Nieuw

EU-ministers komen met richtlijn voor censuur van sociale media

De Europese Unie en haar bestuurders doen geen moeite meer om te verbergen dat men de vrije uitwisseling van opvattingen en ideeën wil tegenwerken. Deze week kwamen de ministers van de lidstaten met een voorstel om de sociale media op inhoud te gaan controleren. Men wil hiermee onder de titel ‘veilige sociale media’ naar eigen schrijven; haat zaaien, het aanzetten tot haat en het rechtvaardigen van terrorisme op de sociale media platforms bestrijden. Het voorstel is onderdeel van een pakket maatregelen om de bestaande EU-richtlijn voor audiovisuele mediadiensten te moderniseren. Het voorstel moet nog wel in het Europees Parlement en de Europese Commissie worden behandeld.

Rechts Actueel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8948 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on EU-ministers komen met richtlijn voor censuur van sociale media

 1. Moderniseren? Controleren bedoelen ze, daar komt narigheid van en het einde van soc.media en het steeds meer aan banden leggen van de vrijheid.

  Like

 2. Ze willen de kritiek op de islam/moslims stoppen. Zoals de sharia dat voorschrijft…

  Liked by 1 persoon

 3. Duchesne // mei 28, 2017 om 19:53 //

  wanneer communicatie onder complete controle is maakt het voor de overheid niet meer uit wat mensen denken, vinden of willen, er is immers geen mogelijkheid meer tot verenigen. Met het excuus haat tegen te gaan word het laatste restje vrijheid opgesloten. Met dit soort wetgeving is ook het kies stysteem en het bedrijven van politiek als vertegenwoordiging niet langer een optie, het word effectief de nek om gedraaid. Ik denk dat ook dat hierom landen uit de EU zullen stappen.

  Wanner de vrijheid van meningsuiting word beknot begint de oorlog meestal enkele maanden later, zo leert de geschiedenis. Voor moslims is vrijheid van meninguiting geen optie maar een zondig iets, een deel van de kiezers zal het dus toejuichen, een ander deelis te stom te begirjpen wat er gebeurd en nog een deel waait met alle winden mee…

  Wat is vrijheid dan nog behalve een weg voor enkelen om hun leven naar te richten….misschien had het beter geweest als Adolf destijds toch had gewonnen, misschien had Breivik toch gelijk, misschien was John Lennon wel gewoon een idealist die per gedachte een begrip kon behandelen en niet meer dan dat….

  Vrijheid is een innerlijke aangeboren drang naar onafhankelijkheid en een aversie van autoriteit of opgelegde normen, het niet willen afleggen van verantwooording aan wie dan ook behalve de eigen geest en het eigen morele besef, zonder excuus vanuit een religie of een staat.

  De mens in zijn algemeenheid is geboren om te dienen, zoveel is inmiddels wel duidelijk. Om tae dienen, te misbruiken en zichzelf teverrijken voor basale geneugten en waardeloos bezit.
  Dan moet vrijheidsdrang wel een afwijking zijn….

  Zelf het meest gevaarlijke dier moet ook ooit slapen en word dan ook een keer opgegeten. Politici zijn daar geen uitzondering op. Als openheid faalt om een fatsoenlijke wereld in stand te houden is enkel heimelijk verzet zonder morele grenzen nog een oplossing.

  Like

 4. skeeter // mei 28, 2017 om 20:43 //

  @Duchesne
  Als openheid faalt om een fatsoenlijke wereld in stand te houden is enkel heimelijk verzet zonder morele grenzen nog een oplossing.

  Like

 5. skeeter // mei 28, 2017 om 20:50 //

  overtuigt dat het niet ver af is

  Like

 6. Duchesne // mei 28, 2017 om 21:35 //

  yep.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. EU-ministers komen met richtlijn voor censuur van sociale media – Bloggerblad

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s