Nieuw

Vastenmaand ramadan – douw een watermeloen in je hol tegen de honger

Voor duizenden Amsterdammers start vandaag de ramadan. Ondanks de tropische warmte stoppen de moslims vandaag met eten en drinken als de zon op is. AT5 bezocht Aziz, eigenaar van een supermarkt op de Jan Pieter Heijestraat. AT5 >>

Ja ontzettende goedgelovige sufknuppels, heb je ook gezien wat voor filmpjes daar op de televisie afgespeeld worden ?

Ik wel, want ik woon daar en loop overal wel eens binnen, ook als ik helemaal niet van plan ben iets te kopen.

Jihadfilmpjes is het favoriete genre in die winkel. Dat vertelde Aziz er even niet bij he ?

De ramadan draait dus om vasten, maar dat is nog lang niet alles. Van oorsprong is de vastenmaand bedoeld om de ziel te reinigen. De maand wordt afgesloten met het Suikerfeest. Aziz: ‘Ik vind de ramadan echt prachtig. God heeft ramadan gemaakt voor iedereen.’

Nee, ramadan draait om discipline, blinde gehoorzaamheid en groepsdwang, zoals in een leger.

Maar omdat Aziz zijn winkel niet kan achterlaten heeft hij zijn eigen manier. Hij bidt in zijn eigen winkel. En let op, de tip die hij heeft zou iedereen deze dagen wel eens van pas kunnen komen: ‘Als je in de ochtend watermeloen eet, dan heb je de hele dag geen dorst. Of het nu warm is, of niet.’

Tuurlijk, vreet wat zoetigheid en dan heb je de rest van de dag geen dorst meer. Je kan net zo goed de titel van dit stukje serieus nemen, dat helpt ook niet.

Doe mee met 8.228 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6498 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Vastenmaand ramadan – douw een watermeloen in je hol tegen de honger

 1. Jongens hou nou eens op met het een vasten maand te noemen die klote moslims vasten helemaal niet ze douwen tijdens rameldan twee keer snachts een grote maaltijd door hun strot niks vasten wonen die vatsige wijven van ze uit en slapen overdags .
  Het is eerder feesten ipv vasten laten we wel zijn .

  Liked by 2 people

 2. Wij vasten anders, overdag eten en na het avondeten niet meer…

  Liked by 1 persoon

 3. JackvanderVeen // mei 29, 2017 om 06:06 //

  Een ECHTE amsterdammer doet niet aan ramadan, dat staat als een paal.
  Dus die vastende amsterdammers van jou zuller er heel weinig zijn.

  Like

 4. skeeter // mei 29, 2017 om 08:40 //

  Vandaag in de winkel liep ik bijna kotsend naar buiten toen mijn netvlies besmet werd met een 2 ton donker gevaarte met, neem ik aan, een halal geslachte grot in waggel tent. Hoe dat gevaarte hier is beland is me een raadsel. Of met truck via USA of Hercules met wing extensions.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: