Nieuw

Huppelkutjes gaan galopperen als protest tegen mannelijke standbeelden

Idioot Zweden – In Stockholm gaat men galopperen als protest tegen de mannelijke overheersing. Het zijn volwassen (kuch) vrouwen die gaan galopperen zoals kinderen met een stokpaard doen, maar dan zonder houten paard, tegen de mannelijke dominantie. Als protest tegen standbeelden van mannen.

Nu zou men kunnen denken dat ik een geintje maak, helaas niet, kijk maar zelf als u het wil zien.

25 galopperende vrouwen doen een warming-up voor de demonstratie tegen de mannelijke dominantie in het publieke domein. Een zeven kilometer lange galoppeer route die voorbij een aantal standbeelden in de hoofdstad leiden met paarden als statussymbool.

– Als je naar de stad kijkt en het beeldenpark wat we hebben, zijn het voornamelijk mannen op paarden en andere mannen. De meeste vrouwenbeelden die er staan zijn naakt en vrij klein, zegt choreografe Anna Källblad.

Anna Källblad is bekend geworden voor haar choreografie en decors die voortbouwen over de kwestie van het lichaam en welk verhaal dit geeft op verschillende plaatsen.

Samen met de kunstenaar Helena Byström wil ze nu een debat starten over de publieke ruimte.

Bystrom heeft een achtergrond in videofilm en fotografie, maar werkte ook met kunst in sociale situaties.

– Ik heb tijdelijke dingen op de straten in de stad gecreëerd waar mensen, jaren later, nog steeds zeggen “elke keer als ik langs deze plek loop denk ik wat er hier is gebeurd en neem het met me mee”, zegt Helena Byström.

“Er is een tegenwicht nodig”

De galloptocht gaat 27 mei van stapel en begint en eindigt bij het Huis van Dans op de Norra Banplein. Het zal onder andere het Kungliga slottet, Gustav Adolfs torg, Kungsträdgården en Humlegården voorbijgalopperen.

– Er is een tegenwicht nodig tegen de grote hordes van mannen die de stad op verschillende manieren innemen. Dit is een optie, zegt Helena Byström.

Bron:

https://www.svt.se/kultur/performance-konstnarer-galopperar-mot-patriarkatet?cmpid=del:pd:ny:20170526:performance-konstnarer-galopperar-mot-patriarkatet:nyh

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

14 Comments on Huppelkutjes gaan galopperen als protest tegen mannelijke standbeelden

 1. Oma oma hoe was dat vroeger toen u protesteerde , ging u toen ook de barricade op om rellen t e trappen tegen het systeem vechten met de ME werfbommen en waterkannonen ??
  Nee nee kind oma heeft staan trappelen om te protesteren tegen de mannen overheersing , de boze blanke mannen en oma heeft met een paar vriendinnetjes staan huppelen voor een beeld , is dat niet stoer van oma ,ja he .
  Ach oma hou toch op dat is toch niet protesteren dat is jezelf voor schut zetten en dank je wel nu krijg ik dat beeld ook niet meer uit me hoofd hmmm een huppelende oma 😦

  Like

 2. trebor2110 // mei 27, 2017 om 00:30 //

  Like

 3. JackvanderVeen // mei 27, 2017 om 06:11 //

  Lijken wel dartelende veulens die voor de eerste keer op weg zijn voor gedekt te worden.

  Like

 4. skeeter // mei 27, 2017 om 06:16 //

  Ga eens demonstreren tegen de ongebreidelde import van rapefugees achterlijke hinnikende snollen. Over een tijdje worden ze de bek dicht geramd als ze die open durven te trekken,

  Like

 5. Deze vermeende merries zijn van Feminisme 2.0 wat betekent dat ze wel gaan galopperen met een stokpaardje tussen de benen maar dan zonder stok want mannelijk seksistisch verkrachtingssymbool, dat ze demonstreren tegen mannelijke verkrachting behalve als ’t door grote negers wordt gedaan die de peniskoker aanhouden en dat ze met dat trappelen de onbereikbaarheid van het koningsschap [koninginneschap is weer te weinig] voor hun soort vrouwachtigen aan willen geven dat achter dat glazen plafond ligt te lonken. Kutwijven, sorrie, pleurisomgebouwden.

  Like

 6. trebor2110 // mei 27, 2017 om 08:37 //

  zo dat zal ze lereen harde acties hoor

  http://www.distractify.com/trending/2017/05/25/Z23HX0b/ben-and-jerrys-marriage-equality-
  Australia
  Australians Can’t Order Two Scoops Of The Same Ice Cream Until They Have Marriage Equality

  Like

 7. Hebben ze gewoon afgekeken van Monty Python….

  Like

 8. En hier nog een cursusje huppelen….

  Like

 9. Ik krijg steeds meer het idee dat dementie bij een hoop vrouwen al heeeeeeeeeel vroeg begint zeg maar net na de geboorte en het wordt er niet beter op .
  Nou huppelen dan maar .

  Like

 10. Ik hoop toch echt dat er aan het einde van het parcour een paar haverzakken staan en wat emmers met water ze zullen wel dorst hebben na zo’n lange rit .

  Like

 11. jodelahietie // mei 27, 2017 om 16:53 //

  Hoe dom kan een domme doos zijn

  Like

 12. Freija // mei 28, 2017 om 14:58 //

  Ze zullen iig hun antirape armbandjes niet nodig hebben, moslims zijn bang voor krankzinnigheid, denken dat je bezeten bent van djins.

  Like

 13. Like

 14. skeeter // mei 29, 2017 om 09:09 //

  Fub, het is duidelijk dat deze paarden hun wil nog niet gebroken is, aan het lijntje rondjes lopen aan het carousel zal enorm helpen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: