook voor kleine bedrijven interessant om illegalen ‘in dienst’ te nemen. En geef ze eens ongelijk, om in mijn eigen omgeving het Westland te blijven, wat is prettiger voor een tuinder dan een illegaal de helft te betalen van een autochtone werknemer terwijl die ook nog eens geen enkele waarde hechtte aan zon en feestdagen; zondag zei hun niks en de christelijke feestdagen waren hun onbekend, net als dat ze niet wisten dat autochtonen die op die dagen werkten een fikse toeslag kregen bovenop hun normale loon of vergoeding.

In het begin was het nog wel grappig, de allochtonen hadden grote moeite met de taal en werden door reguliere werknemers als minderwaardig gezien, zij voelden zich ver boven hen verheven. Nee dat zeiden ze natuurlijk niet hardop maar je zag en merkte het overal om je heen.

Die grappigheid ging er onder de Kabinetten van de Linkse “intellectueel” den Uyl echter al gauw vanaf. Hij zorgde ervoor dat allochtonen ook onder ons sociale stelsel gingen vallen en hij verdedigde dat door te stellen dat ze ook sociale lasten betaalden. Dat dit krom was kon niemand ontkennen, geen mens kwam op het idee te vragen waarom dat zo was, het zou er toch voor gezorgd hebben dat de smalle beurs van deze mensen wat breder zou zijn geworden.morocco-1036150_640 En zo kreeg Joop de gelegenheid zijn heilloze weg voort te zetten, gezinshereniging werd toegestaan en het Nederlanderschap werd uitgedeeld alsof het zoete broodjes waren, zonder selectie of enige tegenprestatie. Ook nu weer werd dat gezien als onnodig. De taal spreken? Weet je wel hoe moeilijk dat is voor een Marokkaan uit het Rif gebergte?

 

 

 

 

Hadden we in het eerste decennium nog niet of nauwelijks in de gaten dat het mohammedanen waren, dat veranderde snel, waren de eerste moskeeën nog in onbruik geraakte buurthuizen en wat dies meer zij, al gauw ontstond de vraag naar een échte moskee. En ja, wie zijn wij om dat te verbieden nietwaar? Vrijheid blijheid was het motto.

En ja wat wist de gemiddelde Nederlander nou van de islam? Wat wisten we überhaupt over Noord-Afrika of Arabië? Minder dan niks eigenlijk. Ja we wisten dat het allemaal dictatoriale landen waren en dat er sjeiks waren die schathemelrijk waren geworden van de olievondsten en dat lijfstraffen heel normaal gevonden werden maar verder? Niks! Nada. Niente.

sahara-935218_640

En zo hebben de autochtone Nederlanders decennialang toegestaan dat men verder rotzooide, iedereen die op misstanden dorst te wijzen werd onmiddellijk in de extreem-rechtse hoek gezet. Janmaat en zijn CD zeiden waarheden als een koe maar werden extreem gediscrimineerd. De nazi-beschuldigingen waren niet van de lucht, zodra Janmaat in de Kamer aan het woord was verlieten onze “volksvertegenwoordigers” massaal de Tweede Kamer, naar zulke nazi’s hoefden ze niet te luisteren, ook niet als hetgeen hij zei wel hout sneed. De ene rechtszaak tegen hem was nog niet voorbij of de volgende stond alweer op de rit. “Vol is vol”. Hoe dorst hij het te zeggen? Terwijl Drees niet veel anders bedoeld had!

En naarmate de jaren vorderden werden ook de problemen steeds zichtbaarder, allochtonen waren sterk oververtegenwoordigd in het misbruiken van sociale wet- en regelgeving, als het niet anders kon dan werd het de ww. uitkering en zo mogelijk de WAO. Keurings- en gewone artsen leverden hand en span diensten, iemand die zei het “in zijn rug te hebben” werd zelden tegengesproken.

Ook (kleine) criminaliteit werd door allochtonen gezien als een aanvulling op hun inkomen, een winkeldiefstal werd niet of nauwelijks bestraft en zo ontstond de term ‘draaideurcrimineel’. Zelfs na vele tientallen winkeldiefstallen werd niet of nauwelijks ingegrepen, de ‘straffen’ waren te belachelijk voor woorden en bestond het gevaar van pakken voor een zwaar vergrijp dan was er altijd nog de mogelijkheid om af te reizen naar het land van herkomst.

Nou zijn er in de loop der jaren vele excuusmogelijkheden misbruikt maar eens houdt het op, tenminste bij normale mensen. Zo niet bij onze volksvertegenwoordigers, zij blijven ziende blind en horende doof en tegen de tijd dat het zoals nu zo overduidelijk is zou je dat met gemak misdadig mogen noemen.

En zo zachtjes aan wordt een mens haast gedwongen te denken dat er een complot achter zit, want deze hele omschrijving van de problemen geld onverkort voor alle andere Europese landen; België, Duitsland, Frankrijk hebben exact dezelfde problemen met dezelfde voorgeschiedenis. Dat kan haast geen toeval meer zijn. Dat is ook te zien aan de manier waarop het groeiende verzet in heel Europa wordt weggezet als extremistisch en discriminerend of erger. En het lukt ze! Wij laten ze ermee wegkomen! De PVV, de AfD, het Front National, Vlaams belang of hoe ze allemaal mogen heten worden naar de zijkant gedirigeerd, de democratie met voeten getreden.

Veel dingen werpen hun schaduw vooruit en de schaduwen worden als op een winterdag almaar langer en zichtbaarder, een revolutie is niet langer ondenkbaar het is eerder een kwestie van hoe lang die nog op zich laat wachten, en hoe langer dat duurt hoe aannemelijker het wordt dat dat gepaard zal gaan met geweld. Hoe langer men de problemen blijft ontkennen tegen beter weten in, hoe langer men de almaar luider wordende protesten blijft negeren hoe groter de kans op een geweldsexplosie.

En zal ik het maar eerlijk zeggen? Ik kan niet wachten! Het is nog niet te laat, het complot kan nog ontmaskerd worden, de verantwoordelijken kunnen nog ter verantwoording worden geroepen. Van Agt en den Uyl mogen dan bejaard of dood zijn, hun opvolgers in het kwaad zijn dat niet. De Rosenmüllers en Duyvendakjes, de Halsema’s van deze wereld lopen nu nog triomfantelijk in het rond samen met de huidige regenten Alexander P. en de Jessias maar dat komt ten einde als wij het willen. En die wil wordt met de dag groter en massaler. Hoogste tijd dat politici in Europa dat gaan inzien, de tijd van de guillotines mag dan achter ons liggen maar de tijd van een opstand is aanstaande.

march-1374386_640

 

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (487 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

20 Comments on Complot?

 1. trebor2110 // mei 29, 2017 om 13:23 //

  Koningin Juliana zei het al in haar troonrede van 1950: “Nederland is vol, vol, vol.”
  https://jdreport.com/koningin-juliana-zei-het-al-in-haar-troonrede-van-1950-nederland-is-vol-vol-vol/

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // mei 29, 2017 om 13:27 //

  Dat klopt maar de troonrede is niks meer of minder dan een dictee van de premier. Het geeft niet de mening van de koning of koningin weer. Die zou in theorie heel anders kunnen luiden.

  Liked by 1 persoon

 3. trebor2110 // mei 29, 2017 om 13:36 //

  de tijd van de guillotines mag dan achter ons liggen

  gelukkig zijn er nog bouwtekeningen van de guillotines en er zijn ook nog wel timmerlieden die zoiets in elkaar kunnen zetten

  Liked by 2 people

 4. trebor2110 // mei 29, 2017 om 13:39 //

  zo las ik vanmorgen nog een bericht over een opstand van achtergestelde berbers in Marokko maar ik kan het bericht niet meer vinden .

  Like

 5. trebor2110 // mei 29, 2017 om 13:44 //

  gevonden
  De onlusten begonnen vrijdagavond nadat de politie op zoek was naar de activist Nasser Zefzafi, die het vrijdaggebed in de lokale moskee had verstoord. Hij is de leider van een protestbeweging die zich tegen de corruptie van de staat en de onderdrukking van de bevolking keert.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/28253914/__Arrestaties_na_geweld_Rifgebied__.html

  Like

 6. Republikein // mei 29, 2017 om 14:01 //

  http://nos.nl/artikel/2175586-marokkaanse-protestleider-gearresteerd.html

  Goed beschreven, echter zijn er mensen geweest, de gewone burger zeg maar, die de tsunami 50 jaar geleden hadden voorspeld.
  Ikzelf was één van hen, maar werd weggehoond.
  Jammer en helaas.
  Complot?
  Linx is een aangeboren hersenziekte, en onderhouden door werkgeversorganisaties.
  Harry Mens had ook weer een vriendje uitgenodigd.
  http://www.business-class.nl/nl/uitzendingen/video/q/onderwerp/hans_rijnierse_vnoncw/id/2215
  Mensen hangen aan zijn lippen.
  Zum kotzen.
  Hup Tom, Jammer Max.
  [dat geeft nog enig vertier, anders sterf ik]

  Liked by 2 people

 7. Republikein // mei 29, 2017 om 14:03 //

  Overigens komt Sinterklaas aan in Dokkum, kan het weer beginnen.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // mei 29, 2017 om 14:11 //

  Trebor je moet ook niet vergeten dat Berbers in Marokko erger gediscrimineerd worden dan in welk Europees land dan ook.

  Liked by 1 persoon

 9. Republikein // mei 29, 2017 om 14:18 //

  Wilde een filmpie plakken op een eerder topic, lukte niet.
  Nogmaals hier dan, kijken of het lukt.
  Voor onze gasten en andere slaapkoppen, niet voor ingewijden.
  Sla het gerust over hoor, maakt me geen reet uit.

  Like

 10. Er komt geen opstand want anders hadden, om te beginnen, al veel meer mensen op de PVV moeten stemmen.
  Trump is tijdelijk een spaak in het wiel van de globalisten maar als hij weg is gaat het weer als van ouds
  De Nederlander is een meelzak je kunt er op blijven slaan, hij gaat toch nooit staan

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // mei 29, 2017 om 15:08 //

  Wat roepen ze nou? Rutte weg ermee?

  Like

 12. Natuurlijk is het een complot, een heel gevaarlijk complot! Een belangrijk gegeven is dat het voornamelijk de soennitische stroming (80%) is die richting de EEG landen geregisseerd zijn, en laten nu net de soennitische OPEC-landen, waar de internationale-bedrijven en wereld-banken hun mega-winsten uitslepen, de dikste vrienden van de Amerikanen zijn… En het houdt niet op. Er is door marionet Trump een megadeal met de belangrijkste soenitische landen gesloten in Saoedi-Arabië, het was niet voor niets zo’n feest in Riyadh. 380 miljard voor de levering van Amerikaanse militaire wapens. Want de Arabische NAVO No2, uiteraard volledig onder controle van de VS net zoals de Europesche NAVO, moet het Rebelse Iran (sjiitisch) en Syrië (Sjiitisch) onder controle krijgen.
  Het is daarom ook geen wonder dat onze westerse soennitische moslims zo gekoesterd worden, de stinkend-rijke soennitische OPEC-landen moet je niet tegen de haren in strijken.
  Het is dan ook niet zo vreemd dat de Europese bondgenoten de plicht hebben om Arabische olie te kopen – wat nou vrijhandel! – en de Russische Stream met alle mogelijke middelen wordt tegengehouden. De “Russische agressie” is er helemaal niet.
  Zal de VS de Arabische Navo-No2 inzetten tegen Rusland of tegen Europa als we tegendraads worden? Aan welke zijde zullen de Europesche soennitische-moslims dan vechten? In WWII vochten ze zij aan zij met de nazi’s tegen hun vaderland: tegen de Sovjet-Unie…
  Amerika maakt een groot en explosief kruitvat van de wereld.
  https://translate.google.com/translate?hl=nl?sl=auto&tl=nl&u=https%3A//topwar.ru/116184-vostochnye-uspehi-mistera-trampa-arabskiy-orden-milliardy-i-nato-2.html

  Zbigniew Brzezinski de man die aan de wieg stond van de geboorte van de soennitische muhajedeen en alle afsplitsingen ervan is niet meer.
  Een duivel in mensengedaante en in dienst van de VS.
  https://translate.google.com/translate?hl=nl?sl=auto&tl=nl&u=https%3A//nwoobserver.wordpress.com/2010/02/11/zbigniew-brzezinski-evil-spirit-of-5-us-presidents-and-biggest-threat-to-world-peace/

  Liked by 2 people

 13. Republikein // mei 29, 2017 om 22:48 //

  Een aanverwant artikel, gewoon zomaar
  .http://nos.nl/artikel/2175582-verwijten-en-bedreigingen-rond-de-overname-van-akzonobel.html
  Soros II, hoezo complot.
  Singer is de vijand van Trump.

  Like

 14. Avidia // mei 30, 2017 om 00:42 //

  Ja, dat weet ik nog goed, ik was een teenager en mijn broers en zusje emigreerde naar Australië per boot, verschrikkelijk vond ik dat.
  Ik ben op visite geweest in Australie, bij alles wat men liet zien werd de prijs genoemd, bij alles wat je aan had werd gevraagd wat je er voor betaald had, bah!!!!

  Like

 15. Avidia // mei 30, 2017 om 00:43 //

  jakkes het onweert hier erg hard

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // mei 30, 2017 om 01:33 //

  Ja Avidia, mijn zuster (de oudste van de kinderen) vertrok direct na haar trouwen naar Canada, eigenaardige gebeurtenissen zijn dat, vooral mijn moeder had het daar erg moeilijk mee. Er bestonden toen ook dingen waar men nu geen idee meer van heeft, mijn moeder was bijvoorbeeld lid van OVE (Ouders Van Emigranten), dat hield in dat je via een maandelijkse donatie spaarde voor de overtocht maar mocht er iets ernstigs gebeuren voordat je de reis bij elkaar gespaard had dan werd het resterende bedrag door de vereniging bijgepast en kon je direct vertrekken. Je kunt je er geen voorstelling meer van maken maar een vliegreisje naar Canada, Australië of Amerika kostte toen meerdere maandsalarissen (of om een beetje in die tijd te blijven; weeklonen)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: